Τελευταία νέα
Έπεσαν οι υπογραφές στη Ρώμη για τις δύο φρεγάτες Bergamini ύψους 460 εκατ. ευρώ Ευρωπαϊκή ενόχληση για την ισραηλινή βία στη Δυτική Όχθη: Δώδεκα χώρες προχωρούν σε κυρώσεις – Το Λονδίνο μιλά για «εθνοκάθαρση» Στο ΠΑΣΟΚ η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Λευτέρης Αβραμάκης – Η συνάντηση με τον Ανδρουλάκη Δικηγόρος οικογένειας Κυριακής Γρίβα: «Η αστυνομικός παρακολουθούσε την επίθεση σαν να βλέπει σινεμά» [βίντεο] Πώς ο Λουί Αλτουσέρ δολοφόνησε τη σύζυγό του – Η γυναικοκτονία της Ελέν Ρίτμαν Λεγκοτιέν Στο ΠΑΣΟΚ οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου και Λευτέρης Αβραμάκης Ο Πολάκης «ξανανοίγει» τη Novartis – Στο στόχαστρο τα «αδιευκρίνιστα» Γεωργιάδη Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Λευτέρης Αβραμάκης ΠΑΣΟΚ: «Το βλέμμα του κ. Μητσοτάκη είναι πως θα περιορίσει την εκλογική φθορά» Εξαφάνιση Κινέζας μεταφράστριας στην Αρτέμιδα: Βρέθηκε κομμένο το διαβατήριό της στο Άλσος Γαλατσίου Ν. Ανδρουλάκης: «Δεσμευόμαστε για ένα όραμα και ολοκληρωμένο σχέδιο για την πατρίδα» Τρεις προτάσεις για τον μετασχηματισμό των λιμανιών
Efsyn.gr

Δασμοί: Ο Καναδάς ετοιμάζεται για μακροχρόνιο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ – Χωρίς συμφωνία στον ορίζοντα

Οι καναδικοί δασμοί σε μια σειρά αμερικανικών προϊόντων τέθηκαν σε ισχύ σήμερα Τρίτη, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν ενδείξεις κάποιας εμπορικής συμφωνίας στον ορίζοντα.
Οι ανταποδοτικοί δασμοί θα ισχύουν για αμερικανικά προϊόντα αξίας σχεδόν 28 δισεκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (20 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), από χάλυβα μέχρι έπιπλα και βαμβακερά μπλουζάκια, και θα φτάνουν έως και το 50%.
Τα φρέσκα ψάρια και οι αστακοί ήταν επίσης στη λίστα, αλλά ο Καναδάς τα παρέλειψε αργότερα μετά από αντιδράσεις από τη βιομηχανία θαλασσινών του – ένα σημάδι της δύσκολης ισορροπίας που πρέπει να επιτύχει καθώς αντιδρά εναντίον των ΗΠΑ, δηλαδή του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου του.
Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Καναδοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να επιτύχουν μια συμφωνία, αλλά δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την επανέναρξη των συνομιλιών μετά την κατάρρευσή τους στα τέλη Αυγούστου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι ο Καναδάς εξακολουθεί να αναζητά μια συμφωνία με τις ΗΠΑ που να είναι «ανθεκτική» και προς το συμφέρον και των δύο χωρών.
«Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε και να επιτύχουμε αυτή τη συμφωνία όταν οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι», δήλωσε ο Κάρνεϊ.
Ο εμπορικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Τζέιμισον Γκριρ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο του Καναδά.
«Τους προσφέραμε την καλύτερη συμφωνία, την κοίταξαν κατάματα και την άλλαξαν», δήλωσε ο Γκριρ σε συνέντευξή του στο Fox News, προσθέτοντας ότι υπήρξε περιορισμένη επικοινωνία με τους Καναδούς από τότε που οι συνομιλίες κατέρρευσαν.
Σε ξεχωριστή συνέντευξη με τον καναδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CBC, ο Γκριρ προειδοποίησε για αντίποινα και άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να αντιδράσουν απαγορεύοντας την εισαγωγή ορισμένων καναδικών προϊόντων.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τη Δευτέρα να σταματήσει όλες τις αμερικανικές συναλλαγές με τη μεγάλη καναδική αεροναυπηγική εταιρεία Bombardier, εκτός εάν μεταφέρει την παραγωγή της στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...