Τελευταία νέα
Έκλεισε η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta μετά από πιέσεις των αρχών Καρυστιανού για Ισπανία: “Τα τρένα δεν είναι κινητά φέρετρα για τα παιδιά μας” Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του Γιώργου Ξυλούρη – «Εμπαιγμός του δικαστηρίου», λέει η πρόεδρος της έδρας Φρεγάτα «Νέαρχος»: Σήμερα η ύψωση της ελληνικής σημαίας στη Λοριάν Ισραήλ: Πιο επικίνδυνος παρά ποτέ ο «υπηρεσιακός» Νετανιάχου Ενέργεια: Συνεχίζεται ο μαραθώνιος αυξήσεων σε αέριο και ρεύμα Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 12 το μεσημέρι Καρυστιανού για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Τα τρένα δεν είναι κινητά φέρετρα για τα παιδιά μας» Ισπανία: Προφητική απεργία είχαν εξαγγείλει οι μηχανοδηγοί πριν τη σιδηροδρομική τραγωδία Aπό Δευτέρα επιστροφή στα θρανία της Γκράβας: Δεν εντοπίστηκε διαρροή ή ένδειξη οσμής φυσικού αερίου Η Βόρεια Κορέα πίσω από την ιστορική κυβερνοεπίθεση στην Binance – Κινδυνεύουν 6,3 δισ. δολάρια Νέα εργαλεία για τον εντοπισμό φυσικών προσώπων πίσω από εταιρείες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρημάτων
Efsyn.gr

Χωριάτικο: Προφυλακίστηκε και ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ρίζος Ρίζος – Συνολικά επτά στη φυλακή

Την προσωρινή κράτηση του πρώην συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ αποφάσισαν αργά το βράδυ οι δικαστικές αρχές μετά την απολογία του για την υπόθεση που αφορά κύκλωμα με φόντο τους φούρνους «Χωριάτικο».
Οι πρώτες 30 απολογίες κατηγορουμένων, από τους συνολικά 59 συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν χθες το πρωί στα δικαστήρια, ολοκληρώθηκαν με τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας αρτοποιείων «Χωριάτικο», τον πρώην συνδικαλιστή και άλλους πέντε κατηγορούμενους να οδηγούνται στην φυλακή αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα που αφορούν εκτεταμένη φοροδιαφυγή στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.
Η απολογητική διαδικασία συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή, οπότε και ενώπιον της Ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση και των δύο επίκουρων Ανακριτών που ορίστηκαν, θα οδηγηθούν οι υπόλοιποι 29 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και λογιστής από την Ρόδο που του αποδίδεται κομβικός ρόλος.
Η τελευταία προσωρινή κράτηση που αποφάσισαν χθες οι δικαστικές αρχές, ήταν αυτή του πρώην συνδικαλιστή ο οποίος σύμφωνα με την δικογραφία, φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του θεωρούμενου ως αρχηγού. Στον κατηγορούμενο αποδίδεται ρόλος μεσολαβητή για την επιλογή και “στρατολόγηση” προσώπων που θα εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι εταιριών.
Μεταξύ των 23 κατηγορουμένων της πρώτης ομάδας, που έφυγαν ελεύθεροι με όρους από τα δικαστήρια είναι και ο γιος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας αρτοποιείων. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται στην δικογραφία, ισχυριζόμενος ότι δεν άσκησε ποτέ διοικητικά καθήκοντα σε εταιρικά σχήματα, ούτε είχε ενεργό ρόλο στην λειτουργία τους. «Ουδέποτε αναμείχθηκα ουσιαστικά στην διοίκηση ή διαχείριση των εταιρειών, ούτε είχα οποιαδήποτε πραγματική εμπλοκή στην διαχείριση ακινήτων. Την πλήρη και αποκλειστική ουσιαστική διαχείριση των εταιρειών ασκούσε ο πατέρας μου» φέρεται να είπε.
Ο γιος του ιδιοκτήτη των φούρνων δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ίδιος εργαζόταν ως αρτοποιός και ζαχαροπλάστης σε επιχειρήσεις του πατέρα του και δεν είχε καμία άλλη δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...