Τελευταία νέα
Πυρκαγιά στον Βοτανικό Κήπο Χαϊδαρίου: Συνελήφθη 54χρονος για εμπρησμό από αμέλεια Βόλος: Συνελήφθη 50χρονος εργοδότης – Τον κατήγγειλε 30χρονη υπάλληλος για απόπειρα βιασμού Στο ξενοδοχείο χωρίς τα παιδιά: Χρυσωρυχείο στην ΕΕ οι τουριστικές υπηρεσίες «μόνο για ενήλικες» Ο Νετανιάχου καταγγέλλει το Ιράν: «Προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους μου» Μύκονος: Οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα ναρκωτικών – Το «λαχματζούν» και η αναφορά στον Ερντογάν Ντοκιμαντέρ για τη Γάζα στο Φεστιβάλ Βενετίας – Θέμα του η σφαγή αμάχων από το Ισραήλ Ο Ζελέσνκι ζητάει από τους συμμάχους την κάλυψη κενού 27 δισ. ευρώ για τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας το 2026 Κυρώσεις Μπέσεντ κατά Ιράν: «Θα κόψουμε κάθε γραμμή ζωής που το στηρίζει» – Τελεσίγραφο σε τρίτες χώρες Υποχρηματοδότηση φαρμάκων: Ποιες νέες θεραπείες από το εξωτερικό δεν φτάνουν ποτέ στον Ελληνα ασθενή Παγκόσμιο δέος: Οι Ρώσοι πυρπόλησαν το Κίεβο εν μέσω επίσκεψης του Γερμανού ΥΠΕΞ Wadephul – Πανικός Merz, κόλαφος η Zakharova Η εξομολόγηση της Στέλλας Κυριακίδου: Διαγνώστηκα με καρκίνο – «Μέρος της ζωής μου, αλλά δεν την καθορίζει» Εμπρησμός «μυστήριο» σε φαρμακείο στη Βλαχέρνα Αρκαδίας – Άγνωστοι του έβαλαν φωτιά μέσα στη νύχτα [εικόνες – βίντεο]
Indicator.gr

Τ. Θεοδωρικάκος: Καθημερινά προστίθενται νέα προϊόντα στην Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών – Στους 850 οι κωδικοί

Νέα προϊόντα και προμηθευτές προστίθενται καθημερινά στην Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών, όπως ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζοντας την, έως τώρα, πορεία υλοποίησης της δράσης, με στόχο τη μείωση του κόστους ζωής για τα νοικοκυριά μέσα από ουσιαστικές μειώσεις σε βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός, μέχρι τις 20 Αυγούστου έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία 750 κωδικοί επώνυμων προϊόντων και 100 κωδικοί ιδιωτικής ετικέτας, με μέση μείωση τιμών περίπου 7%. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν 62 προμηθευτές και 10 αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα βασικών κατηγοριών τροφίμων και ειδών καθημερινής ανάγκης: από γαλακτοκομικά, κρέας, ζυμαρικά και όσπρια έως καθαριστικά, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές και πάνες.
Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην σχολική αγορά, όπου συμμετέχουν 6 αλυσίδες λιανικής, με μειώσεις σε 300 κωδικούς σχολικών ειδών.
Όπως υπογραμμίστηκε, η σχετική λίστα παραμένει ανοιχτή, μιας και σε καθημερινή βάση προστίθενται νέοι κωδικοί προϊόντων και προμηθευτές.
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι παρά τον αρνητικό πληθωρισμό στα τρόφιμα που καταγράφηκε τον Ιούλιο στην Ελλάδα, η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, αφού και η ευρύτερη γεωπολιτική εικόνα με τους δύο πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποτελεί πηγή πληθωριστικών πιέσεων εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των τιμών του πετρελαίου διεθνώς, ενόψει του χειμώνα.
The post Τ. Θεοδωρικάκος: Καθημερινά προστίθενται νέα προϊόντα στην Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών – Στους 850 οι κωδικοί appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...