Η Ίγκα Σφιόντεκ δεν έκρυψε την απογοήτευσή της μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Wuhan Open, ωστόσο εμφανίστηκε ψύχραιμη για τη δύσκολη μάχη που δίνει προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στα WTA Finals.
Η 25χρονη Πολωνή ηττήθηκε με 7-5, 6-1 από τη συμπατριώτισσά της Μάγια Χβαλίνσκα, σε μια αναμέτρηση όπου αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι, βλέποντας παράλληλα να χάνεται μια σημαντική ευκαιρία στη βαθμολογία του Race.
«Θα ήταν υπέροχο να είχα εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση, αλλά δεν πειράζει. Είναι αποτέλεσμα ολόκληρης της σεζόν. Δεν μπορώ να περιμένω ότι θα έρθω σε ένα τουρνουά και θα λύσω τα πάντα», δήλωσε η πρώην Νο1 του κόσμου που καταλαμβάνει την 9η θέση της WTA Race.
«Είναι συνέπεια του ότι δεν μπόρεσα να παίξω στη Μαδρίτη, του αποκλεισμού μου στον 1ο γύρο του Μαϊάμι και κάποιων αγώνων που ίσως δεν έπρεπε να χάσω. Χρειάζομαι απλώς λίγο ακόμη».
Διαβάστε ακόμη
Wuhan Open: Η Χφαλίνσκα άφησε τη Σφιόντεκ εκτός τελικού (vids)
WTA Finals: Στη Σβιτολίνα το έβδομο εισιτήριο του Indian Wells
Παρά τον αποκλεισμό, η Σφιόντεκ ξεκαθάρισε ότι παραμένει αποφασισμένη να κυνηγήσει την πρόκριση στο φινάλε της χρονιάς.
«Σίγουρα έχω κίνητρο. Νιώθω ότι παίζω καλά και είχα μια καλή εβδομάδα. Αισθάνομαι ότι χτυπάω καλά την μπάλα, οπότε θα ξεκουραστώ και θα πάω στο Νίνγκμπο να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».
Κλείνοντας, πάντως, αντιμετώπισε με χιούμορ το ενδεχόμενο να μείνει εκτός της τελικής οκτάδας.
«Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχει και τόση σημασία. Μπορώ να πάω και μεγαλύτερες διακοπές».
Η Σφιόντεκ αναμένεται να συνεχίσει την προσπάθειά της στο Νίνγκμπο και στη συνέχεια στο Τόκιο, με στόχο να εξασφαλίσει ένα από τα τελευταία εισιτήρια για τα WTA Finals του Indian Wells.
WUHAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (+5h)
The post Σφιόντεκ: Δεν αγχώνεται για τα WTA Finals appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
