Τελευταία νέα
Κυψέλη: Αλλάζουν κατάθεση οι γονείς για τον 26χρονο – «Εμενε μαζί τους και στο άλλο σπίτι» είπε ο δικηγόρος τους Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Δημόσια έκκληση με 125 υπογραφές για την αποφυλάκισή του Πιερρακάκης: Τα μέτρα ακούνε την κοινωνία και δίνουν ανάσα – Απολύτως σωστή η απόφαση για εκλογές την επόμενη άνοιξη Γέρακας: Διαρροή υγραερίου σε αυτοκίνητο – Προληπτική διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα του δρόμου Γερμανία: Διαδηλώσεις σε Βερολίνο και άλλες μεγάλες πόλεις μετά την εκτόξευση της ακροδεξιάς [εικόνες – βίντεο] Πιερρακάκης: Τα μέτρα δίνουν ανάσα στην κοινωνία- Ο επενδυτικός “κουμπαράς” είναι μεταρρύθμιση Σε δίκη ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για ανθρωποκτονία από αμέλεια Κακοκαιρία Daniel: Σε δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο Κώστας Αγοραστός και άλλοι 17 αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες Μ. Κρανίδης: ΔΕΘ και ακίνητα: Λιγότεροι φόροι, περισσότερα κίνητρα και περισσότερα ακίνητα στην αγορά Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά τραπεζικού ομίλου της Τουρκίας για διευκόλυνση εμπορίου μεταξύ Κίνας και Ιράν «Φαρμάκι» η επίσκεψη του Πάπα στη Γαλλία: Η Εκκλησία ζητά δωρεές ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ Τι είναι το contouring που χρησιμοποιεί ο Αδωνης Γεωργιάδης
Efsyn.gr

Τραγωδία στην Τανάγρα: Το πιο πιθανό σενάριο για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς πιλότους

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μετά την τραγωδία στο πλαίσιο του Athens Flying Week 2026 στην Τανάγρα και τον χαμό των δύο πιλότων, μετά την πτώση του αεροσκάφους Phantom.
Οι έρευνες για το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Επισμηναγός (Ι) Ιωάννης Μπλέσιας, 40 ετών, και ο Σμηναγός (Ι), Δημήτριος Πέτρου, 37 ετών, είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς αναζητούνται απαντήσεις για την μοιραία πτώση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε σε ρεπορτάζ του ο ΑΝΤ1 το κύριο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί το πολεμικό αεροσκάφος έκανε βουτιά 800 ποδιών κάτω από το καθορισμένο ύψος, ενώ μεγάλη σημασία δίδεται στη στιγμή που το αεροσκάφος έχει καταγραφεί να έχει το ρύγχος προς τα κάτω.
Πηγές ανέφεραν στον ΑΝΤ1 πως το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπήρξε απώλεια στήριξης από εξωγενή παράγοντα, για παράδειγμα ένα πουλί, που ενδεχομένως να μπήκε στον αεραγωγό και από εκεί στον κινητήρα. Αυτό θα μπορούσε να φέρει απώλεια στήριξης του συμπιεστή, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πήρε αυτή την απότομη κλίση,  με πορεία προς τα κάτω, φέρνοντας τους πιλότους σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.
Οι κηδείες των δύο πιλότων
Όπως έχει γίνει γνωστό, η κηδεία του Δημήτρη Πέτρου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στον Κατσικά Ιωαννίνων. Ωστόσο, λόγω τυπικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών αναβλήθηκε.
Η νέα ημέρα και ώρα της εξοδίου ακολουθίας θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση μόλις οριστικοποιηθούν από τους οικείους του.
Παράλληλα, η νεκρώσιμη ακολουθία του Γιάννη Μπλέσια θα γίνει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στον Πύργο Ηλείας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...