Τελευταία νέα
Έκλεισε η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta μετά από πιέσεις των αρχών Καρυστιανού για Ισπανία: “Τα τρένα δεν είναι κινητά φέρετρα για τα παιδιά μας” Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του Γιώργου Ξυλούρη – «Εμπαιγμός του δικαστηρίου», λέει η πρόεδρος της έδρας Φρεγάτα «Νέαρχος»: Σήμερα η ύψωση της ελληνικής σημαίας στη Λοριάν Ισραήλ: Πιο επικίνδυνος παρά ποτέ ο «υπηρεσιακός» Νετανιάχου Ενέργεια: Συνεχίζεται ο μαραθώνιος αυξήσεων σε αέριο και ρεύμα Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 12 το μεσημέρι Καρυστιανού για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Τα τρένα δεν είναι κινητά φέρετρα για τα παιδιά μας» Ισπανία: Προφητική απεργία είχαν εξαγγείλει οι μηχανοδηγοί πριν τη σιδηροδρομική τραγωδία Aπό Δευτέρα επιστροφή στα θρανία της Γκράβας: Δεν εντοπίστηκε διαρροή ή ένδειξη οσμής φυσικού αερίου Η Βόρεια Κορέα πίσω από την ιστορική κυβερνοεπίθεση στην Binance – Κινδυνεύουν 6,3 δισ. δολάρια Νέα εργαλεία για τον εντοπισμό φυσικών προσώπων πίσω από εταιρείες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρημάτων
Indicator.gr

Α.Σκέρτσος: Η Ελλάδα εξαιρείται από το ευρωπαϊκό «πάγωμα» για την προστασία ανηλίκων στα social media

Την εξαίρεση της Ελλάδας από τη δωδεκάμηνη αναστολή προώθησης εθνικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, που σχετίζονται με τους προτεινόμενους ευρωπαϊκούς κανόνες για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο, επικαλείται ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ασκώντας παράλληλα κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σε ανάρτησή του, ο κ. Σκέρτσος τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επιβάλει «δωδεκάμηνο φρένο σε εθνικά νομοθετικά σχέδια, τα οποία επικαλύπτονται με τους προτεινόμενους κοινους ευρωπαϊκούς κανόνες», με εξαίρεση την Ελλάδα και τη Γαλλία.
Όπως σημειώνει, αυτή η εξέλιξη δικαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει η χώρα μας στην υιοθέτηση εθνικών ρυθμίσεων για να περιορίσει την πρόσβαση ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντί να περιμένει την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής νομοθετικής διαδικασίας.
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η τροπολογία που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, με αποτέλεσμα να μετατεθεί η εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων και των υποχρεώσεων των ψηφιακών πλατφορμών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2027.
«Είναι κρίμα που ακόμη και πριν λίγες ώρες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναπαρήγαγε εντός της Βουλής την ίδια επιχειρηματολογία που κυριολεκτικά “αδειάστηκε” από τη σημερινή απόφαση της ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.
Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι η προστασία των ανηλίκων δεν μπορεί να καθυστερεί λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης, σημειώνοντας: «Η αντιπολίτευση μπορεί να έχει χρόνο για χάσιμο, η προστασία των παιδιών μας όμως δεν μπορεί να περιμένει άλλο».
The post Α.Σκέρτσος: Η Ελλάδα εξαιρείται από το ευρωπαϊκό «πάγωμα» για την προστασία ανηλίκων στα social media appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...