Τελευταία νέα
Μυτιλήνη: Δύο συλλήψεις για πυροβολισμό με όπλο και τραυματισμό 39χρονου ΜΚΟ-Απάτη: Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά ακόμα και τον έρανο του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ Άννα Παπαδοπούλου: «Πόσες νομοθετικές χάρες για τραπεζίτες και funds θα κάνει αυτή η κυβέρνηση;» Το «τελειο χαος» προ των πυλων- Σκηνικό αποκάλυψης πριν τις κάλπες στις ΗΠΑ: Άδεια ράφια, πόλεμος και χάος Η ΕΛ.Α.Σ. σε διαρκή δημόσιο διάλογο με τους πολίτες: Συζητήσεις – εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα Παλλήνη: Συνελήφθη 27χρονος ύστερα από καταδίωξη – Οδηγούσε με 150 χλμ./ώρα υπό την επήρεια αλκοόλ Υπουργικό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο νομοσχέδια ΥΠΕΣ, Υπ. Αναπτυξης και ΑΙ στην αγορά εργασίας Το ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ αλλάζει τα ρούχα του Απ’ τα πολλά στα πολύ λίγα Το «ασανσέρ» της ανισότητας: Πώς ο Τραμπ ελάφρυνε τις μεγάλες επιχειρήσεις και άφησε ψίχουλα στους Αμερικανούς Δούρου: ”Ενδεικτικό ανωριμότητας το να ψάχνουμε το πρόσωπο που θα κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη και να μη συζητάμε για τις πολιτικές” Σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών [βίντεο]
Newsit.gr

Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή θα επισκευάσει δύο κατοικίες στο Καστελλόριζο για εκπαιδευτικούς, αγροτικούς γιατρούς και νοσηλευτές

«Ισχυρό μήνυμα εθνικής ενότητας, στήριξης των ακριτικών περιοχών και προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», έστειλε από το ακριτικό Καστελλόριζο, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έδωσε το «παρών» μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 83η επέτειο απελευθέρωσης της Μεγίστης την Κυριακή (13.09.2026).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στο Καστελλόριζο, ο Νικήτας Κακλαμάνης παρέστη στην τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της πόλης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγίστης, Νίκο Ασβέστη στον οποίο κι’ ανακοίνωσε μία πρωτοβουλία με άμεσο κοινωνικό και εθνικό αποτύπωμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε, ότι η Βουλή πρόκειται να αναλάβει την ανακατασκευή και επισκευή δύο κατοικιών στο νησί, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Η σχετική πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο τα δύο ακίνητα να διατεθούν αποκλειστικά για τη δωρεάν και αξιοπρεπή στέγαση των αγροτικών γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και των δασκάλων- καθηγητών που υπηρετούν ή πρόκειται να υπηρετήσουν στο ακριτικό νησί.

«Η έλλειψη διαθέσιμης στέγης αποτελεί ένα από τα κυριότερα εμπόδια για τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας και παιδείας στα ακριτικά μας νησιά. Με την παρέμβαση αυτή, η Βουλή δίνει έμπρακτη λύση σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Σύντομα, οι λειτουργοί της υγείας και της εκπαίδευσης θα διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης ώστε να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Μεγίστης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου.
To άρθρο Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή θα επισκευάσει δύο κατοικίες στο Καστελλόριζο για εκπαιδευτικούς, αγροτικούς γιατρούς και νοσηλευτές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...