Τελευταία νέα
Χρηματιστήρια: Οι επτά εταιρείες κολοσσοί που έχασαν 2,4 τρισ. δολάρια σε έναν μήνα – Σημάδια ανάκαμψης στη Wall Street Η ΝΔ διοργανώνει talent show ρητορικής για νέους – Κριτές υπουργοί και βουλευτές T. Χατζηβασιλείου: Σταθερή και ουσιαστική η σχέση με τις ΗΠΑ – Μόνο η Ελλάδα μπορεί να παραχωρήσει άδεια για το καλώδιο Τσίπρας: Είμαστε δίπλα στον γαλλικό λαό και στα δίκαια αιτήματά του Η πρώτη ποιητική συλλογή του Νίκου Μπουρσινού Δήλωση Ρένας Δούρου για την έκδοση της Navtex: Πώς θα αποτρέψει την επανάληψη της περίπτωσης της Κάσου; Παπαστεργίου: Έξυπνες πόλεις, AI και επενδύσεις 743 εκατ. για γρήγορο ίντερνετ Παπαϊωάννου: Μέσα στους επόμενους πέντε μήνες θα έχουν μπει τουρνικέ και κάμερες στα ΑΕΙ Γιώργος Απέργης στην «Εφ.Συν.»: «Οσο ακόμα μπορώ και συνθέτω, είμαι καλά» Γιώργος Παπανδρέου από Ηράκλειο: «Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που κυβερνιέται η χώρα» Κουφονικολάκου: «Το 49% των Ελλήνων βιώνει άγχος ή κατάθλιψη λόγω δουλειάς – Ο Μητσοτάκης απέτυχε» Ο Πολάκης “τάπωσε” ζωντανά Ράνια Τζίμα – Γ. Παπαχρήστο που τον κάλεσαν για τα έργα Πατούλη και πήγαν την κουβέντα στους “ποινικούς κώδικες” και τον Τσίπρα
Tennis24.gr

Ριμπάκινα: Η διαδρομή προς την κορυφή της WTA

Η Έλενα Ριμπάκινα ολοκλήρωσε στο US Open μία εντυπωσιακή διαδρομή που την οδήγησε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.
Η 27χρονη Καζάκα έγινε η 30ή διαφορετική τενίστρια στην ιστορία της WTA που ανεβαίνει στην κορυφή και η πρώτη από το Καζακστάν, εξαργυρώνοντας μία εξαιρετική περίοδο διάρκειας σχεδόν ενός έτους.
Από μεγάλη απόσταση… στο Νο1
Στο τέλος του 2025 η διαφορά από την Αρίνα Σαμπαλένκα έμοιαζε τεράστια.
Η Λευκορωσίδα είχε 9.870 βαθμούς και η Ριμπάκινα μόλις 4.350. Μέσα σε εννέα μήνες, όμως, η διαφορά μειώθηκε δραματικά και η Καζάκα έφερε την κορυφή αποκλειστικά στα δικά της χέρια.
Η ανοδική της πορεία είχε αρχίσει ήδη από το φινάλε της προηγούμενης σεζόν, με τίτλο στο Νινγκμπό και στη συνέχεια στο WTA Finals, όπου νίκησε τη Σαμπαλένκα στον τελικό.
Ακολούθησε το Australian Open, με νέα νίκη επί της Σαμπαλένκα στον τελικό, ενώ μέσα στη χρονιά πρόσθεσε ακόμη έναν τίτλο στη Στουτγκάρδη.

Διαβάστε ακόμη

WTA Rankings: Αλλαγή φρουράς με Ριμπάκινα στην κορυφή!
Ριμπάκινα η «βασίλισσα» των Grand Slam του 2026

Οι αριθμοί που εξηγούν την άνοδο
Στους τελευταίους 12 μήνες, η Ριμπάκινα έχει πετύχει 62 νίκες σε επίπεδο WTA, περισσότερες από κάθε άλλη παίκτρια.
Παράλληλα, έχει φτάσει σε έξι τελικούς, έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους και έχει νικήσει 16 φορές παίκτριες του Top-10, επίσης την καλύτερη επίδοση στο Tour.
Στο ίδιο διάστημα έχει σημειώσει 1.569 winners και 394 άσους, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη τενίστρια.
«Οι τίτλοι πρώτα, η κατάταξη ακολουθεί»
Παρά την ιστορική άνοδο στην κορυφή, η Ριμπάκινα επιμένει ότι η κατάταξη δεν αποτελεί αυτοσκοπό.
«Το Νο1 είναι φυσικά ένας από τους στόχους, αλλά η βασική μας προτεραιότητα είναι να κερδίζουμε τίτλους. Μετά, η κατάταξη ακολουθεί», τόνισε.
Και αυτή ακριβώς ήταν η πορεία της.
Με συνέπεια, μεγάλες νίκες και συνεχόμενους τίτλους, η Ριμπάκινα έφτασε τελικά εκεί όπου έμοιαζε να οδηγείται ολόκληρη η σεζόν της: στην κορυφή του κόσμου.
The post Ριμπάκινα: Η διαδρομή προς την κορυφή της WTA appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...