Τελευταία νέα
ΕΛΑΣ: Διάλογος για την Αυτοδιοίκηση στην εκδήλωση της Συμπαράταξης στην Καλαμάτα ΠΑΣΟΚ: «Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις του Προεδρείου της ΚΕΔΕ» Μαραθώνιος Αθήνας: Με τα 5 χλμ και ρεκόρ αγώνων ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Μαραθώνιο: Μεγαλύτερη αξία από τον τερματισμό έχει το πρώτο βήμα Υεμένη: Αντίποινα Χούθι για τις επιθέσεις στη Σαννά – Στο στόχαστρο το αεροδρόμιο του Ριάντ και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις Το μήνυμα Μητσοτάκη για τον Μαραθώνιο: «Μεγαλύτερη αξία από τον τερματισμό έχει το πρώτο βήμα. Ας το κάνουμε» ΕΛ.Α.Σ από Καλαμάτα: «Απαντά στους αποκλεισμούς με περισσότερη δημοκρατία» – Η εκδήλωση για μια Αυτοδιοίκηση χωρίς κομματικά στεγανά Στις Σέρρες την Κυριακή ο Μητσοτάκης Κωνσταντοπούλου: Δημόσιο αγαθό και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το νερό H… Μαρικάρμεν της Θεσσαλονίκης ραγίζει καρδιές ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά αγαθά για έξι μήνες – «Να επιστρέψει το δημοσιονομικό πλεόνασμα στην κοινωνία» Η ταινία της εβδομάδας του Τσίπρα είναι το «Μεγάλο Σορτάρισμα»
Thepressproject.gr

Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Ιωνικό Κέντρο» της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας

Το «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος επισκέφθηκε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, ο οποίος τον καλωσόρισε ως «καλό γείτονα», καθώς το Κέντρο βρίσκεται κοντά στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης ξενάγησε τον Δ. Κουτσούμπα στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και τον ενημέρωσε για τον σχεδιασμό, τη λειτουργία και τις δυνατότητές του. Στο επίκεντρο της παρουσίασης βρέθηκαν ο νεόδμητος Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα του Αγίου, το Κέντρο Πολιτισμού και Νεολαίας, το αμφιθέατρο, η βιβλιοθήκη, καθώς και οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές.

Ο Μητροπολίτης παρουσίασε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του «Ιωνικού Κέντρου», το οποίο, όπως ανέφερε, επιδιώκει να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο για το σύνολο της κοινωνίας, με έμφαση στη στήριξη της νεολαίας και της οικογένειας, αλλά και στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσης ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με αναφορές στη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της ενίσχυσης πρωτοβουλιών στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...