Τελευταία νέα
Πέτρος Φιλιππίδης μετά το δικαστήριο: «Έχω πει από την αρχή ότι είχα και έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» Pizza Fan: Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Το 1 εκατ. ευρώ στην κρύπτη και η πρόταση να πληρώσει τους φόρους ΗΠΑ: Παιχνίδια Τραμπ με τις εκλογές – Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να μην καταμετρηθούν 400 ψηφοδέλτια στην Ουάσινγκτον Βραζιλία: Ερευνα για ξένη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας Μπολσονάρο   Αρης Λάσκος στην «Εφ.Συν.»: «Είμαστε μια βαθιά ανιστόρητη κοινωνία που γλείφει τις πληγές της» Live η τελετή φωταγώγησης του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη – Η ομιλία Μητσοτάκη «Χωριάτικο»: Το άγριο ξύλο στη Ρόδο και οι «φουσκωτοί» του Γιαννακόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο Europa League: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Ρεν – Ολυμπιακός κι επισήμως Μητσοτάκης από Κιλκίς: «Έχουμε την πολιτική βούληση να συγκρουστούμε με τους μεγάλους» Ρωγμές στη σκανδιναβική γραμμή για τον Πούτιν: Δανία, Σουηδία αντιδρούν στο «σπάσιμο» του εμπάργκο Επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Βοστώνη: Συνεργασία MIT και ΕΛΚΑΚ για αμυντική καινοτομία Εμποροι του Πειραιά: Ζητούν νέα ρύθμιση για τις πλατφόρμες
Moneypress.gr

Ιταλία: «Παραλύει» η παραγωγή ζυμαρικών – Σταματούν εργοστάσια λόγω των απεργιών

Η παραγωγή ζυμαρικών στην Ιταλία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές, καθώς οι κινητοποιήσεις οδηγών φορτηγών στον νότο της χώρας, με αφορμή την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων και του κόστους διαβίωσης, εμποδίζουν τις παραδόσεις πρώτων υλών στα εργοστάσια.
Η εταιρεία παραγωγής ζυμαρικών Rummo, με έδρα την περιφέρεια της Καμπανίας στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, ότι ανέστειλε την παραγωγή της, καθώς εξαντλήθηκαν τα αποθέματα των συστατικών που χρησιμοποιεί. Αντίστοιχες δυσκολίες αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι παραγωγοί ζυμαρικών στη γειτονική Απουλία, η οποία, μαζί με την Καμπανία και τη Σικελία, αποτελεί τον πυρήνα της ιταλικής παραγωγής ζυμαρικών.
«Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ζυμαρικών στην Ιταλία έχει σταματήσει ή βρίσκεται κοντά σε αυτό το σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μια ακόμη εταιρία με έδρα την περιφέρεια Μολίζε, ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει σημαντική μείωση της παραγωγής και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα πρώτων υλών της, όπως σιτάρι και σιμιγδάλι. Την περασμένη εβδομάδα, ο σύνδεσμος της ιταλικής αλευροβιομηχανίας, προειδοποίησε ότι ολοένα και περισσότερα εργοστάσια ενδέχεται να αναγκαστούν να διακόψουν τη λειτουργία τους, εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, με επιπτώσεις σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.
Σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού European House-Ambrosetti (TEHA Group), που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο, η εφοδιαστική αλυσίδα των ζυμαρικών στην Ιταλία κατέγραψε έσοδα ύψους 13,5 δισ. ευρώ το περασμένο έτος.

Ουρές σε πρατήρια καυσίμων και σοβαρές ελλείψεις στα ράφια
Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαθέσει πρόσθετη οικονομική στήριξη στους οδικούς μεταφορείς. O υφυπουργός Υποδομών, Εντοάρντο Ρίξι, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους τους, δήλωσε ότι σύντομα θα διατεθεί πακέτο ενίσχυσης ύψους άνω των 150 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι προετοιμάζει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, ως απάντηση στα επεισόδια του Σαββατοκύριακου στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ιταλίας, τα οποία σημειώθηκαν στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά της ακρίβειας.
Οι κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, με αποκλεισμούς δρόμων, αυτοκινητοδρόμων και λιμανιών στη Σικελία και σε άλλες περιοχές του νότου, προκαλώντας ευρύτερα προβλήματα στην τροφοδοσία. Σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζουν ελλείψεις προϊόντων, ενώ σχηματίζονται ουρές στα πρατήρια καυσίμων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...