Tην έντονη αντίδραση της Έλενας Ακρίτα προκάλεσε η επίθεση σε βάρος 32χρονης γυναίκας στο Λαύριο, την οποία μαχαίρωσε ο πρώην σύντροφός της μέσα στο σπίτι της, παρουσία των ανήλικων παιδιών τους.
Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η γυναίκα είχε καταγγείλει επανειλημμένα τον πρώην σύντροφό της, υποστηρίζοντας ότι μέσα στον ίδιο χρόνο είχε προχωρήσει σε πέντε καταγγελίες και είχε λάβει ακόμη και panic button. Όπως αναφέρει, ο άνδρας είχε συλληφθεί στο παρελθόν, ακόμη και για κατοχή μαχαιριού, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Η Έλενα Ακρίτα υπογράμμισε ότι, παρά τις προηγούμενες καταγγελίες, ο άνδρας φέρεται να επέστρεψε στο σπίτι της 32χρονης στο Λαύριο κι αφού έσπασε με βαριοπούλα την τζαμαρία, επιτέθηκε τόσο σε εκείνη όσο και στον σύντροφό της με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
«Στις πόσες καταγγελίες αποφασίζουμε να προστατέψουμε μια γυναίκα; Πόσες φορές πρέπει να φωνάξει για να την ακούσει το κράτος;» διερωτήθηκε η Ελενα Ακρίτα.
Παράλληλα, η κ. Ακρίτα άσκησε κριτική στην αντιμετώπιση των επεισοδίων ενδοοικογενειακής βίας, σημειώνοντας ότι η χορήγηση ενός panic button δεν μπορεί από μόνη της να αποτελεί επαρκή μηχανισμό προστασίας.
«Δεν αρκεί να δίνουμε στις γυναίκες ένα panic button και μετά να περιμένουμε από αυτές να προστατευτούν μόνες τους», ανέφερε, επισημαίνοντας πως κάθε φορά που μια καταγγελία δεν οδηγεί σε αποτελεσματική προστασία, υπάρχει ο κίνδυνος η επόμενη κλήση για βοήθεια να μην προλάβει να γίνει.
Κλείνοντας, η Έλενα Ακρίτα υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας, ώστε να μην ακολουθούν οι Αρχές τα περιστατικά εκ των υστέρων. «Δεν θέλουμε άλλη μια ανακοίνωση μετά την επόμενη μαχαιρωμένη ή την επόμενη νεκρή. Θέλουμε να μην υπάρξει επόμενη», κατέληξε.
Διαβάστε περισσότερα
