Τελευταία νέα
Μαχαίρωμα 18χρονου στην Ομόνοια: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα – Καμία σύλληψη μέχρι στιγμής Παπαστεργίου από συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Στηρίζουμε (ψηφιακά) κάθε Δήμο, σε κάθε γωνία της Ελλάδας” Κασσελάκης: Κάτω από το 3% οι «Δημοκράτες» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την πολιτική σκηνή «Καμπάνα» στον Γιαννακόπουλο από τον αθλητικό δικαστή: Τιμωρήθηκε με 10μηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ΗΠΑ: «Πέφτουν κεφάλια» στην κυβέρνηση Τραμπ – Μπαράζ ηχηρών παραιτήσεων μετά τη συντριβή στις ενδιάμεσες εκλογές Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ακυρώσαμε τις ναυτιλιακές ανακοινώσεις Ελλάδας – Κύπρου- Δεν υπάρχει έγκριση της Τουρκίας για την έρευνα «Η μάχη του καλωδίου»: Η ελληνική NAVTEX, η διπλή τουρκική πρόκληση και ο γαλλικός παράγοντας  Κλιμακώνει η Άγκυρα: Παράνομες οι έρευνες λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ Καρπουχτσής (ΕΛ.Α.Σ): «Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το άρθρο 23» – «Επικοινωνιακό μέτρο» η μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου ΠΑΣΟΚ για καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: «Το έργο πρέπει να προχωρήσει» Συμφωνία ΠΑΟΚ – Ζίβκοβιτς για νέο συμβόλαιο 4+1 ετών Navtex και από την Κύπρο – Ποιο είναι το δρομολόγιο του «Abeille Marengo»
Filathlos.gr

Βρούτσης: «Ανταποκρίνονται στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΟΚ»

Η ΕΟΚ προανήγγειλε εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έκανε δήλωση, αναφέροντας πως η διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας είναι στην σωστή κατεύθυνση.
Ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε:
“Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου , για τη διενέργεια δια ζώσης εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου, είναι στη σωστή κατεύθυνση και ανταποκρίνονται στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Οι δεσμεύσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας προς την Πολιτεία, έπειτα από την συνάντησή μας την περασμένη Δευτέρα, για άμεσες ενέργειες στις σοβαρές και δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, τηρούνται.
Οι διαδικασίες ως τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου και η ανάδειξη νέου ΔΣ θα βοηθήσουν για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία στο άθλημα.
Παράλληλα, το Υπουργείο Αθλητισμού, μέσω της πλατφόρμας e-Κούρος, θωρακίζει κάθε εκλογική διαδικασία, διασφαλίζοντας ότι σε αυτήν συμμετέχουν μόνο νόμιμα σωματεία και νόμιμοι εκπρόσωποί τους.
Η Πολιτεία παραμένει αταλάντευτη στη διαλεύκανση κάθε παράνομης πρακτικής. Η συμμετοχή σε ένα συλλογικό όργανο δεν συνεπάγεται εξ ορισμού συνενοχή. Αποκλειστικά αρμόδια για να κρίνει και να αποδώσει ποινικές ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη, την οποία σεβόμαστε απόλυτα.
Το ΔΣ της ομοσπονδίας είναι υποχρεωμένο να εργάζεται καθημερινά στην κατεύθυνση της αυτοκάθαρσης, της εύρυθμης λειτουργίας του μπάσκετ και να συμβάλλει στην διεξαγωγή ακέραιων και απόλυτα διαφανών εκλογών.
Το Υπουργείο Αθλητισμού θα παρακολουθεί στενά κάθε ενέργεια και ως θεματοφύλακας της νομιμότητας θα παρεμβαίνει άμεσα όπου χρειαστεί.
Το βαθύ τραύμα που υπέστη το ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να επουλωθεί. Αυτό απαιτεί νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα από όλους, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και να προχωρήσουμε σ’ ένα μέλλον που αξίζει στο ελληνικό μπάσκετ”.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...