Τελευταία νέα
Καρπουχτσής (ΕΛ.Α.Σ): «Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το άρθρο 23» – «Επικοινωνιακό μέτρο» η μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου ΠΑΣΟΚ για καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: «Το έργο πρέπει να προχωρήσει» Συμφωνία ΠΑΟΚ – Ζίβκοβιτς για νέο συμβόλαιο 4+1 ετών Navtex και από την Κύπρο – Ποιο είναι το δρομολόγιο του «Abeille Marengo» Θεώνη Κουφονικολάκου: «Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε – Το 49% των Ελλήνων δηλώνει ότι υποφέρει από άγχος ή κατάθλιψη που σχετίζεται με την εργασία του» Δημήτρης Μάντζος: Ο μόνος ασφαλής δρόμος είναι ο δρόμος της διεθνούς νομιμότητας για το καλώδιο ενεργειακής σύνδεσης Ποινικοί Κώδικες: Νέα επίθεση Κοντονή σε Τσίπρα χωρίς ονόματα Μαρινάκης για αλλαγή συντελεστή δόμησης: Μεταφέρονται εντός του ίδιου δήμου Συνάντηση Τσίπρα με τον δήμαρχο του Παρισιού: «Να δώσουμε προοδευτική απάντηση απέναντι στην Ακροδεξιά» Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Ένας τραυματίας μέσα σε αυτοκίνητο Κοντονής κατά Τσίπρα για τον Ποινικό Κώδικα: «Αν με προκαλέσει, θα τα πούμε αλλιώς» – Τι αποκάλυψε για τις συνομιλίες τους Ενταση Ελλάδας Τουρκίας: Εξέδωσε διπλή αντι -NAVTEX
Tennis24.gr

Γκαέλ Μονφίς: Ο τενίστας που έκανε το απίθανο να μοιάζει εύκολο

Είκοσι δύο χρόνια γεμάτα εντυπωσιακούς πόντους, απίθανες άμυνες, ακροβατικές κινήσεις και στιγμές που ξεσήκωσαν εκατομμύρια φιλάθλους. Ο Γκαέλ Μονφίς αποχαιρέτησε το επαγγελματικό τένις, αφήνοντας πίσω του κάτι πολύ περισσότερο από τίτλους και νίκες.
Η συγκινητική τελετή της Τρίτης (3/11) στο Paris Masters ήταν ο επίλογος μιας ξεχωριστής διαδρομής, που ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε με τον 40χρονο Γάλλο να απολαμβάνει την αποθέωση από το κοινό της πατρίδας του.
Το ATPTour.com αποτυπώνει την κληρονομιά του «La Monf», συνδυάζοντας τα επιτεύγματά του με τις μαρτυρίες παικτών που μεγάλωσαν παρακολουθώντας τον και αργότερα βρέθηκαν απέναντί του στο κορτ.

588 νίκες, 13 τίτλοι και αμέτρητες στιγμές μαγείας
Ο Μονφίς ολοκλήρωσε την καριέρα του με 588 νίκες στο ATP Tour, 13 τίτλους και κορυφαία θέση το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, το 2016.
Έφτασε στα ημιτελικά του Roland Garros το 2008 και του US Open το 2016, συμμετείχε σε δέκα προημιτελικούς Grand Slam και αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς Masters 1000.
Η πρώτη του κατάκτηση ήρθε το 2005 στο Σόποτ και η τελευταία είκοσι χρόνια αργότερα, στο Όκλαντ το 2025, όταν σε ηλικία 38 ετών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρωταθλητής ATP μετά τον Κεν Ρόουζγουολ το 1977.
Στο Roland Garros σημείωσε 40 νίκες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γιανίκ Νοά για Γάλλο τενίστα στην Open Era.
Ωστόσο, για τους περισσότερους φιλάθλους, ο Μονφίς θα μείνει στη μνήμη περισσότερο για τους αδιανόητους πόντους του παρά για τα τρόπαιά του.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μονφίς αποχαιρέτησε και επίσημα το τένις στο Παρίσι (vids)
Paris Masters: Η τελετή αφιερωμένη στον Μονφίς

Τσιτσιπάς: «Δεν βλέπεις πια τέτοιους παίκτες στο Tour»
Ανάμεσα στους τενίστες που μίλησαν στην ATP για τον Μονφίς ήταν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Γάλλο.
«Είναι ένας μεγάλος ήρωας και μια τεράστια πηγή έμπνευσης για το άθλημα. Έχω φίλους που δεν παρακολουθούν σχεδόν κανέναν άλλον παίκτη στο Tour εκτός από τον Γκαέλ Μονφίς.
Είναι ερωτευμένοι με την ενέργειά του, την προσωπικότητά του και το παιχνίδι που παρουσιάζει στο κορτ. Συνδυάζει τον ανταγωνισμό με το θέαμα και αυτό δεν το βλέπεις πολύ συχνά στο Tour.
Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι όχι μόνο απίστευτοι αθλητές και ανταγωνιστές, αλλά ταυτόχρονα τόσο διασκεδαστικοί για το κοινό».
Ο Τσιτσιπάς, που ολοκλήρωσε τις τέσσερις αναμετρήσεις του με τον Μονφίς με ισορροπημένο ρεκόρ 2-2, στάθηκε ιδιαίτερα και στον χαρακτήρα του.
«Είναι ένας πολύ καλός μου φίλος. Μου αρέσει πραγματικά να προπονούμαι μαζί του και να περνάμε χρόνο παρέα.
Είναι μία από εκείνες τις προσωπικότητες που, όπως και το μονόχειρο backhand, δεν βλέπεις πια τόσο συχνά στο Tour».

Ο Τιεν που μεγάλωσε βλέποντας τον Μονφίς
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ιστορίες του αφιερώματος της ATP είναι εκείνη του Λέρνερ Τιεν, του 20χρονου Αμερικανού που μεγάλωσε παρακολουθώντας τον Γάλλο και τελικά έγινε ο τελευταίος αντίπαλός του σε επαγγελματικό αγώνα, στο φετινό US Open.
«Ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που παρακολουθούσα μεγαλώνοντας. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το τένις, αλλά ο τρόπος που έπαιζε, το πόσο συναρπαστικός ήταν, με έκανε να θέλω να τον βλέπω», ανέφερε ο Τιεν.
Οι δυο τους είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ, έναν μήνα νωρίτερα. Μετά τον αγώνα, ο νεαρός Αμερικανός ζήτησε από τον Μονφίς να του υπογράψει μια μπάλα.
«Δεν κυνηγούσα αυτόγραφα όταν ήμουν μικρός, οπότε δεν έχω σχεδόν κανένα. Σκέφτηκα ότι πιθανότατα δεν θα είχα ξανά την ευκαιρία να παίξω μαζί του. Χαίρομαι που το έκανα. Η μπάλα βρίσκεται στο δωμάτιό μου».

Βασερό: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην έχει καλά λόγια να πει γι’ αυτόν»
Ανάλογη ήταν η εικόνα που μετέφερε ο Βαλεντίν Βασερό, ο οποίος είχε την ευκαιρία να προπονηθεί αρκετές φορές με τον Μονφίς.
«Ακόμη και στα 40 του, γλιστρούσε παντού στο γήπεδο και έπαιζε εξαιρετικά. Ήταν πάντα διασκεδαστικό να προπονείσαι μαζί του.
Αφήνει μια καταπληκτική κληρονομιά στο άθλημα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην έχει να πει καλά λόγια γι’ αυτόν. Είναι υπέροχος άνθρωπος, πάντα χαρούμενος στα τουρνουά και πάντα εξαιρετική παρέα στα αποδυτήρια».

Διαβάστε ακόμη

Μονφίς: Έσπασε τη σιωπή του για το χωρισμό

«Είμαι απλώς ο Γκαέλ Μονφίς»
Από τους τρεις junior Grand Slam τίτλους του 2004 μέχρι το τελευταίο χειροκρότημα στο Παρίσι, ο Μονφίς υπήρξε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπητούς τενίστες της γενιάς του.
Μαζί με τους Ρισάρ Γκασκέ, Τζο-Βιλφρίντ Τσονγκά και Ζιλ Σιμόν αποτέλεσε μέρος μιας σπουδαίας γενιάς του γαλλικού τένις, όντας ο τελευταίος από τους τέσσερις που αποχώρησε από την ενεργό δράση.
Όταν ρωτήθηκε στο φετινό US Open πώς θα ήθελε να τον θυμούνται οι φίλαθλοι, η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική:
«Όπως θέλουν. Εγώ είμαι απλώς ο Γκαέλ Μονφίς. Νομίζω ότι ήμουν ο ίδιος από τότε που μπήκα στο Tour, με πολλή χαρά. Δεν χρειάζεται να πεις στους άλλους πώς θέλεις να σε θυμούνται».
Ίσως αυτή να είναι και η μεγαλύτερη κληρονομιά του. Όχι μόνο όσα κατέκτησε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να αγαπήσουν το τένις.
The post Γκαέλ Μονφίς: Ο τενίστας που έκανε το απίθανο να μοιάζει εύκολο appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...