Για τρίτη μέρα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο αυτόπτης μάρτυρας του επίδικου περιστατικού σεξουαλικής κακοποίησης του πρώτου καταγγέλλοντος από τον Δημήτρη Λιγνάδη, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου να προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία του, κάνοντάς του επίθεση και θέτοντας προβληματισμούς σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες ο μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει αρχικά στην ανακρίτρια προτού ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.
Υπεράσπιση: Εσείς δεν μιλήσατε με τον παθόντα, δεν ξέρετε ότι έχει γίνει μήνυση, σας έστειλε μήνυμα η προηγούμενη συνήγορος των θυμάτων.
Μάρτυρας: Ναι, αλλά δεν θυμάμαι πότε.
Υπεράσπιση: Τι σας είπε στο μήνυμα η συνήγορος;
Μάρτυρας: Ότι έχει αναφερθεί σε μια κατάθεση το όνομά μου.
Υπεράσπιση: Στο υλικό των ανακρίσεων είχαν δώσει οι τρεις (σ.σ.: ο καταγγέλλων και οι δύο ακόμα παρόντες στο συμβάν) έντεκα καταθέσεις, δεν αναφέρεται το όνομά σας πουθενά ως παρουσία. Σας είπε την ανακρίβεια ότι αναφερθήκατε, η ανακρίτρια δεν γνώριζε τίποτα, την τελευταία μέρα πριν λήξει η διαδικασία έγινε αίτηση από τη συνήγορο. Ψέματα σας είπε.
Η υπεράσπιση σε μία ακόμα προσπάθεια να πλήξει τον ίδιο τον μάρτυρα, μάλιστα, χαρακτήρισε «παράλογο» το γεγονός ότι ο ίδιος -τότε μόλις 19 χρόνων- δεν προσέφερε βοήθεια στον τότε ανήλικο φίλο του, ενώ άφησε αιχμές και για τη στάση της προέδρου απέναντι στον μάρτυρα, σχολιάζοντας πως «διορθώνει η πρόεδρος, αλλά θα υπάρξει κοινή λογική».
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
