Τελευταία νέα
Βίντεο – ντοκουμέντο από την Τήνο: Η στιγμή τρομακτικής έκρηξης σε κατάστημα – Δύο πυροσβέστες τραυματίες Δίκη του ηθοποιού Ράσελ Μπραντ για βιασμούς: «Ήταν ένα τέρας» δηλώνει μια από τις καταγγέλλουσες Σκάκι στις πλάτες της χώρας! Ο Δένδιας στη Σαουδική Αραβια προσφέρει τους ελληνικους Patriot στην Aramco Έκθεση IOBE: Υψηλός πληθωρισμός, ασταθές περιβάλλον και δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας ΕΛ.Α.Σ: Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ο Βελόπουλος «ανέβασε» νέες φωτογραφίες με ανθρώπινα οστά από τα Τέμπη και τις «κατέβασε» μετά την οργή συγγενών – Η κόντρα με Φλωρίδη στη Βουλή The Atlantic: Η Γκιλφόιλ δεν απολύθηκε λόγω διαφθοράς – Αποπέμφθηκε επειδή παραβίασε τον πιο σημαντικό κανόνα του Τραμπ Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες: Ενεργειακή κρίση και προϋπολογισμός διχάζουν τους «27» – Η Ελλάδα ζητά μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία από την ΕΕ Τέμπη: Οργή συγγενών για τις φωτογραφίες Βελόπουλου με τα οστά – «Είναι από ζώα, μας προσβάλετε» EΛ.Α.Σ.: Data Centers – Εθνικός και Τοπικός Σχεδιασμός για το Μέλλον Η εξομολόγηση του Άιβερσον για την εξάρτηση από το αλκοόλ: «Αγόραζα δύο μπουκάλια τη μέρα» [βίντεο] Πολιτικές αντιδράσεις για το νέο ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil
Efsyn.gr

Ρόδος: Τεράστιος βράχος «έκοψε στα δύο» παραλιακό δρόμο – Εγκλωβίστηκαν δεκάδες οχήματα

Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά και κατέληξε στο οδόστρωμα, στον δρόμο που συνδέει την περιοχή Λαδικό με την παραλία «Άντονι Κουίν», στη Ρόδο, προκαλώντας ζημιές και αποκλείοντας την πρόσβαση στην παραλία.
Μετά το συμβάν ξεκίνησε επιχείρηση των αρμόδιων υπηρεσιών, για την απομάκρυνση του μεγάλου βράχου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στην περιοχή βρίσκονται περίπου 250 άτομα, στην πλειονότητά τους τουρίστες, καθώς και εργαζόμενοι επιχειρήσεων που λειτουργούν στην παραλία. Παράλληλα, περίπου 100 οχήματα παραμένουν σταθμευμένα στην περιοχή, καθώς η πτώση του βράχου έχει καταστήσει αδύνατη τη διέλευσή τους από τον μοναδικό δρόμο πρόσβασης.
Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, Μιχάλης Θωμάτος, ο οποίος ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο ότι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση, με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Στην περιοχή έχει ήδη μεταφερθεί μηχάνημα βαρέος τύπου, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα για την απομάκρυνση του τεράστιου βράχου. Ωστόσο, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, θα πρέπει να προηγηθεί αξιολόγηση από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος νέας αποκόλλησης βράχων από την πλαγιά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η επιχείρηση το συντομότερο δυνατό, καθώς οι περίπου 250 άνθρωποι που βρίσκονται στην παραλία θα πρέπει να μπορέσουν να αποχωρήσουν με ασφάλεια πριν νυχτώσει.
Σύμφωνα με την έως τώρα εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιών, δεν προκύπτει άμεσος κίνδυνος για τα άτομα που βρίσκονται στην παραλία, ωστόσο η κατάσταση παρακολουθείται στενά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πτώση του βράχου δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς τη στιγμή της αποκόλλησης δεν διέρχονταν από το συγκεκριμένο σημείο οχήματα ή πεζοί. Πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά ευτυχές το ότι δεν υπήρξαν θύματα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε συντονισμό, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, να απομακρυνθεί ο βράχος και να αποκατασταθεί η πρόσβαση προς την παραλία «Άντονι Κουίν».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...