Τελευταία νέα
Κ. Πιερρακάκης: Μείωση κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέσω Ενιαίας Ενεργειακής Ένωσης Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν για fake χτυπήματα προκειμένου να ανέβουν οι τιμές του πετρελαίου ΕΛ.Α.Σ.: Η ΝΔ ήθελε επεισόδια Καλογερόπουλος: Αναδίπλωση μετά το «τον ήπιαμε» για το τουρκολιβυκό μνημόνιο – «Ατυχής η διατύπωσή μου» Δημήτρης Καλογερόπουλος: Αναδίπλωση μετά το «τον ήπιαμε» για το τουρκολιβυκό μνημόνιο – «Ατυχής η διατύπωσή μου» Αυστραλία: Δημοσιογράφος και περαστικός απεγκλώβισαν οδηγό από όχημα που βυθιζόταν [βίντεο] Conference League: Πάρτι Παναθηναϊκού στο Καζακστάν – Σκόρπισε στους… 5 ανέμους την Καϊράτ Θ. Πλεύρης: Χρηματοδοτήσεις 18 εκ. ευρώ στη Λέρο, αποσυμφόρηση δομών στην Κω Και βούτυρο και κανόνια Ο Γιώργος Κώτσηρας παίρνει εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – Είχε επεισόδιο προκάρδιου άλγους Σπείρα έκλεβε μηχανές σκαφών στην Αττική: Πάνω από τις 800.000 ευρώ η λεία, δικογραφία για τέσσερα άτομα Pizza Fan: Μέλη του κυκλώματος εντοπίζουν συνεχώς οι αρχές – Πάνω από 20 οι συλλήψεις
Efsyn.gr

Επιστροφή των Patriot από τη Σαουδική Αραβία εισηγείται ο Δένδιας στο ΚΥΣΕΑ

Στο επόμενο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να συζητηθεί η τύχη της ελληνικής συστοιχίας Patriot που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, με τον Νίκο Δένδια να εισηγείται την επιστροφή της στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να θέσει στο ΚΥΣΕΑ δύο επιλογές: την επιστροφή της συστοιχίας στην Ελλάδα ή την παραμονή της στη Σαουδική Αραβία για ένα μικρό ακόμη χρονικό διάστημα, χωρίς όμως νέα μακροχρόνια παράταση της αποστολής.
Οι ελληνικοί Patriot βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία από το 2021, στο πλαίσιο της ελληνικής αποστολής για την προστασία κρίσιμων υποδομών του Βασιλείου.
Η Συμφωνία της Μέκκας και οι νέες ισορροπίες
Το ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τη Συμφωνία της Μέκκας και τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή. Η Αθήνα καλείται πλέον να αποφασίσει εάν η αποστολή θα ολοκληρωθεί ή εάν η ελληνική συστοιχία θα παραμείνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα ακόμη στη Σαουδική Αραβία.
Με βάση την εισήγηση του Νίκου Δένδια, πάντως, η επιστροφή των Patriot στην Ελλάδα αποτελεί την προτεινόμενη επιλογή, με την παραμονή τους στη Σαουδική Αραβία να εξετάζεται μόνο ως προσωρινή λύση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...