Τελευταία νέα
Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για τα κλεμμένα κειμήλια: Ακατανόητος θόρυβος για άδειες… λειψανοθήκες Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας στην Ιερουσαλήμ για «εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας» με το Ισραήλ Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πρόσβαση των ανηλίκων στα social media – Αναλυτικά τι προβλέπει Ανδρουλάκης: «Δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς στήριξη των μικρομεσαίων» Διονύσης Χαριτόπουλος (1947-2026): Ασυμβίβαστος μέχρι τέλους – «Θα είμαι πάντα με τους ξυπόλυτους» Σφοδρή κόντρα Καμμένου και ΠΑΣΟΚ: «Έχει γαντζωθεί στο όνομα Ανδρουλάκης και πάει πίσω» – «Ακροδεξιός οχετός» απαντά η Χαριλάου Τρικούπη Τρίζει η καρέκλα της Γκιλφόιλ στην Αθήνα: Το μπαράζ δημοσιευμάτων και η δημόσια δυσφορία του Τραμπ 82 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας – Τελετή έπαρσης σημαίας στην Ακρόπολη [βίντεο] Λιακούλη:Το άρθρο του Καρτερού κατά του Ανδρουλάκη, έβγαλε το άγχος του Τσίπρα για την κάμψη του στις δημοσκοπήσεις Κάλεσμα Καμμένου για… συνέλευση της δεξιάς πολυκατοικίας: «Να μαζευτούμε η Λατινοπούλου, ο Βελόπουλος και εγώ» Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων Οργή στο ΠΑΣΟΚ και για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου: «Πήρε τη σκυτάλη ο ακροδεξιός μετά τον Καρτερό»
Efsyn.gr

«Ακούς τα τραγούδια τους… Άκου και τη φωνή τους»: Την Τρίτη η εκδήλωση Αρβανίτη στην Ευρωβουλή για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών

Εκδήλωση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί στην εποχή του streaming και της Τεχνητής Νοημοσύνης, διοργανώνει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στις 19:30 η πολιτική ομάδα της Left στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη.
Οπως αναφέρεται στο κάλεσμα της εκδήλωσης, μουσικοί, καλλιτέχνες, νομικοί και πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της μουσικής δημιουργίας σε ένα πρωτόγνωρο και υπό διαμόρφωση περιβάλλον όπου αλλάζουν οι όροι παραγωγής, διάδοσης και αμοιβής της μουσικής.
Στη κουβέντα μπαίνουν ερωτήματα «για την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας και την συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια λίγων εταιρειών», όπως αναφέρεται στη περιγραφή της εκδήλωσης.
«Ποιος βρίσκεται πίσω από κάθε stream; Τι αλλάζει για τους μουσικούς στην εποχή των ψηφιακών πλατφορμών και της Τεχνητής Νοημοσύνης; Πώς μπορούν να προστατευθούν τα δικαιώματα και η δίκαιη αμοιβή των καλλιτεχνών;»
Το πρώτο πάνελ «Ο μουσικός πίσω από το stream: δημιουργία και ερμηνεία μουσικής στην ψηφιακή εποχή» συντονίζει ο Κώστας Αρβανίτης και συμμετέχουν:
Νατάσσα Μποφίλιου— Ερμηνεύτρια, Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Οργανισμού ΕΡΑΤΩ, Ελλάδα
Jozefien Vanherpe — Επίκουρη Καθηγήτρια Δικαίου Διανοητικής Ιδιοκτησίας, KU Leuven, Βέλγιο
Hans Francken — Μουσικός παραγωγός, συνθέτης και μουσικός, Βέλγιο
Nacho García Vega — Μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός, Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Καλλιτεχνών (IAO) και Αντιπρόεδρος της AIE, Ισπανία
Στάθης Δρογώσης — Τραγουδοποιός και μουσικός, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Οργανισμού ΕΡΑΤΩ, Ελλάδα

Το δεύτερο πάνελ «Τεχνητή Νοημοσύνη και μουσικοί: δικαιώματα, αμοιβές και άλλες προκλήσεις» συντονίζει η δημοσιογράφος – στιχουργός Φωτεινή Λαμπρίδη και συμμετέχουν:
Alain Strowel — Ομότιμος Καθηγητής Δικαίου Διανοητικής Ιδιοκτησίας, UCLouvain, Εταίρος στην Pierstone, Βέλγιο
Karin Inde — Ερμηνεύτρια και συνθέτρια, Πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Μουσικών και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μουσικών (FIM), Σουηδία
Μανώλης Φάμελλος — Τραγουδοποιός και συνθέτης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού ΕΡΑΤΩ, Ελλάδα
Emilie Moutet — Ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SPEDIDAM, Γαλλία
Ιωάννης Μαραγκουδάκης — Επικεφαλής Νομικών Θεμάτων του Οργανισμού ΑΠΟΛΛΩΝ, Ελλάδα

Ο Κώστας Αρβανίτης έχει ήδη ανοίξει τη συζήτηση στις Βρυξέλλες για το θέμα αυτό, με την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ρόλο και την εποπτεία των μεγάλων ψηφιακών πλατφορμών, θέτοντας μεταξύ άλλων το ζήτημα του Spotify και της εφαρμογής του ευρωπαϊκού ψηφιακού κανονιστικού πλαισίου. Είναι η σειρά των ανθρώπων της μουσικής να πάρουν τον λόγο και να παρουσιάσουν τα δικά τους αιτήματα και τις προτάσεις για ένα ψηφιακό περιβάλλον που θα προστατεύει τη δημιουργία, τα δικαιώματα και τη δίκαιη αμοιβή τους.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τις επίσημες σελίδες του Κώστα Αρβανίτη στο YouTube και το Faceboook.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...