Τελευταία νέα
Εύα Καϊλή: «Δικαστικό σκάνδαλο το Qatargate – Τα πράγματα άρχισαν να διορθώνονται» Ευρωκοινοβούλιο: «Συμφωνίες που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο δεν μπορούν να παράγουν έννομα αποτελέσματα» ΕΛΑΣ: Έκθετη η κυβέρνηση με την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Μετράμε εθνικές ήττες Θ. Κουφονικολάκου για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τα παιδιά της κρίσης βγαίνουν στους δρόμους Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Συνελήφθη ο Λιόλιος για στημένους αγώνες – Εντάλματα για άλλα πέντε άτομα Βουλή: Σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αστυνομική παρουσία στις διαδηλώσεις Στο ΠΑΣΟΚ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρτώ Κοροβέση Φαραντούρης κατά Ράμα για τις συλλήψεις στον Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα Ερευνα: Εχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν; Θεώνη Κουφονικολάκου για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: «Τα παιδιά της κρίσης βγαίνουν στους δρόμους» Γιαννακοπούλου κατά Λαζαρίδη: «Ας τον χαίρεται η Νέα Δημοκρατία» Marfin: Απολογήθηκαν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους – Επιστρέφουν στην φυλακή
Efsyn.gr

Τσουκαλάς: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέτει θέμα ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία;

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, με αφορμή την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο Αιγαίο, εξακολουθεί να παρουσιάζει μια εξωραϊσμένη εικόνα για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Παράλληλα, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ασκήσει αυτοκριτική για τις τουρκικές ενέργειες που, όπως υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, παραβιάζουν τη Διακήρυξη των Αθηνών.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ειδικότερα στην πολιτική των «ήρεμων νερών», υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα την αξιοποίησε ως «προβιά» για να αποκρύψει, κατά την εκτίμησή του, τις αναθεωρητικές της επιδιώξεις.
«Σήμερα η κυβέρνηση που ανέκρουσε πρύμναν ότι “τα ήρεμα νερά δεν είναι αυτοσκοπός”, οφείλει να απαντήσει: Γιατί ο Πρωθυπουργός διστάζει να θέσει θέμα ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας στους εταίρους μας;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να διεκδικεί συνιδιοκτησία στο Αιγαίο;»
Ο Κώστας Τσουκαλάς υποστήριξε ακόμη ότι η Τουρκία, μέσω ενεργειών που το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει νομικά ανυπόστατες, επιχειρεί να δημιουργήσει διεκδικήσεις περί «συνιδιοκτησίας» στο Αιγαίο.
«Θα το επιτρέψουμε; Η απάντηση για το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη: Όχι», τόνισε.
Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον πρωθυπουργό για τη στάση της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, θέτοντας ζήτημα αξιοπιστίας της κυβερνητικής πολιτικής σε περίπτωση μιας σοβαρής κρίσης.
«Αυτόν τον φοβικό Πρωθυπουργό θα εμπιστευτούμε να σηκώσει το τηλέφωνο στις 3 τα ξημερώματα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...