Ο Τάλον Χρίκσοπουρ χρειάστηκε να ανατρέψει έναν ακόμη παιχνίδι για να κατακτήσει τον τίτλο στο BNP Paribas Fortis European Open, που είναι και ο τρίτος συνολικά στην καριέρα του.
Ο Ολλανδός και Νο60 του κόσμου, επικράτησε στον τελικό της Κυριακής (25/10) του Γερμανού (Νο58) Γιάν Λέναρντ Στρουφ με 4-6, 6-3, 6-4, μετά από δύο ώρες και τέσσερα λεπτά, σημειώνοντας μάλιστα την τρίτη σερί ανατροπή στο τουρνουά μετά από αυτές κόντρα σε Λεχέτσκα (προημιτελικά) και Σερούντολο (ημιτελικά).
Tallon truimphs in Brussels
@Griekii wins his fourth ATP title after defeating Jan-Lennard Struff 4-6 6-3 6-4!
@BNPPFEUOpen #BNPPFEuropeanOpen https://t.co/Z4MNi88hNF
— Tennis TV (@TennisTV) October 25, 2026
Ο Χρίκσπουρ τελείωσε τον τελικό με 19 άσους (τρία διπλά λάθη), κέρδισε το 84% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς (47/56), έσβησε τα πέντε από τα έξι break-points του αντιπάλου του, ενώ από τη μεριά του εκμεταλλεύτηκε τις δύο από τις πέντε ευκαιρίες για break.
Το πρώτο break του τελικού ήρθε από τη ρακέτα του Στρουφ (3-2), το οποίο ήταν αρκετό για να δώσει στον Γερμανό το προβάδισμα με 1-0. Η απάντηση από την Ολλανδό ήρθε στο δεύτερο σκέλος, όπου με break στο τέλος του σετ (5-3) και στη συνέχεια με εύκολο σχετικά hold έκανε το 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο ίδιο χρονικά σημείο ήρθε και το δεύτερο break του Χρίκσπουρ στο τρίτο σετ (5-4) με τον Ολλανδό να σφραγίζει αμέσως μετά τον τίτλο κερδίζοντας παράλληλα 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς από τη Δευτέρα (26/10) θα βρεθεί στο Νο50 του κόσμου.
EUROPEAN OPEN SINGLES DRAW | SCHEDULE (-1h)
The post Βρυξέλλες: Πρωταθλητής ο Χρίκσπουρ (vids) appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
