Τελευταία νέα
Βασίλης Οικονόμου: Μεγάλη συγκέντρωση στη Λαυρεωτική Υπόκλιση της Μπαρτσελόνα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Παρί Σεν Ζερμέν Champions League: Βαριά ήττα της ΑΕΚ από τη Μάντσεστερ Σίτι Eurocup: Ο Άρης «εξαφάνισε» τη Ρόστοκ μέσα στην έδρα της Το WWF για την «ειδική μεταχείριση» των στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ Ο Δούκας στο Σύνταγμα: Είμαστε δίπλα σε μαθητές και δασκάλους, στηρίζουμε το δικαίωμα στη μάθηση [βίντεο] Ο Τραμπ περιμένει από τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία, «αλλιώς τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ άσχημα» Κιλκίς: Επίδομα 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί από τον δήμο Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Κύπριο ομόλογό του Κόμπο για το τουρκολιβυκό μνημόνιο ΥΠΕΞ Κύπρου για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις Κουφονικολάκου: Ο κοινωνικός θυμός να βρει διέξοδο μέσα από ειρηνική διαμαρτυρία και συλλογική διεκδίκηση
Efsyn.gr

Το Κονγκό μεταφέρει την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας το παράδειγμα μιας μικρής ομάδας χωρών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.
Με τη λήξη της επίσκεψης του Κονγκολέζου προέδρου Φέλιξ Τσισεκέντι, η ΛΔΚ και το Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέτρα ενόψει της μεταφοράς της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Ο Τσισεκέντι και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «επανέλαβαν την κοινή δέσμευσή τους» για την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών και των δεσμών φιλίας και συνεργασίας, προστίθεται σε αυτό το κείμενο.
Σχεδόν όλες οι χώρες που διατηρούν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ έχουν την πρεσβεία τους στο Τελ Αβίβ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετέφερε την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ κατά την πρώτη θητεία του, τον Μάιο του 2018. Στη συνέχεια, πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ άνοιξαν η Γουατεμάλα, η Ονδούρα, το Κόσοβο, η Παπούα-Νέα Γουινέα, η Παραγουάη, τα Νησιά Φίτζι και η Σομαλιλάνδη.
Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ είναι ένα από τα πιο ακανθώδη θέματα στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση. Το Ισραήλ προσάρτησε την Ανατολική Ιερουσαλήμ αφού κατέλαβε τη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967, όμως η προσάρτηση αυτή δεν αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...