Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στα κόμματα του πολιτικού συστήματος άσκησε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας στην ΕΡΤ News, με αιχμή τη συζήτηση για τα κοστολογημένα προγράμματα, την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους και την οικονομική πολιτική. Η ίδια υποστήριξε ότι «όλοι συμφωνούν στις αρχές της ΕΕ και στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ», ενώ χαρακτήρισε «πρόκληση» και «θράσος» την κυβερνητική πανηγυρική παρουσίαση της πρόωρης αποπληρωμής, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτεμβρίου.
Ως «τη μόνη αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική» χαρακτήρισε το ΚΚΕ η βουλευτής του κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ News. Όπως υποστήριξε, τα υπόλοιπα κόμματα του πολιτικού συστήματος συγκλίνουν σε βασικές επιλογές που, σύμφωνα με το ΚΚΕ, πλήττουν τα λαϊκά στρώματα.
Αναφερόμενη στη συζήτηση για τα κοστολογημένα προγράμματα των κομμάτων, η κ. Μανωλάκου έθεσε στο επίκεντρο τις πολιτικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Η βουλευτής του ΚΚΕ εξήγησε πως «όλοι συμφωνούν στις αρχές της ΕΕ και στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ» και πως «αυτή είναι η ουσία».
Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κ. Μανωλάκου απέναντι και στην ανάρτηση του πρωθυπουργού για την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
Η ίδια χαρακτήρισε την κυβερνητική στάση «πρόκληση» και «θράσος», υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη «δεν αφορά τον λαό». Όπως ανέφερε, η πρόωρη αποπληρωμή αποτελεί, κατά την άποψη του ΚΚΕ, αποτέλεσμα της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών.
Παράλληλα, έκανε λόγο για μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, αναφερόμενη στην ακρίβεια, στους χαμηλούς μισθούς και στην υπονόμευση της κοινωνικής πολιτικής.
Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε πως «οι μόνοι που μπορούν να δώσουν συγχαρητήρια σε αυτή την αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική» είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Σεπτεμβρίου, εργατικά σωματεία από όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή βιοπαλαιστών αγροτών, μικρών αυτοαπασχολουμένων και της νεολαίας.
«Γι’ αυτό όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη στις 5 του Σεπτέμβρη. Εκεί το μήνυμα θα είναι δυνατό», υπογράμμισε.
Η κ. Μανωλάκου στάθηκε ιδιαίτερα και στο κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης: «Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία. Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους». Όπως επισήμανε, στο σύνθημα αυτό βρίσκεται «η ουσία, ότι η ακρίβεια μαστίζει όλα τα λαϊκά νοικοκυριά».
Διαβάστε περισσότερα
