Τελευταία νέα
Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία Φονική έκρηξη στην Πλάκα: Συνελήφθησαν οι τρεις ύποπτοι που φέρεται να προκάλεσαν τη μοιραία διαρροή αερίου ΥΠΕΞ: Καταδίκη για την επίθεση με drone σε ελληνόκτητο πλοίο – Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν Προκλητικός Ερντογάν: Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας NYT: Στόχος της κινεζικής κατασκοπείας ο CEO της Νvidia – Ο Τραμπ ήξερε αλλά δεν αντέδρασε Επίσημο: Ο Μιχαηλίδης υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ ως το 2030 Σκέρτσος: Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ θα καθυστερούσε κατά 12 μήνες την προστασία των ανηλίκων στα social ΕΛ.Α.Σ: Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στην Ισπανία Σέρρες: Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση αναβατορίου καταστήματος Συντριβή ιταλικού ελικοπτέρου στη Βοσνία: Τέσσερις νεκροί και 12 τραυματίες – Μέλη της ευρωπαϊκής δύναμης τα θύματα Κ. Χατζηδάκης: Επίσκεψη στα Ιωάννινα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 ΣΥΡΙΖΑ: Η Αναστασοπούλου αποδέχτηκε και επισήμως τη βουλευτική έδρα – Αναλαμβάνει καθήκοντα στις 2 Νοεμβρίου
Thefaq.gr

Παυσανίας Παπαγεωργίου: «Οποιαδήποτε διακριτή ενημέρωση πέραν της NAVTEX, είναι απαγορευτικό να συμβεί»

«H διαδικασία της NAVTEX αποτελεί από μόνη της αποκλειστικά μια ενημέρωση, η οποία βγαίνει από το αρμόδιο γραφείο για το τι πρόκειται να συμβεί σε έναν συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο» τόνισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.), Παυσανίας Παπαγεωργίου, στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι «η ενημέρωση αυτή απευθύνεται προς όλους όσους έχουν κάποια δραστηριότητα ή περνούν από την θαλάσσια περιοχή και οτιδήποτε άλλο, εκτός αυτής της ενημέρωσης, αποτελεί διακριτή κατάσταση και είναι απαγορευτικό να συμβεί.»

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου σε τοποθετήσεις στο πλαίσιο τηλεοπτικών παρεμβάσεων του στις εκπομπές Συνδέσεις (EPT 28/10) και Morning Point (Mega news 29/10), ανέδειξε τις σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής διπλωματίας, κοινωνικής ασφάλειας και ανόδου της ακροδεξιάς.
Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής άσκησε αυστηρή κριτική στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα τονίζοντας ιδιαιτέρως, εν αναμονή της επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση του καλωδίου GSI και τις προσφάτως εκφραζόμενες δια στόματος του προέδρου και του υπουργού εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας απαιτήσεις για απευθείας ενημέρωση και εμπλοκή της γείτονος στην αδειοδότηση, πως «η διαδικασία της NAVTEX αποτελεί από μόνη της αποκλειστικά μια ενημέρωση, η οποία βγαίνει από το αρμόδιο γραφείο για το τι πρόκειται να συμβεί σε έναν συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο. Η ενημέρωση αυτή απευθύνεται προς όλους όσους έχουν κάποια δραστηριότητα ή περνούν από την θαλάσσια περιοχή και οτιδήποτε άλλο, εκτός αυτής της ενημέρωσης, αποτελεί διακριτή κατάσταση και είναι απαγορευτικό να συμβεί.»
Επί πρόσθετα, στον χώρο της Εξωτερικής Πολιτικής της Κυβέρνησης και αναφορικά με τις εξελίξεις μετά την κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου, σημείωσε ότι δυστυχώς το Υπουργείο Εξωτερικών ασκεί τη διπλωματική του δεινότητα απέναντι στους ίδιους τους Έλληνες για να τους πείσει ότι δεν έχει συμβεί κάτι πέραν μιας δυσάρεστης εξέλιξης όπως την κατονομάζει η κυβέρνηση. Όμως «ένα δυσάρεστο γεγονός που άπτεται των σχέσεων της εξωτερικής πολιτικής, συνιστά ουσιαστικά μια εξωτερική πολιτική που απέτυχε και συνεπώς μια ήττα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.»
Ανοχή και «ξέπλυμα» της ακροδεξιάς
Αναφερόμενος στην παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στη δημόσια σφαίρα την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου, ο Αν. Τομεάρχης υπογράμμισε την επικινδυνότητα της κατάστασης και τις πολιτικές ευθύνες τονίζοντας ότι: Κάτι έχει πάει πάρα πολύ λάθος για να μπορεί ένας πρώην κατάδικος να εμφανίζεται και να κάνει πολιτικές εκδηλώσεις. Είναι ένα πάρα πολύ δυσάρεστο γεγονός το ότι στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν και νέοι. Το λάθος οφείλεται σε ένα κομμάτι του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται αυτές οι ιδέες από τα δεξιά κόμματα. Όταν υπάρχει ξέπλυμα σε πρώην αρνητές του Ολοκαυτώματος και σε κόσμο που έχει βρεθεί στην ακροδεξιά κρατώντας ξυλιάρια, στυλιάρια και τσεκούρια, δεν πρέπει να απορούμε καθόλου όταν φτάνουμε στο σημείο να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα.
Κοινωνική ανασφάλεια και ριζωμένη εγκληματικότητα
Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει την πρόταση του προέδρου της ΕΛΑΣ Αλέξη Τσίπρα για θέαση της κινηματογραφικής ταινίας «ο Νονός» ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο πολίτης στην καθημερινότητά του λόγω της εκτεταμένης ανομίας και των γιγαντιαίων σκανδάλων που ήρθαν στο φως ως αποτέλεσμα εισαγγελικών ερευνών λέγοντας πως: Δημιουργείται ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει ο πολίτης, όταν παίρνει το πρωί το ψωμί του από μια επιχείρηση που έχει ενδυθεί το ένδυμα της συμμορίας, όταν πάει στο γήπεδο και βλέπει στημένους αγώνες και όταν, παραγγέλνοντας πίτσα στο σπίτι, συνδράμει στην υπεξαίρεση ΦΠΑ. Αυτά τα σκάνδαλα έχουν τεράστιο μέγεθος, συνιστούν εγκληματικές ενέργειες και είναι απόλυτα λογικό να μην αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης. Η κατάσταση θυμίζει άλλες εποχές όπου η εγκληματικότητα είχε ριζώσει τόσο πολύ στην κοινωνία, με αποτέλεσμα ο πολίτης να πέφτει πάνω της όπου και αν κινούνταν.
Κλείνοντας και αναφερόμενος στο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών υπενθύμισε ότι η χώρα απαιτεί άμεσα μια πολιτική αλλαγή που θα θωρακίσει τα εθνικά μας συμφέροντα με ρεαλισμό και διαφάνεια, θα απομονώσει τις ακραίες φωνές που επωάζονται από τη θεσμική ανοχή, και θα σπάσει τα κυκλώματα εγκληματικότητας που έχουν παρεισφρήσει στην καθημερινότητα των πολιτών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pausanias Papageorgiou (@pausaniasp)

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...