Η συζήτηση στα πολιτικά και δημοσιογραφικά «πηγαδάκια» για μια ενδεχόμενη συνεργασία και κοινή εκλογική κάθοδο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είτε στις πρώτες, είτε (πιο πιθανό) στις δεύτερες εκλογές, προκαλεί ήδη αντιδράσεις και σχόλια.
Όλα ξεκίνησαν από τα δημοσιεύματα περί συνάντησης σε καφέ την προηγούμενη εβδομάδα των εκπροσώπων Τύπου του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Τσουκαλά και Δημήτρη Μελίδη. Μπορεί η ανεπίσημη απάντηση να ήταν ότι πρόκειται για δύο παλιούς φίλους που τα είπαν από κοντά και αν συζητούσαν κάτι «περίεργο», αυτό δεν θα γινόταν σε κοινή θέα, αλλά πολλοί κρατούν τις επιφυλάξεις τους.
Έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε απόσταση από την ηγεσία, αναρωτιέται δηκτικά αν τα περί «αυτόνομης πορείας» εγκαταλείπονται ή αν ισχύουν μόνο μέχρι τις πρώτες εκλογές.
Το ίδιο πρόσωπο αναρωτιέται γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη π.χ. η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα χαρακτήριζε περίπου ως «συριζαίο» τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, όταν μιλούσε υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που οδηγεί σε ανατροπές, όπως στην πρωτεύουσα.
«Πότε αποφασίσαμε ότι είναι συνομιλητής μας ο “13-0” και όχι ο Τσίπρας;», αναρωτιέται μεταξύ άλλων, εκφράζοντας απορία για το αν π.χ. ο Νίκος Παππάς θα μπορούσε να είναι σε κοινά ψηφοδέλτια με το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
