Τελευταία νέα
Η έκρηξη στην Πλάκα και η τύχη του Μπακογιάννη junior Η απίστευτη εικόνα με την έκρηξη στην Πλάκα: Ενα παντζούρι εκσφενδονίστηκε και… κρέμεται από καλώδια Παπασταύρου: Στους πρώτους μήνες του 2027 η γεώτρηση της ExxonMobil Koυλκουδίνας-ΝΔ: «Αν δεν αντέχεις να δώσεις 10 ευρώ για βενζίνη, χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Εικόνες καταστροφής από την έκρηξη- «Νομίζαμε ότι ήταν βόμβα» Ανοίγουν mini Jumbo από το 2027 – Σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν Ζητούνται απαντήσεις από τον Πατούλη: Η Medi Derma και οι συμβάσεις με Δήμο Αμαρουσίου και Περιφέρεια Αττικής Αλ. Εξάρχου: Ορόσημο το 2026 στην ιστορία του Aktor – «Καμπανάκι» για δύσκολο χειμώνα στην ενέργεια Το τίμημα της εξάρτησης ΜέΡΑ25: Η ασφάλεια των κατοίκων της Κυψέλης δεν μπορεί να παίζεται στον «Μετροπόντικα» Το ποτάμι της προσφυγιάς Το Ιράν προτείνει σχέδιο 7 ημερών για να ανοίξουν και πάλι τα Στενά του Ορμούζ
Efsyn.gr

Πλάτες της κυβέρνησης σε Αδωνη και μέτρα «μπάφος» για τα καύσιμα

Μπορεί η κυβερνητική αντίδραση για τα καύσιμα που έχουν τραβήξει εδώ και μερικές εβδομάδες την ανηφόρα να είναι ήδη αργοπορημένη, όμως στην κυβέρνηση, αντί να βιάζονται, σπεύδουν βραδέως.
Χαλαρά και σε δύο δόσεις θα γίνουν οι ανακοινώσεις, στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 14 Οκτωβρίου, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος την υψηλή μεταβλητότητα στις διεθνείς τιμές ενέργειας.
Οσο δε για την άρνηση μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δήλωσε ότι ο ΕΦΚ αποφέρει περίπου 4 δισ. ευρώ ετησίως στα δημόσια ταμεία και επειδή η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια των επιτρεπόμενων δαπανών, απαιτείται ειδική εξαίρεση από τους ευρωπαϊκούς κανόνες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια παρέμβαση.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός -μέσω του Παύλου Μαρινάκη- παρείχε πλήρη κάλυψη στον Αδωνη Γεωργιάδη για τον ανοίκειο, προσβλητικό έως παραληρηματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνεντεύξεων που παραχώρησε τις τελευταίες ημέρες.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ /EUROKINISSI)
Κάλυψη Γεωργιάδη
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη με δημοσιογράφους, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη τον σεβασμό της προς τους δημοσιογράφους και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις για την προστασία τους. «Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν κρύβεται στα δύσκολα και επιχειρεί να δίνει απαντήσεις με τον δικό του τρόπο», ανέφερε δικαιολογώντας τη στάση του υπουργού Υγείας με διάφορα προσχήματα.
Για τη φράση του «μήπως πήρατε κανέναν μπάφο» ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι επρόκειτο για μεταφορική χρήση του λόγου και ο κ. Γεωργιάδης έχει δώσει διευκρινίσεις στον δημοσιογράφο. Για άλλη έντονη αντιπαράθεση που είχε για τα απόνερα του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και την ανυπαρξία ελέγχων στην ιδιωτική Υγεία, τόνισε ότι προηγήθηκε φορτισμένος διάλογος, καθώς η εν λόγω υπόθεση «είναι ένα ζήτημα που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία». Σε ό,τι δε αφορά την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Μαρινάκης -και πάλι υποστηρικτικός για τον κ. Γεωργιάδη- σημείωσε ότι ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης εκείνη την περίοδο και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.
Εχοντας προσφέρει πλήρη στήριξη στον υπουργό Υγείας, θεωρήθηκε μάλλον λογικό και επόμενο να τοποθετηθεί με μια γενική και προσεκτικά διατυπωμένη αναφορά για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη περί αλαζονείας υπουργών, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι κρίνονται από τον ελληνικό λαό και εκείνος που αξιολογεί τα κυβερνητικά στελέχη είναι ο πρωθυπουργός».
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Συνεργασίες
Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε τον στόχο της αυτοδυναμίας για τη Ν.Δ., επισημαίνοντας με νόημα ότι «οι πολίτες επιλέγουν πρωθυπουργό» αναφορικά με τα σενάρια περί κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, δεν πέρασε απαρατήρητη η άποψη του «γαλάζιου» βουλευτή Αγγελου Συρίγου σε ερώτηση (ρ/σ «Αθήνα 9.84») εάν σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα μπορούσε η Ν.Δ. να στραφεί σε ένα πιθανό κόμμα του Αντώνη Σαμαρά ή στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου: «Για εμένα, το κρίσιμο είναι να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη. Από εκεί και πέρα οι συμφωνίες γίνονται επί τη βάσει προγραμμάτων. Δεν μπορείς να αποκλείσεις εκ των προτέρων κάτι. Οχι μόνο για τον κ. Σαμαρά, εάν φτιάξει κόμμα, αλλά για οποιονδήποτε», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...