Τελευταία νέα
Ραγδαίες εξελίξεις στο «Χωριάτικο»: Τουλάχιστον 50 συλλήψεις, έλεγχοι σε 500 επιχειρήσεις – Το ποινικό ιστορικό Γιαννακόπουλου ΚΚΕ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Το παραμύθι των «ισχυρών συμμάχων» διαψεύστηκε Live η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Άνω Λιόσια: 19χρονος συνελήφθη σε στάση λεωφορείου με μαχαίρι και πιστόλι με σιγαστήρα Συνάντηση Μητσοτάκη και Μπιν Σαλμάν: Διατήρηση των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία Ολυμπιακός – Καλαμάτα: Άνετη επικράτηση 5-0 των ερυθρόλευκων με χατ-τρικ Ζότα Σίλβα Μητσοτάκης: «Ναι» στην παραμονή των Patriot στη Σαουδική Αραβία – Τι συζήτησε με Μπιν Σαλμάν Μπάσκετ: Ο Άγγελος Παπανικολάου νεός πρόεδρος της ΕΟΚ μετά την παραίτηση Λιόλιου Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η επικύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο Μητσοτάκης: «Ναι» στο αίτημα για παραμονή των Patriot στη Σαουδική Αραβία State Department για την επικύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Μη εποικοδομητική και προκλητική εξέλιξη»
Libre.gr

ΕΛ.Α.Σ: Καμπανάκι κινδύνου η νίκη του AfD – Να κινητοποιηθούν οι προοδευτικές δυνάμεις

Η ηχηρή εκλογική νίκη του ακροδεξιού κόμματος AfD στη Σαξονία – Άνχαλτ αποτελεί μία εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη για την Γερμανία, αλλά και ένα ισχυρό καμπανάκι κινδύνου για όλη την Ευρώπη αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ.

Και συνεχίζει:

Οκτώ δεκαετίες μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επισημοποιείται η πρώτη επίσημη πράξη της επανόδου της Ακροδεξιάς και στη Γερμανία, σε μία περίοδο όπου οι εθνικιστικές και ξενοφοβικές δυνάμεις βρίσκονται σε άνοδο σε όλη την Ευρώπη.

Εξίσου ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι οι προοδευτικές δυνάμεις συρρικνώθηκαν δραματικά, ενώ άλλες, κατ’ όνομα φιλολαϊκές δυνάμεις, έσπευσαν να καλωσορίσουν την συνεργασία με την Ακροδεξιά «σε τομείς που συμφωνούν».

Η άνοδος της Ακροδεξιάς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με εφησυχασμό ούτε με διακηρύξεις. Αλλά με πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις αιτίες που την ενδυναμώνουν, στην ρίζα τους. Η ακροδεξιά δυναμώνει όταν οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια και εγκατάλειψη. Όταν οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται, η εργασία απαξιώνεται, το κοινωνικό κράτος υποχωρεί και ο φόβος για το αύριο κυριαρχεί. Και αυτές τις πολιτικές σίγουρα δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη οι οποίες φέρουν σημαντικό μέρος της ευθύνης για την άνοδο της Ακροδεξιάς.

Το αποτέλεσμα στην Σαξονία – Άνχαλτ ακόμη και αν τελικά αναχθεί σε αιτία πολιτικής κρίσης, πρέπει να κινητοποιήσει τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις να εντείνουν τους αγώνες τους. Για μια διαφορετική Ευρώπη, η οποία δεν θα ξαναζήσει τις πιο σκοτεινές στιγμές του παρελθόντος της.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...