Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 από το αεροδρόμιο, αναφερόμενος στη βελτιωμένη αγωνιστική και ψυχολογική του κατάσταση, στους στόχους του μέχρι το τέλος της σεζόν και στην προοπτική να επιστρέψει ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.
Ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε ότι αισθάνεται πως επιστρέφει σταδιακά σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για τον ίδιο, αποδίδοντας σημαντικό μέρος αυτής της αλλαγής στη δουλειά που γίνεται με την ομάδα του.
«Νιώθω ότι κάπως επανέρχομαι στις φυσιολογικές μου καταστάσεις σαν τενίστας», ανέφερε ο Τσιτσιπάς.
«Νιώθω ότι έχω μια καλή ομάδα δίπλα μου, η οποία με βοηθάει να εξελίσσομαι και να βελτιώνουμε και το τένις μου και τη φυσική μου κατάσταση. Είμαι στα καλύτερα που έχω βρεθεί το τελευταίο διάστημα».
Όπως εξήγησε, αυτή η βελτίωση έχει άμεση επίδραση και στην αυτοπεποίθησή του μέσα στο court.
Διαβάστε ακόμη
Απόστολος Τσιτσιπάς: «Δεν έχω κανένα παράπονο, κάναμε ό,τι μπορούσαμε»
«Οι νίκες αυτή τη στιγμή είναι δευτερεύουσες»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πόσο σημαντικό είναι πλέον για τον ίδιο να απολαμβάνει ξανά το παιχνίδι.
«Νομίζω άμα δεν το χαίρεσαι, δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεσαι εκεί έξω», είπε χαρακτηριστικά.
Συγκρίνοντας τη σημερινή του κατάσταση με το παρελθόν, πρόσθεσε: «Μπορεί να είχα κάποια νεύρα, μπορεί να χάλαγε λίγο η διάθεσή μου μέσα στον αγώνα, αλλά πλέον είμαι πιο πολύ, θα έλεγα, ερωτευμένος με τη διαδικασία του να παίζω, ανεξαρτήτως αποτελέσματος».
Για τον Τσιτσιπά, αυτή η αλλαγή νοοτροπίας είναι βασικό στοιχείο της αγωνιστικής του επανόδου.
«Αυτό είναι που με βοηθάει να βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι, να παίζω το τένις που θέλω να παίζω και τα υπόλοιπα ακολουθούν. Νομίζω οι νίκες και οι ήττες είναι δευτερεύοντα αυτή τη στιγμή».
Οι στόχοι μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ο 28χρονος έβαλε επίσης συγκεκριμένους στόχους για το υπόλοιπο της σεζόν, με πρώτο τη βελτίωση της κατάταξής του ενόψει του Australian Open.
«Θέλω να ξεκινήσω το Australian Open και να μη χρειάζεται να παίζω τους καλύτερους στους πρώτους γύρους. Οπότε Top 32 σίγουρα», ανέφερε.
Παράλληλα, έθεσε και έναν ακόμη αγωνιστικό στόχο: «Να μπορέσω να κερδίσω άλλους δύο Top 10 παίκτες μέχρι το τέλος της χρονιάς».
View this post on Instagram
A post shared by ToPrwino (@toprwino_ant1)
The post Τσιτσιπάς: «Είμαι ξανά ερωτευμένος με το τένις – Στα καλύτερά μου εδώ και καιρό» appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
