Τελευταία νέα
ΕΛΑΣ: Διάλογος για την Αυτοδιοίκηση στην εκδήλωση της Συμπαράταξης στην Καλαμάτα ΠΑΣΟΚ: «Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις του Προεδρείου της ΚΕΔΕ» Μαραθώνιος Αθήνας: Με τα 5 χλμ και ρεκόρ αγώνων ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Μαραθώνιο: Μεγαλύτερη αξία από τον τερματισμό έχει το πρώτο βήμα Υεμένη: Αντίποινα Χούθι για τις επιθέσεις στη Σαννά – Στο στόχαστρο το αεροδρόμιο του Ριάντ και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις Το μήνυμα Μητσοτάκη για τον Μαραθώνιο: «Μεγαλύτερη αξία από τον τερματισμό έχει το πρώτο βήμα. Ας το κάνουμε» ΕΛ.Α.Σ από Καλαμάτα: «Απαντά στους αποκλεισμούς με περισσότερη δημοκρατία» – Η εκδήλωση για μια Αυτοδιοίκηση χωρίς κομματικά στεγανά Στις Σέρρες την Κυριακή ο Μητσοτάκης Κωνσταντοπούλου: Δημόσιο αγαθό και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το νερό H… Μαρικάρμεν της Θεσσαλονίκης ραγίζει καρδιές ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά αγαθά για έξι μήνες – «Να επιστρέψει το δημοσιονομικό πλεόνασμα στην κοινωνία» Η ταινία της εβδομάδας του Τσίπρα είναι το «Μεγάλο Σορτάρισμα»
Efsyn.gr

Μακελειό στην Πολωνία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πλατεία – Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 12 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών κοντά στην κεντρική πλατεία της αγοράς στην Κρακοβία, στη νότια Πολωνία, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ κατά περαστικών.
Σύμφωνα με τις αρχές, τον δράστη πυροβόλησαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα μαύρο αυτοκίνητο εισήλθε στην πλατεία και ένας άνδρας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών. Από τους πυροβολισμούς υπέστησαν ζημιές ένα κατάστημα και ένας συρμός του τραμ.

Ελικόπτερο αεροδιακομιδών προσγειώθηκε στην πλατεία, ενώ διασώστες παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες έξω από τη Βασιλική της Αγίας Μαρίας. Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να αναζητήσουν καταφύγιο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, ο δράστης έχει συλληφθεί. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ανέφερε ότι η αστυνομία διερευνά το περιστατικό και ότι ο ίδιος ενημερώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών.
«Ενημερώνομαι από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους πυροβολισμούς στην Κρακοβία. Η αστυνομία ερευνά την επίθεση», ανέφερε ο Πολωνός πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη θλίψη του για το περιστατικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το φονικό επεισόδιο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...