Τουλάχιστον 33 οι νεκροί στο Πακιστάν, εκ των οποίων οι 32 ήταν μαθητές, κάτω των 13 ετών, αλλά και μία εκπαιδευτικός.
Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν στέγη σχολείου στην πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν κατέρρευσε. Επί ώρες τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν για τον απεγκλωβισμό των παιδιών από τα συντρίμμια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού κέντρου «Al-Khair».
Στις τοπικές αρχές υπάρχει φόβος για περαιτέρω αύξηση νεκρών καθώς μόνο 47 από τους 110 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε τρεις αίθουσες διδασκαλίας είχαν διασωθεί, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Saeed.
(AP Photo/Muhammad Zubair)
Τουλάχιστον 45 τραυματίστηκαν -ελαφρά ή βαρύτερα- από την πτώση της στέγης, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Υπηρεσίας Διάσωσης, Arif Khattak.
«Πρόκειται για κτίριο με αδύναμη κατασκευή», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πεσαβάρ, Mian Saeed, σύμφωνα με το Reuters. «Η οροφή του ήταν υπερφορτωμένη λόγω κατασκευαστικών παρεμβάσεων σε έναν αδύναμο σκελετό, γεγονός που προκάλεσε την κατάρρευση», εξήγησε.
Ο Saeed ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του σχολείου συνελήφθη και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα.
Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ εξέφρασε τη θλίψη του για την τραγωδία και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του.
(AP Photo/Muhammad Zubair)
.(AP Photo/Muhammad Zubair)
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
