Τελευταία νέα
Λάουρα Κοβέσι: Εκπέμπει SOS για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Αλέξης Τσίπρας για την 28η Οκτωβρίου: «Το ΟΧΙ αποκτά σήμερα νέα επικαιρότητα» Δ. Κουτσούμπας για 28η Οκτωβρίου: Οι λαοί νικούν ακόμα και τους πιο ισχυρούς αντιπάλους Χωριάτικο: Οι «μπίζνες» στα νησιά, οι μυστικοί κωδικοί και οι αχυράνθρωποι που έδειξε η άρση απορρήτου Ισραήλ: Μικρό προβάδισμα Νετανιάχου χωρίς αυτοδυναμία στο 70% της καταμέτρησης – Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα Τραγωδία στην Ισπανία: Σύγκρουση τρένων στο Τολέδο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί και αρκετοί τραυματίες [βίντεο] Β. Κικίλιας για την 28η Οκτωβρίου: Η ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία είναι πολύτιμες Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη – Live η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση Π. Γερουλάνος: Οχι στη συνεργασία με ΝΔ – Τι λέει για συνεννόηση με Τσίπρα Νέα Αριστερά για 28η Οκτωβρίου: Τιμούμε τη Λαϊκή Αντίσταση κατά του Φασισμού 28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα πολιτικών και κομμάτων για την επέτειο του «ΟΧΙ» Η Καρυστιανού καταγγέλλει ότι δεν την άφησαν να καταθέσει στεφάνι: «Να φωνάξουμε ΟΧΙ, όπως ο Ι. Μεταξάς»
Money-tourism.gr

COCO-MAT: Υψηλές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, αρνητικό κεφάλαιο κίνησης | «Καμπανάκι» από τους ορκωτούς

-Γνώμη με επιφύλαξη στις οικονομικές καταστάσεις του 2025 της COCO-MAT
-Οι ελεγκτές αναφέρουν ότι τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονται αυξημένα κατά 7,393 εκατ. ευρώ και τα αποτελέσματα κατά 209 χιλ. ευρώ
-Στα 13 εκατ. ευρώ το εμπορικό σήμα, χωρίς να έχουν τεθεί υπόψη στοιχεία για την εύλογη αξία του
-«Ουσιώδης αβεβαιότητα» σχετικά με τη συνέχιση της δραστηριότητας#money-grid-35365{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li.last{margin-right:0;}#money-grid-35365>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-35365>li{width:100%;}}
Ιδιαίτερα επιβαρυμένη χρηματοοικονομική εικόνα καταγράφουν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της COCO-MAT για τη χρήση 2025, οι οποίες συνοδεύονται από γνώμη με επιφύλαξη των ορκωτών ελεγκτών και ειδική αναφορά σε «ουσιώδη αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας».
Στον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2025, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας διαμορφώνονται σε μόλις 675.719 ευρώ, έναντι 1.166.420 ευρώ το 2024, ενώ οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονται σε 11.893.987 ευρώ.
Παράλληλα, το κυκλοφορούν ενεργητικό ανέρχεται σε 21.438.656 ευρώ, ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις φθάνουν τα 39.260.972 ευρώ, με αποτέλεσμα να προκύπτει αρνητικό κεφάλαιο κίνησης 17.822.316 ευρώ.
Η έκθεση των ορκωτών, ωστόσο, προσθέτει ακόμη σοβαρότερες επισημάνσεις: λόγω μη σχηματισμού προβλέψεων απομείωσης για συμμετοχή σε θυγατρική του εξωτερικού και σχετικές απαιτήσεις, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της χρήσης εμφανίζονται αυξημένα κατά 209 χιλ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια κατά 7,393 εκατ. ευρώ.
Πωλήσεις 17,43 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων 351,5 χιλ. ευρώ
Οι πωλήσεις της COCO-MAT το 2025 ανήλθαν σε 17.428.024 ευρώ, έναντι 18.173.573 ευρώ το 2024, καταγράφοντας μείωση κατά 745.549 ευρώ ή 4,1%.
Η διοίκηση αποδίδει την πτώση κυρίως στη μείωση των πωλήσεων στην Ελλάδα. Η ελληνική αγορά αντιπροσώπευσε το 63,2% των πωλήσεων, έναντι 69,5% το 2024, ενώ οι Τρίτες Χώρες αύξησαν το μερίδιό τους στο 15,7%, από 8,5%. Η Ευρώπη διαμορφώθηκε στο 21,1%, από 22%.
Αναλυτικά, οι πωλήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 11.010.572 ευρώ, στην Ε.Ε. σε 3.675.065 ευρώ και στις Τρίτες Χώρες σε 2.742.387 ευρώ.
Το κόστος πωληθέντων περιορίστηκε στα 7.902.389 ευρώ, αντιστοιχώντας στο 45,3% του κύκλου εργασιών, έναντι 48,2% το προηγούμενο έτος.
Τα έξοδα διοίκησης, διάθεσης και λοιπά έξοδα διαμορφώθηκαν συνολικά σε 8.429.889 ευρώ, έναντι 8.586.929 ευρώ το 2024, σύμφωνα με την ανάλυση της διοίκησης.
Τα χρηματοοικονομικά έξοδα παρέμειναν ιδιαίτερα υψηλά και ανήλθαν σε 2.968.412 ευρώ, από 3.204.967 ευρώ το 2024. Από αυτά, 2.747.461 ευρώ αφορούν τόκους και έξοδα ομολογιακών δανείων.
Το αποτέλεσμα προ φόρων παρέμεινε ζημιογόνο, με ζημίες 351.509 ευρώ, ενώ οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 500.975 ευρώ.
Ίδια κεφάλαια μόλις 675.719 ευρώ
Η κεφαλαιακή εικόνα της εταιρείας αποτελεί ένα από τα πλέον κρίσιμα σημεία των οικονομικών καταστάσεων.
Το μετοχικό κεφάλαιο παραμένει στα 8,8 εκατ. ευρώ, τα λοιπά αποθεματικά στα 3,77 εκατ. ευρώ, όμως οι συσσωρευμένες ζημίες ύψους 11,894 εκατ. ευρώ περιορίζουν τα συνολικά ίδια κεφάλαια στα 675.719 ευρώ.
Στην έκθεση επί άλλων νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων οι ορκωτοί σημειώνουν επίσης ότι το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων είχε καταστεί μικρότερο από το μισό του μετοχικού κεφαλαίου και παραπέμπουν στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 119 του ν. 4548/2018.
Αρνητικό κεφάλαιο κίνησης 17,82 εκατ. ευρώ
Η πίεση στη ρευστότητα αποτυπώνεται καθαρά στους χρηματοοικονομικούς δείκτες.
Το κυκλοφορούν ενεργητικό της εταιρείας ανέρχεται σε 21.438.656 ευρώ, ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται σε 39.260.972 ευρώ.
Η διαφορά είναι αρνητική κατά 17.822.316 ευρώ.
Στην Κατάσταση Χρηματοοικονομικής Θέσης, στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ποσό 22.500.000 ευρώ σε τραπεζικές υποχρεώσεις.
Το ομολογιακό των 22,5 εκατ. ευρώ και οι τόκοι
Η διοίκηση αναφέρει ότι οι βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις περιλαμβάνουν το ομολογιακό δάνειο ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, καθώς και μη καταβληθέντες τόκους ύψους 10.531.974 ευρώ.
Οι δανειακές υποχρεώσεις είχαν μεταταχθεί στις βραχυπρόθεσμες, καθώς η εταιρεία είχε αθετήσει το πρόγραμμα αποπληρωμής του ομολογιακού δανείου τον Δεκέμβριο του 2020.
Στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται, ωστόσο, ότι στις 31 Μαρτίου 2026 η εταιρεία προέβη σε τελική/δεσμευτική συμφωνία με την εκπρόσωπο των ομολογιούχων δανειστών τράπεζα για την οριστική διευθέτηση και πλήρη εξόφληση της οφειλής.
Η Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις με «Γνώμη με επιφύλαξη».
Οι λόγοι που καταγράφονται είναι τρεις.
Ο πρώτος αφορά το εμπορικό σήμα COCO-MAT, αξίας 13 εκατ. ευρώ.
Οι ελεγκτές αναφέρουν ότι δεν τέθηκαν υπόψη τους στοιχεία σχετικά με την εύλογη αξία του σήματος και, συνεπώς, διατηρούν επιφύλαξη για την ορθή αποτίμησή του και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τόσο στα αποτελέσματα της χρήσης όσο και στα ίδια κεφάλαια.
Η ίδια η σημείωση 5.9 των οικονομικών καταστάσεων εμφανίζει το εμπορικό σήμα με λογιστική αξία 13.000.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των άυλων περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται σε 13.004.995 ευρώ.
Η δεύτερη και ιδιαίτερα σημαντική επιφύλαξη αφορά θυγατρική εταιρεία του εξωτερικού.
Στον λογαριασμό «Επενδύσεις σε θυγατρικές» περιλαμβάνεται συμμετοχή 2,130 εκατ. ευρώ, ενώ από την ίδια εταιρεία υπάρχουν απαιτήσεις 2,334 εκατ. ευρώ από πελάτες και 3,138 εκατ. ευρώ από λοιπές απαιτήσεις.
Οι ορκωτοί αναφέρουν ότι, κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων λογιστικών αρχών, δεν έχει διενεργηθεί πρόβλεψη απομείωσης ούτε της συμμετοχής ούτε του συνόλου των απαιτήσεων.
Ως αποτέλεσμα, κατά τους ελεγκτές:
οι «Επενδύσεις σε θυγατρικές» εμφανίζονται αυξημένες κατά 2,130 εκατ. ευρώ,
οι «Απαιτήσεις από πελάτες» κατά 2,334 εκατ. ευρώ,
οι «Λοιπές απαιτήσεις» κατά 3,138 εκατ. ευρώ,
τα αποτελέσματα της χρήσης εμφανίζονται αυξημένα κατά 209 χιλ. ευρώ,
και τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονται αυξημένα κατά 7,393 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις της ελεγκτικής έκθεσης, καθώς τα δημοσιευμένα ίδια κεφάλαια της COCO-MAT ανέρχονται σε μόλις 675.719 ευρώ.
Ανοιχτές φορολογικά οι χρήσεις 2022–2025
Η τρίτη βάση της γνώμης με επιφύλαξη αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις.
Οι ορκωτοί αναφέρουν ότι οι χρήσεις 2022 έως και 2025 δεν έχουν εξεταστεί από τις φορολογικές αρχές και, συνεπώς, τα φορολογικά αποτελέσματα των ετών αυτών δεν έχουν καταστεί οριστικά.
Παράλληλα, η εταιρεία δεν έχει προβεί σε εκτίμηση των πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων που ενδέχεται να προκύψουν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο και δεν έχει σχηματιστεί σχετική πρόβλεψη. Οι ελεγκτές σημειώνουν ότι δεν έχουν αποκτήσει εύλογη διασφάλιση για το ύψος της πρόβλεψης που ενδεχομένως απαιτείται.
«Ουσιώδης αβεβαιότητα» για τη συνέχιση της δραστηριότητας
Ξεχωριστή και ιδιαίτερα σημαντική παράγραφος στην έκθεση των ορκωτών αφορά τη συνέχιση της δραστηριότητας.
Οι ελεγκτές εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2025 οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας υπερέβαιναν το κυκλοφορούν ενεργητικό και ότι οι δανειακές υποχρεώσεις είχαν μεταταχθεί σε βραχυπρόθεσμες λόγω της αθέτησης του προγράμματος αποπληρωμής του ομολογιακού δανείου.
Παράλληλα σημειώνουν την τελική/δεσμευτική συμφωνία της 31ης Μαρτίου 2026 για τη διευθέτηση της οφειλής.
Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ρητά ότι, εφόσον δεν υλοποιηθούν τα σχέδια της διοίκησης, τα συγκεκριμένα γεγονότα ή συνθήκες:
«υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της».
Οι ορκωτοί διευκρινίζουν ότι η γνώμη τους δεν διαφοροποιείται ως προς το συγκεκριμένο θέμα.
Τι λέει ο Ορκωτός
“Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή
Προς τους Μετόχους της Εταιρείας «COCO-MAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ»
Έκθεση Ελέγχου επί των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων
Γνώμη με επιφύλαξη
Έχουμε ελέγξει τις συνημμένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας «COCO-MAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» (η Εταιρεία), οι οποίες αποτελούνται από την κατάσταση χρηματοοικονομικής θέσης της 31ης Δεκεμβρίου 2025, τις καταστάσεις αποτελεσμάτων και λοιπών συνολικών εισοδημάτων, μεταβολών ιδίων κεφαλαίων και ταμειακών ροών της χρήσεως που έληξε την ημερομηνία αυτή, καθώς και περίληψη σημαντικών λογιστικών αρχών και μεθόδων και λοιπές επεξηγηματικές πληροφορίες.
Κατά τη γνώμη μας, εκτός από τις επιπτώσεις των θεμάτων που μνημονεύονται στην παράγραφο της έκθεσής μας “Βάση για γνώμη με επιφύλαξη”, οι συνημμένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας «COCO-MAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» κατά την 31η Δεκεμβρίου 2025, τη χρηματοοικονομική της επίδοση και τις ταμειακές της ροές για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, όπως αυτά έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βάση για γνώμη με επιφύλαξη
Από τον έλεγχό μας προέκυψαν τα εξής:
1.Στο λογαριασμό «Άυλα περιουσιακά στοιχεία», ποσού ευρώ 13.000 χιλ., απεικονίζεται η αξία εμπορικού σήματος. Δεν τέθηκαν υπόψη μας στοιχεία σχετικά με την εύλογη αξία του σήματος αυτού και συνεπώς διατηρούμε επιφύλαξη για την ορθή αποτίμηση του και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στα αποτελέσματα για την κλειόμενη χρήση καθώς και στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας.
2.Στο λογαριασμό «Επενδύσεις σε θυγατρικές» περιλαμβάνεται η αξία συμμετοχής σε εταιρεία του εξωτερικού ποσού ευρώ 2.130 χιλ. (2024: ευρώ 2.130 χιλ.). Επιπρόσθετα, στους λογαριασμούς «Απαιτήσεις από πελάτες» και «Λοιπές απαιτήσεις» απεικονίζονται απαιτήσεις από την εταιρεία αυτή ποσού ευρώ 2.334 χιλ. (2024: ευρώ 2.177 χιλ.) και ποσού ευρώ 3.138 χιλ. (2024: ευρώ 3.086 χιλ.) αντίστοιχα. Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, δεν έχει διενεργηθεί πρόβλεψη απομείωσης των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας καθώς και πρόβλεψη απομείωσης του συνόλου των απαιτήσεων από αυτή. Κατά συνέπεια η αξία του λογαριασμού «Επενδύσεις σε θυγατρικές» εμφανίζεται αυξημένη κατά ποσό ευρώ 2.130 χιλ., η αξία των λογαριασμών «Απαιτήσεις από πελάτες» και «Λοιπές απαιτήσεις» εμφανίζεται αυξημένη κατά ποσό ευρώ 2.334 χιλ. και ποσό ευρώ 3.138 χιλ. αντίστοιχα, τα αποτελέσματα χρήσης εμφανίζονται αυξημένα κατά ποσό ευρώ 209 χιλ. και τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονται αυξημένα κατά ποσό ευρώ 7.393 χιλ..
3.Οι φορολογικές υποχρεώσεις της εταιρείας δεν έχουν εξεταστεί από τις φορολογικές αρχές για τις χρήσεις 2022 έως 2025. Ως εκ τούτου τα φορολογικά αποτελέσματα των χρήσεων αυτών δεν έχουν καταστεί οριστικά. Η Εταιρεία δεν έχει προβεί σε εκτίμηση των πρόσθετων φόρων και των προσαυξήσεων που πιθανόν καταλογιστούν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο και δεν έχει σχηματιστεί σχετική πρόβλεψη για αυτή την ενδεχόμενη υποχρέωση. Από τον έλεγχο μας δεν έχουμε αποκτήσει εύλογη διασφάλιση σχετικά με την εκτίμηση του ύψους της πρόβλεψης που τυχόν απαιτείται.
Ουσιώδης αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας
Εφιστούμε την προσοχή στη Σημείωση 4.2.1 επί των χρηματοοικονομικών καταστάσεων, η οποία περιγράφει ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2025, το σύνολο της αξίας των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων. Οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας μετατάχθηκαν σε βραχυπρόθεσμες λόγω της αθέτησης του προγράμματος αποπληρωμής του ομολογιακού δανείου από την Εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2020. Στις 31/03/2026 η Εταιρεία προέβη σε τελική/δεσμευτική συμφωνία με την εκπρόσωπο των ομολογιούχων δανειστών τράπεζα για την οριστική διευθέτηση και πλήρη εξόφληση της οφειλής της. Εφόσον δεν υλοποιηθούν τα σχέδια της διοίκησης, όπως αυτά περιγράφονται στη Σημείωση 4.2.1, τα γεγονότα αυτά ή οι συνθήκες αυτές, υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Η γνώμη μας δεν διαφοροποιείται σε σχέση με το θέμα αυτό.
Διενεργήσαμε τον έλεγχό μας σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου (ΔΠΕ) όπως αυτά έχουν ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία. Οι ευθύνες μας, σύμφωνα με τα πρότυπα αυτά περιγράφονται περαιτέρω στην παράγραφο της έκθεσής μας «Ευθύνες ελεγκτή για τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών καταστάσεων». Είμαστε ανεξάρτητοι από την Εταιρεία, καθ’ όλη τη διάρκεια του διορισμού μας, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας για Επαγγελματίες Ελεγκτές του Συμβουλίου Διεθνών Προτύπων Δεοντολογίας Ελεγκτών, όπως αυτός έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία και τις απαιτήσεις δεοντολογίας που σχετίζονται με τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών καταστάσεων στην Ελλάδα και έχουμε εκπληρώσει τις δεοντολογικές μας υποχρεώσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και του προαναφερόμενου Κώδικα Δεοντολογίας. Πιστεύουμε ότι τα ελεγκτικά τεκμήρια που έχουμε αποκτήσει είναι επαρκή και κατάλληλα να παρέχουν βάση για γνώμη με επιφύλαξη.
Άλλες πληροφορίες
Η Διοίκηση είναι υπεύθυνη για τις άλλες πληροφορίες. Οι άλλες πληροφορίες περιλαμβάνονται στην “Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία γίνεται σχετική αναφορά στην “Έκθεση επί άλλων Νομικών και Κανονιστικών Απαιτήσεων”, αλλά δεν περιλαμβάνουν τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις και την έκθεση ελέγχου επί αυτών.
Η γνώμη μας επί των χρηματοοικονομικών καταστάσεων δεν καλύπτει τις άλλες πληροφορίες και δεν εκφράζουμε με την γνώμη αυτή οποιασδήποτε μορφής συμπέρασμα διασφάλισης επί αυτών.
Σε σχέση με τον έλεγχό μας επί των χρηματοοικονομικών καταστάσεων, η ευθύνη μας είναι να αναγνώσουμε τις άλλες πληροφορίες και με τον τρόπο αυτό, να εξετάσουμε εάν οι άλλες πληροφορίες είναι ουσιωδώς ασυνεπείς με τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις ή τις γνώσεις που αποκτήσαμε κατά τον έλεγχό ή άλλως φαίνεται να είναι ουσιωδώς εσφαλμένες. Εάν, με βάση τις εργασίες που έχουμε εκτελέσει, καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ουσιώδες σφάλμα σε αυτές τις άλλες πληροφορίες, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε το γεγονός αυτό. Δεν έχουμε τίποτα να αναφέρουμε σχετικά με το θέμα αυτό, πέραν των όσων αναφέρονται σχετικά με την “Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου στην “Έκθεση επί άλλων Νομικών και Κανονιστικών Απαιτήσεων” κατωτέρω”.
#money-grid-34887{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li.last{margin-right:0;}#money-grid-34887>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-34887>li{width:100%;}}The post COCO-MAT: Υψηλές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, αρνητικό κεφάλαιο κίνησης | «Καμπανάκι» από τους ορκωτούς appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...