Τελευταία νέα
Super League: Αυτόν τον τίτλο ποιος θα τον πάρει; Δισεκατομμύρια στην Τεχνητή Νοημοσύνη με ”ελληνικό DNA” Σοκαριστικό βίντεο από ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα – Τουλάχιστον τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μια 4χρονη Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν Ανακοίνωση ΕΛ.Α.Σ: ΟΣΔΕ 2026 – Από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ταλαιπωρία του αγρότη Ιράν: Οι νέες κυρώσεις που απειλεί να επιβάλει η Ουάσιγκτον θα αποτύχουν Ο Κ. Μητσοτάκης τρέμει τη σύγκριση ανάμεσα στην εντιμότητα και τη διαφθορά Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα της παθητικής διπλωματίας τελείωσε» – Τα ήρεμα νερά δεν είναι αυτοσκοπός Οκτώ χρόνια μετά τα μνημόνια: Η ΕΛ.Α.Σ ξεγυμνώνει το «γαλάζιο success story» – Ανάπτυξη στα χαρτιά, πίεση στην κοινωνία ΕΛΑΣ σε Μαρινάκη για ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός τρέμει τη σύγκριση των υποσχέσεών του με τα πεπραγμένα του ΚΚΕ: «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει ότι ο “διάλογος” με την Τουρκία σημαίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα» Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα – Τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν
Efsyn.gr

Θρίλερ στο Ιόνιο: Αγνοείται Ισπανός επιχειρηματίας – Έπεσε από το ιστιοπλοϊκό του πηγαίνοντας προς Πύλο

Ισπανός επιχειρηματίας φέρεται να αγνοείται μετά από πτώση του στη θάλασσα από το ιστιοπλοϊκό του ενώ έπλεε ανάμεσα στις ακτές της Σικελίας και της Ελλάδας.
Όπως μετέδωσε το euronews.com, πρόκειται για τον Χουάν Χοσέ Μουτίλμπα Ομπρεγκό, 66 ετών, τον οποίο αναζητούν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Μουτίλμπα είχε αποπλεύσει τη Δευτέρα μαζί με τη σύζυγό του από τις Συρακούσες της Σικελίας με προορισμό την Πύλο Μεσσηνίας. Το ζευγάρι πραγματοποιούσε το ταξίδι με το δικό του σκάφος και το επόμενο πρωί σημειώθηκε το ατύχημα.
Σύμφωνα με την αφήγηση των συγγενών του, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στον ισπανικό Τύπο, ο επιχειρηματίας ψάρευε και έπιασε ένα μεγάλο ψάρι, γλίστρησε πάνω στο αίμα του ψαριού, και έπεσε από το σκάφος στη θάλασσα.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η σύζυγός του προσπάθησε να τον βοηθήσει, δεν κατάφερε όμως να σταματήσει το σκάφος, το οποίο συνέχισε να κινείται και να απομακρύνεται από το σημείο όπου είχε πέσει. Δεν μπόρεσε ούτε να ζητήσει αμέσως βοήθεια, λόγω έλλειψης τηλεφωνικού σήματος.
Η σύζυγός του παρασυρόταν επί τρεις ημέρες στη θάλασσα
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της οικογένειας, η γυναίκα παρέμεινε στο σκάφος για τρεις ημέρες χωρίς να μπορεί να δώσει σήμα κινδύνου. Μόλις την Παρασκευή είχε ξανά σήμα στο τηλέφωνο και κατάφερε να επικοινωνήσει με φίλο της οικογένειας ο οποίος έχει γνώσεις ναυσιπλοΐας.
Εκείνος ειδοποίησε τη Θαλάσσια Διάσωση στην Ισπανία, η οποία μετέφερε την προειδοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ιταλίας και της Ελλάδας για την ενεργοποίηση της επιχείρησης έρευνας.
Το Λιμενικό Σώμα είχε ήδη ενημερώσει την Παρασκευή για μια επιχείρηση παροχής βοήθειας σε ιστιοπλοϊκό υπό σημαία Γαλλίας. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, η Λιμενική Αρχή Πύλου έλαβε την ειδοποίηση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου.
Βάσει της ανακοίνωσης, το περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 18 ν.μ. ανοιχτά της Πύλου. Στο σημείο έσπευσαν ένα Περιπολικό όχημα από ξηράς, δύο Περιπολικά σκάφη, καθώς και το αλιευτικό (Α/Κ) «ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΝΑ» Σ.Π. 314, προς παροχή συνδρομής.
Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο, με την 67χρονη σύζυγο του επιχειρηματία καλά στην υγεία της. Στη συνέχεια, κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα της Πύλου, με τη συνδρομή του Α/Κ και συνοδεία των ΠΛΣ. Η Λιμενική Αρχή Πύλου έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.
Η έρευνα για τον επιχειρηματία συνεχίζεται
Ο Μουλτίμπα παραμένει αγνοούμενος και οι προσπάθειες εντοπισμού του συνεχίζονται, όπως έχουν δηλώσει οι συγγενείς του σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Η οικογένεια έχει επίσης αναφέρει την εξαφάνισή του και έχει ζητήσει βοήθεια από την πρεσβεία της Ισπανίας στη Ρώμη.
Ο επιχειρηματίας, που καταγόταν από το Μπούργος, είχε συνταξιοδοτηθεί το 2021 και αφιέρωνε μέρος του χρόνου του στην ιστιοπλοΐα, μαζί με τη σύζυγό του.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...