Τελευταία νέα
Σερβία: Σε κλίμα πόλωσης ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία – Μαζική η τελευταία συγκέντρωση των φοιτητών Αλήθειες….με  ή χωρίς σχόλια (2). Η επίσκεψη του Ρούμπιο – γράφει ο Θοδωρής Μαράκης Euroleague: Τα εύκολα… δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός, αλλά στο τέλος υπέταξε την ουραγό Μπασκόνια Έκρηξη στον Κολωνό: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Στο μικροσκόπιο των αρχών ένοικος της πολυκατοικίας ΟΗΕ: Ομόφωνη έγκριση ελληνικού ψηφίσματος για την προστασία παιδιών στους πολέμους «Θα έχουν μεγάλο πρόβλημα φέτος»: Οι απειλές Μαυραγάνη για Μαρούσι, Λαύριο και Χαλκίδα Τι είναι ο ιός Σαμόντα: Πρώτος θάνατος ανθρώπου στη Γαλλία – «Απίθανη» η περαιτέρω εξάπλωση λέει ο ΠΟΥ Διπλωματικό στραπάτσο με το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Εθνική ήττα» βλέπει η αντιπολίτευση Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κάτω από το Πρωθυπουργικό πρόταγμα του 25% η ΝΔ ΕΛΑΣ: Κατηγορίες κατά ΝΔ για επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο New York Times: Ο Πούτιν πλησιάζει σε μια μεγάλη νίκη – Αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ χωρίς να παραχωρήσει τίποτα Πρωτοβουλία Σινεμά «Ορατότης Μηδέν» για τα πεπραγμένα του ΕΚΚΟΜΕΔ: Περιμένουμε απαντήσεις
Efsyn.gr

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις περισσότερες περιοχές – Σε «κίτρινη» σήμανση σχεδόν όλη η χώρα

Σε ανησυχία και επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για αύριο Σάββατο, καθώς στην κατηγορία 3 (υψηλός κινδύνος) βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναφορικά με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς, με τις περισσότερες περιοχές να βρίσκονται στο «κίτρινο» του χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθηνε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ενέργειες όπως το κάψιμο ξερών χόρτων, κλαδιών και υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης, καθώς και η χρήση υπαίθριων ψησταριών. Στις επικίνδυνες δραστηριότητες περιλαμβάνονται επίσης το κάπνισμα μελισσών και η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων. Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199, παρέχοντας όσο το δυνατόν ακριβέστερες πληροφορίες για το σημείο του συμβάντος.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...