Τελευταία νέα
Ίλον Μασκ: Κατηγορεί την Ουκρανία ότι χρησιμοποίησε το Starlink για επιθέσεις με drones Ρένα Δούρου: Ιστορική συμφωνία αλλά σε βάρος της Μονής Σινά – Να δοθεί το πλήρες κείμενο Ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Κίμων» αποκαλύπτει τα πλεονεκτήματα της Belharra: Νέες τεχνολογίες και επιχειρησιακά πλεονεκτήματα Πάνος Καμμένος: Θα εμπλακώ στις εκλογές για να μπλοκάρω το κόμμα Σαμαρά – Μιλάω με Αλέξη Τσίπρα Στημένα στο μπάσκετ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΟΚ ο Βαγγέλης Λιόλιος – Απολογείται στην Ευελπίδων με Μαυραγάνη Μητσοτάκης: Συμφωνίες με την Αίγυπτο για τη Μονή Σινά και την ΑΟΖ – Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ Φρεγάτα «Κίμων»: Ο κυβερνήτης αποκαλύπτει πώς οι Belharra αλλάζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού Μητσοτάκης: Ξεκινούν οι συνομιλίες με Αίγυπτο για την υπόλοιπη ΑΟΖ – «Μεγάλα ψάρια» σε Pizza Fan και σκάνδαλο μπάσκετ Πυρά Δούρου κατά ΝΔ για τη Μονή Σινά: «Να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της συμφωνίας» Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέναντι σε αναθεωρητικές διεκδικήσεις γειτόνων μας απαντάμε με ισχυρές συμμαχίες – Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία Στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ: Στην Ευελπίδων Λιόλιος και Μαυραγάνης – Ξεκινούν οι απολογίες τους [βίντεο] Κάθετος Διάδρομος: Το αμερικανικό LNG, τα επιχειρηματικά κέρδη και τα μεγάλα ρίσκα για την Ελλάδα
Thepressproject.gr

ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: «Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα υπέρ των funds και των πλειστηριασμών»

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις επικρίσεις του για την πρόταση του κόμματος σχετικά με το ιδιωτικό χρέος. Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι ο χαρακτηρισμός της πρότασης ως «αίσχος» αποκαλύπτει την ενόχληση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, ενώ κατηγορεί τον υπουργό και τη Νέα Δημοκρατία ότι, παρά την παλαιότερη κριτική τους προς την κυβέρνηση Τσίπρα, ακολούθησαν τελικά την πολιτική της υπέρ των funds και των πλειστηριασμών.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος. Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην πρόταση, προκαλώντας την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.
«Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αίσχος» την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πόσο έχει ενοχλήσει ισχυρά οικονομικά συμφέροντα η πρότασή μας» σχολίασαν από το ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά και στο επιχείρημα του υπουργού ότι το δικαίωμα προαίρεσης, το οποίο ο ίδιος υποστήριζε στο παρελθόν, δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί επειδή τα δάνεια έχουν μεταβιβαστεί.
«Δήλωσε πως και εκείνος ήταν υπέρ του δικαιώματος προαίρεσης το 2017 αλλά “τώρα τα δάνεια πουλήθηκαν” και πλέον δε γίνεται. Προφανώς δεν έχει διαβάσει καν την πρότασή μας, γιατί αν την είχε διαβάσει θα γνώριζε τη διαδικασία που προτείνουμε να γίνει» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Η Χαριλάου Τρικούπη επαναφέρει, παράλληλα, την πολιτική στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ειδικά την κριτική που ασκούσε τότε για την πολιτική σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, τα funds και τους πλειστηριασμούς.
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Άδωνις Γεωργιάδης υιοθέτησαν τελικά την ίδια κατεύθυνση που προηγουμένως κατήγγειλαν: «Tότε έκαναν κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα αλλά τελικά ακολούθησαν πιστά την πολιτική Τσίπρα υπερ των funds».
Στην ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ στρέφεται προσωπικά κατά του υπουργού Υγείας, ζητώντας του να εξηγήσει την πολιτική του μετατόπιση στο ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας.
«Αντί, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης να περιφέρει διάφορες ασυναρτησίες να μας εξηγήσει: πώς κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα υπέρ των funds και των πλειστηριασμών; Πώς από υπέρμαχος της χορήγησης δυνατότητας του δικαιώματος προαίρεσης στους δανειολήπτες, προσχώρησε στην άποψη Τσίπρα για κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...