Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΕΛΑΣ καλεί το υπουργείο Εργασίας και τη ΔΥΠΑ να λάβουν όλα τα απαραίτητα προσωρινά μέτρα για τη στήριξη των περίπου 2.500 εργαζόμενων στην Pizza Fan στη σκιά των εξελίξεων με τη μεγάλη απάτη εκατομμυρίων.
Ο Διονύσης Τεμπονέρας υπογραμμίζει στη δήλωσή του πως «αν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη γίνονται πάντως, ως συνήθως, τα πρώτα θύματα μιας υπόθεσης, που απειλεί την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους».
Και προσθέτει: «και επειδή η εργοδοσία παραμένει εξαφανισμένη είναι η Πολιτεία αρμόδια να φροντίσει οι εργαζόμενοι να έχουν την στήριξη που δικαιούνται».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διονύση Τεμπονέρα
Περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι γίνονται όμηροι και κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά και το μισθό τους μετά τις εξελίξεις και το λουκέτο σε 110 καταστήματα της επιχείρησης «Pizza fun», λόγω της υπόθεσης φοροδιαφυγής, που ερευνάται από τις αρχές.
Αν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη γίνονται πάντως, ως συνήθως, τα πρώτα θύματα μιας υπόθεσης, που απειλεί την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.
Το υπουργείο Εργασίας, η ΔΥΠΑ και οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα προσωρινά μέτρα για να στηριχθεί το εισόδημα των εργαζομένων αλλά και να διαφυλαχθούν οι χιλιάδες θέσεις εργασίας μέχρις ότου να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Αυτό που προέχει τώρα είναι η άμεση καταβολή έκτακτης ειδικής ενίσχυσης για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να επιβιώσουν και να σταθούν στα πόδια τους.
Και επειδή η εργοδοσία παραμένει εξαφανισμένη είναι η Πολιτεία αρμόδια να φροντίσει οι εργαζόμενοι να έχουν την στήριξη που δικαιούνται.
Διαβάστε περισσότερα
