Τελευταία νέα
Επαφές Ιράν με χώρες του Κόλπου τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ Πυρά Γ. Παππά κατά Μαρινάκη: «Δεν είναι δώρο το επίδομα ανεργίας – Αναγκαία η στήριξη των εποχικών εργαζομένων» Ηχηρή παραίτηση πρύτανη ιδιωτικού πανεπιστημίου: «Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπονόμευσε το έργο μας» Νίκος Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε 71,3 εκατ. ευρώ για 30 νέα σχολεία από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας» Κεραμέως για το επίδομα ανεργίας μετά τις δηλώσεις Μαρινάκη: «Δεν είναι θέση της κυβέρνησης» Το πρόγραμμα του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ Απάντηση Σιακαντάρη στο ΠΑΣΟΚ: «Από λάθος με συμπεριέλαβαν στην ΕΛ.Α.Σ» – Το mail που είχε στείλει Κεραμέως για Μαρινάκη: “Προσωπική άποψη για το επίδομα ανεργίας, δεν αποτελεί κυβερνητική θέση” «Ευγενικό» άδειασμα Κεραμέως σε Μαρινάκη: «Το επίδομα είναι ασφαλιστικό, ανταποδοτικό, δεν είναι προνοιακό» Καρέτσας, Μουζακίτης και Κωστούλας υποψήφιοι για τον τίτλο Golden Boy 2026 Περί διαλόγου Ώρα για περισσότερη αξία και καθαρό σχέδιο
Efsyn.gr

Ρόδος: Παρίσταναν τους λογιστές και εξαπατούσαν πολίτες – Συνελήφθησαν ένας 22χρονος κι ένας 25χρονος

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου συμμορία που φέρεται να εξαπατούσε πολίτες στο νησί, με την Αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 22 και 25 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτες κατ’ εξακολούθηση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέλη της συμμορίας φέρονται να ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και διακριτούς ρόλους. Το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου, άτομο που προσποιούνταν υπάλληλο λογιστικού γραφείου τηλεφώνησε σε πολίτες και κατάφερε, σε δύο περιπτώσεις, να πείσει γυναίκες να παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα που διατηρούσαν στις κατοικίες τους.
Το πρόσχημα που χρησιμοποιούσαν ήταν ότι τα χρήματα και τα τιμαλφή έπρεπε να καταγραφούν και να μεταφερθούν σε τράπεζα, ώστε δήθεν να μην απολέσουν την αξία τους ή να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου.
Ο 22χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» και παραλάμβανε τα χρήματα και τα κοσμήματα από προκαθορισμένα σημεία έξω από τις κατοικίες των θυμάτων. Ο 25χρονος φέρεται να είχε τον ρόλο του οδηγού του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δύο κατηγορούμενους, ενώ διαπιστώθηκε ότι το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου είχαν αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς από τη Ρόδο με προορισμό την Κάρπαθο.
Μετά την ενημέρωση των αστυνομικών αρχών της Καρπάθου, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Καρπάθου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 800 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...