Τελευταία νέα
Πέθανε ο τεράστιος ηθοποιός, Πάτρικ Στιούαρτ σε ηλικία 86 ετών Καιρός: Νέα επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες από την Κυριακή – Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα Βίντεο – ντοκουμέντο από την Πλάκα: Σχολικό με μαθητές περνάει μπροστά από το κτίριο δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Είσαι ασήμαντο ανθρωπάκι» – «Θαυμαστής των ναζί και γκεμπελίσκος» Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία Φονική έκρηξη στην Πλάκα: Συνελήφθησαν οι τρεις ύποπτοι που φέρεται να προκάλεσαν τη μοιραία διαρροή αερίου ΥΠΕΞ: Καταδίκη για την επίθεση με drone σε ελληνόκτητο πλοίο – Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν Προκλητικός Ερντογάν: Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας NYT: Στόχος της κινεζικής κατασκοπείας ο CEO της Νvidia – Ο Τραμπ ήξερε αλλά δεν αντέδρασε Επίσημο: Ο Μιχαηλίδης υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ ως το 2030 Σκέρτσος: Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ θα καθυστερούσε κατά 12 μήνες την προστασία των ανηλίκων στα social ΕΛ.Α.Σ: Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στην Ισπανία
Indicator.gr

Παρέμβαση της Κομισιόν για τις καταγγελίες της Λάουρας Κοβέσι, ζητά ο Ν. Φαραντούρης

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νικόλας Φαραντούρης, μετά τη χθεσινή συνέντευξη στο Politico της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, στην οποία, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «η πιο απροκάλυπτη απόπειρα εκφοβισμού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σημειώθηκε στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «οι δηλώσεις αυτές εγείρουν έντονη ανησυχία για την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την αποτελεσματική προστασία του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, οι πεπερασμένοι πόροι του οποίου πρέπει να αξιοποιούνται, ειδικά σε μια περίοδο που κάποιοι επιδιώκουν περικοπές σε κρίσιμους τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας και η Συνοχή».
Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «η διασφάλιση της ασφαλούς, πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποτελεί νομική και θεσμική υποχρέωση κάθε συμμετέχοντος κράτους μέλους». Καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει «επίσημη θέση σχετικά με τις καταγγελίες της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως για απόπειρες εκφοβισμού και παρακώλυσης του έργου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» και να προχωρήσει σε «συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης, ανεμπόδιστη και ασφαλής συνεργασία των κρατών μελών με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία». Αυτό κρίθηκε επίσης απαραίτητο για «την θωράκιση της ανεξαρτησίας των ευρωπαϊκών ανακριτικών αρχών» και «την εγγύηση ότι οι καταγγελίες για απάτες που αφορούν ευρωπαϊκά κονδύλια θα διερευνώνται, χωρίς πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις».
Σε δηλώσεις του σήμερα στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ανέφερε: «Προσπαθούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξασφαλίσουμε περισσότερους πόρους σε μια περίοδο που οι κυβερνήσεις στο Συμβούλιο εφαρμόζουν περικοπές. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και κάθε κράτους μέλους, καθώς και κάθε πολίτη, τα χρήματα να αξιοποιούνται σωστά και όχι να διασπαθίζονται σε παράνομες και αδιαφανείς δραστηριότητες. Απειλές και εκφοβισμός των ανακριτικών και ελεγκτικών Αρχών δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί».
The post Παρέμβαση της Κομισιόν για τις καταγγελίες της Λάουρας Κοβέσι, ζητά ο Ν. Φαραντούρης appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...