Τελευταία νέα
Το Τραγούδι της Ημέρας: Τακούνια για καρφιά Νίσυρος: Εφάπαξ βοήθημα 3.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση Νέα κλοπή μουσείου στη Γαλλία: Βούτηξαν τέσσερα έργα του Ωγκύστ Ρενουάρ αξίας 9 εκατ. ευρώ Η εκλογική ανατροπή της νεο φιλελεύθερης πολιτικής Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός το βιβλίο «Τέμπη: Κατηγορώ – Από την Τραγωδία στη Λύτρωση» H πρώτη ψηφιακή σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου λέγεται Ευγενία [εικόνες] Ακρίτα για την καταγγελία βιασμού: «Σε ζητήματα σεξουαλικής βίας δεν υπάρχουν “δικοί σας” και “δικοί μας”» Στη ΔΕΘ την Πέμπτη η Καρυστιανού: Από το 4% των δημοσκοπήσεων στο όνειρο της αυτοδυναμίας Βρετανία: Προς επιβολή κυρώσεων στους οικισμούς του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη – Επικοινωνία Μπέρναμ με Τραμπ Γ. Μανιάτης σε Κομισιόν: «Περικοπές και αρνητικές τιμές ενέργειας απειλούν άμεσα τη βιωσιμότητα μικρομεσαίων έργων ΑΠΕ» Γκίλφοϊλ: Η Βόρεια Ελλάδα θυμίζει Silicon Valley στην ακμή της-Πιο τολμηρή και ισχυρότερη από ποτέ η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προάγει την άσκηση εξωτερικής πολιτικής με γνώμονα επικοινωνιακές σκοπιμότητες
Efsyn.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Δέσμη προτάσεων για την ακρίβεια

Τη διπλή μομφή προς την κυβέρνηση ότι αρνείται «να αξιοποιήσει τις ευρωπαϊκές δημοσιονομικές ευελιξίες» αφενός, «να αυξήσει τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο», αφετέρου, διατυπώνει σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς υπογραμμίζοντας και τις χαώδεις διαφορές από την κυβερνητική πρόταση.
Σύμφωνα με τον γραμματέα και τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η κυβέρνηση «συντηρεί την ακρίβεια και φουσκώνει υπερπλεονάσματα για να αποπληρώνει πρόωρα φθηνό χρέος δεκάδων δισ. Τα ελλιπή μέτρα που εξήγγειλε, πηγαίνουν για το 2027, το 2028, ακόμα και αργότερα. Για το ιδιωτικό χρέος δεν ακούστηκε λέξη. Εργαζόμενοι και νέα γενιά δεν λαμβάνουν όσα δικαιούνται και αντέχει η οικονομία. Οι συνταξιούχοι θα λάβουν μόνο 8 ευρώ τον μήνα. Συνολικά 300 εκατ. από το υπερπλεόνασμα. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι δυσαρεστημένες».
Δημόσιος έλεγχος
Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παίρνει θέση: «Προτείνουμε 13ο μισθό, 13η σύνταξη, μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και φάρμακα, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και, βεβαίως, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Πάνω από όλα, δημόσιο έλεγχο σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και μία τράπεζα για να μην “τρώει” η ακρίβεια το εισόδημα».
Αρα «το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχουν δυνατότητες. Το ερώτημα είναι αν αξιοποιούνται, πού κατευθύνονται και υπέρ ποιων», συμπεραίνει ο Ν. Παππάς.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...