Τελευταία νέα
Υφυπουργός Παιδείας για Πανεπιστημιούπολη: Τουρνικέ και κάμερες στα ΑΕΙ Ηράκλειο: Τμήμα εξώστη σε σχολείο έπεσε στο έδαφος – «Παρά τρίχα» δεν έπεσε πάνω σε μαθητή [εικόνες] Η Τουρκία απαντά στην Αθήνα: Εξέδωσε αντι – NAVTEX για το καλώδιο Ελλάδας και Κύπρου «Το ρολόι χτυπά αντίστροφα»: Μετά τα αεροπλάνα, μπαράζ απειλών για βόμβες και σε ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς Χρηματιστήρια: Οι επτά εταιρείες κολοσσοί που έχασαν 2,4 τρισ. δολάρια σε έναν μήνα – Σημάδια ανάκαμψης στη Wall Street Η ΝΔ διοργανώνει talent show ρητορικής για νέους – Κριτές υπουργοί και βουλευτές T. Χατζηβασιλείου: Σταθερή και ουσιαστική η σχέση με τις ΗΠΑ – Μόνο η Ελλάδα μπορεί να παραχωρήσει άδεια για το καλώδιο Τσίπρας: Είμαστε δίπλα στον γαλλικό λαό και στα δίκαια αιτήματά του Η πρώτη ποιητική συλλογή του Νίκου Μπουρσινού Δήλωση Ρένας Δούρου για την έκδοση της Navtex: Πώς θα αποτρέψει την επανάληψη της περίπτωσης της Κάσου; Παπαστεργίου: Έξυπνες πόλεις, AI και επενδύσεις 743 εκατ. για γρήγορο ίντερνετ Παπαϊωάννου: Μέσα στους επόμενους πέντε μήνες θα έχουν μπει τουρνικέ και κάμερες στα ΑΕΙ
Filathlos.gr

Euroleague: Η ανακοίνωση για την συνάντηση στο Κόμο

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (6/10) η συνάντηση των εκπροσώπων των μετόχων της Euroleague, η οποία ενημέρωσε το κοινό για όσα συζητήθηκαν στο Κόμο.
Από την αναμνηστική φωτογραφία απουσίαζε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ήταν στο δείπνο της Δευτέρας (5/10), όχι όμως και στη διαδικασία της Τρίτης. Στη θέση του βρισκόταν ο Βασίλης Παρθενόπουλος.
Οι ομάδες ενημερώθηκαν για τη μετατροπή σε franchises, αποθεώθηκαν από τον CEO, Τσους Μπουένο, για την πρόοδό τους, ωστόσο δεν πάρθηκε απόφαση για τις τέσσερις ομάδες που θα μπουν στην επέκταση από τους 20 στους 24 συλλόγους την επόμενη περίοδο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague Basketball:
“Οι σύλλογοι-μέτοχοι της Euroleague Commercial Assets (ECA) συναντήθηκαν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας, προκειμένου να συζητήσουν και να ευθυγραμμιστούν ως προς βασικές στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της συλλογικής τους ιδιοκτησίας.
Ο Πρόεδρος της Euroleague Basketball, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εξήρε το έργο που έχουν επιτελέσει οι σύλλογοι τις τελευταίες δεκαετίες, το οποίο έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή ανάπτυξη, ενδιαφέρον και δυναμική για το ευρωπαϊκό μπάσκετ συλλόγων.
Η συνάντηση συνεχίστηκε με παρουσίαση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Euroleague Basketball, Τσους Μπουένο, ο οποίος ενημέρωσε για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε σχέση με τον εγκεκριμένο στρατηγικό οδικό χάρτη και το δεκαετές επιχειρηματικό πλάνο, καθώς και για τις βασικές στρατηγικές προτεραιότητες.
Σε αυτές περιλαμβάνονταν η προτεινόμενη μετατροπή των υφιστάμενων δεκαετών αδειών που κατέχουν οι δεκατρείς σύλλογοι-μέτοχοι σε καθεστώς franchise, καθώς και οι ευκαιρίες επέκτασης που προκύπτουν από πολλαπλές δεσμευτικές προσφορές που έχουν ληφθεί από κορυφαίους επαγγελματικούς συλλόγους.
Μετατροπή σε Franchise
Οι ιδιοκτήτες των συλλόγων που παρευρέθηκαν συμφώνησαν να προχωρήσουν στη διαδικασία μετατροπής των υφιστάμενων δεκαετών αδειών σε καθεστώς franchise για τους δεκατρείς συλλόγους-μετόχους της ECA: Anadolu Efes Istanbul, Baskonia Vitoria-Gasteiz, CSKA Moscow, Armani Olimpia Milan, FC Barcelona, FC Bayern Munich, Fenerbahce Istanbul, LDLC ASVEL Villeurbanne, Maccabi Tel Aviv, Olympiacos Piraeus, Panathinaikos Athens, Real Madrid και Zalgiris Kaunas.
Επέκταση των Franchise
Οι σύλλογοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τη διαδικασία για την αύξηση του αριθμού των franchise. Οι ιδιοκτήτες των συλλόγων ανέθεσαν στο Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσει τη διαδικασία αξιολόγησης και να παρουσιάσει μια τελική εισήγηση προς έγκριση μέσα στις επόμενες εβδομάδες“.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...