Τελευταία νέα
Κριτική από την ΕΛΑΣ στον Πλεύρη για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μπρα ντε φερ Αθήνας – Άγκυρας: Θα προχωρήσουν οι έρευνες διαμηνύει το ΥΠΕΞ ΠΑΣΟΚ: Προτελευταία η Ελλάδα στους μισθούς – Η ακρίβεια εξανεμίζει τις αυξήσεις Ελληνικές διπλωματικές πηγές προς Άγκυρα για τις NAVTEX: «Σαφές το διεθνές δίκαιο, οι έρευνες θα προχωρήσουν» Ζελένσκι: Η Ρωσία σχεδιάζει νέο μπαράζ επιθέσεων σε υποδομές – Νέες εκκλήσεις στους συμμάχους για βοήθεια Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τις NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου – «Σαφές το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» Euroleague: Κακός ο Ολυμπιακός, γνώρισε την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στη SUNEL Arena Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέλιο – Ήταν μόλις 52 ετών Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Τι σημαίνει η ανακοίνωση της Άγκυρας-Τρία σενάρια για την εξέλιξη στο πεδίο Μαχαίρωμα 18χρονου στην Ομόνοια: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα – Καμία σύλληψη μέχρι στιγμής Παπαστεργίου από συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Στηρίζουμε (ψηφιακά) κάθε Δήμο, σε κάθε γωνία της Ελλάδας” Κασσελάκης: Κάτω από το 3% οι «Δημοκράτες» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την πολιτική σκηνή
Filathlos.gr

Δύσκολη πρεμιέρα στη Σουηδία για την Εθνική χάντμπολ

Με μια απαιτητική εκτός έδρας αναμέτρηση ξεκινά η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών την προσπάθειά της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει σήμερα (05/11, 19:30, ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ) τη Σουηδία στην πόλη Βακχό, με στόχο να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις του αθλήματος.
Η Ελλάδα συμμετέχει στον 8ο προκριματικό όμιλο, μαζί με τη Σουηδία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Λουξεμβούργο, γνωρίζοντας πως κάθε αναμέτρηση μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την τελική κατάταξη. Άλλωστε, η απουσία από την τελική φάση του Euro 2026, εξαιτίας της διαφοράς τερμάτων, αποτελεί ένα πρόσφατο παράδειγμα της σημασίας που μπορεί να έχει ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας έχει στη διάθεσή του 17 αθλητές για την πρεμιέρα. Πρόκειται για τους Μπουκοβίνα, Λ. Παπάζογλου, Παπαβασίλη, Αλεξίου, Αραμπατζή, Τζωρτζίνη, Λιάπη, Μιχαηλίδη, Παγιάτη, Μπόσκο, Στάθη, Τόσκα, Θ. Παπάζογλου, Πασσιά, Παναγιώτου, Ελευθεριάδη και Τσακουρίδη.
Ο Έλληνας προπονητής χαρακτήρισε τη συνάντηση με τους Σουηδούς μεγάλη πρόκληση, επισημαίνοντας πως η ομάδα του έχει την ευκαιρία να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την αναμέτρηση. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Εθνική θα πρέπει να αντιμετωπίσει με την ίδια σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια του ομίλου, καθώς κάθε γκολ, αμυντική προσπάθεια και κατοχή ενδέχεται να επηρεάσει την προσπάθεια πρόκρισης.
Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε αρχικά στην Κοπεγχάγη και στη συνέχεια συνέχισε οδικώς μέχρι το Βακχό, όπου ολοκληρώνει την προετοιμασία της για το πρώτο παιχνίδι.
Η συνέχεια, πάντως, έρχεται γρήγορα, καθώς την Κυριακή (08/11, 17:00, ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ) η Εθνική θα επιστρέψει στην έδρα της, υποδεχόμενη τη Βόρεια Μακεδονία στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...