Τελευταία νέα
Άμμος στα πόδια Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Αυγούστου Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στη league phase του Champions League ΑΕΚ: Σκόρπισε τη Λέφσκι στους… 4 ανέμους και προκρίθηκε πανηγυρικά στα αστέρια του Champions League [βίντεο] ΕΛΑΣ προς κυβέρνηση: «Κρεῖττον τὸ σιγᾶν», όταν οι γυναίκες δολοφονούνται Πίστη στον ΠΑΟΚ για πρόκριση μέσα στη Νορβηγία Axios: Ο συμβιβασμός της Meta υποδηλώνει την αποτυχία των ΗΠΑ να παρέχουν παιδική προστασία στο διαδίκτυο Ξεκινάει επαφές με τις παραγωγικές τάξεις ενόψει ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας – Στη ΓΣΕΒΕΕ το πρωί της Πέμπτης ΠΑΣΟΚ: «Τι δεν μας λένε για το ιδιωτικό χρέος» – Το «teaser» της Μ. Αποστολάκη πριν την εκδήλωση στο Σεράφειο [βίντεο] Κατεχόμενα: Γυναίκα ομολόγησε ότι σκότωσε τον άντρα της με 30 μαχαιριές Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ εντόπισε τα λάθη του πρώτου ματς και ζητά τη νίκη-πρόκριση στην Τσεχία Βολιβία: Στη φυλακή ο γκουρού της Ακροδεξιάς για απόπειρα γυναικοκτονίας
Libre.gr

Alco: Άνοδος ΝΔ και ΕΛ.Α.Σ- Στο 9,1% η διαφορά

Άνοδος της ΝΔ στο 24,4% καθώς και της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης στο 15,3% καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco για την Εφημερίδα των Συντακτών. Το ΠΑΣΟΚ στο 9,7% και η Ελπίδα για την Δημοκρατία της Μαρίας Καρυστιανού με 6,4% σημειώνουν πτώση.

Η δημοσκόπηση της Alco που έγινε στις 30 Ιουνίου διαπιστώνει σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, πρώτη τη Νέα Δημοκρατία με ανοδική τάση.

Άνοδος καταγράφεται και για την δεύτερη Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη που μετριέται στο 15,3% από 14,7% στα τέλη Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή στην δημοσκόπηση διαπιστώνεται πτώση στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που καταγράφεται στην τρίτη θέση με 9,7% στη δημοσκόπηση για την Εφημερίδα των Συντακτών από 10,4% στη μέτρηση του Ιουνίου.

Ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση με 6,9% (6,7% τον Ιούνιο) και έπονται Ελπίδα για τη Δημοκρατία με 6,4% (7,8%), ΚΚΕ με 6,2% (6,4%), Πλεύση Ελευθερίας με 3,6% (3,1%), ΜεΡΑ 25 με 2,7% (2,3%), Φωνή Λογικής 2,5% (2,3%), Νίκη 1,4% (1,4%), ΣΥΡΙΖΑ με 1,2% (1,3%) και Δημοκράτες 0,5% (1%).

Στην ερώτηση που τέθηκε στους συμμετέχοντας για το πόσο πιθανό ή απίθανο είναι να ψηφίσουν κόμμα από τον Αντώνη Σαμαρά το 83% απαντά καθόλου ή λίγο και το 12% αρκετά ή πολύ.

Τέλος σε ότι αφορά την διαβάθμιση των σημαντικότερων προβλημάτων, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση απαντά την ακρίβεια σε ποσοστό 51%, η διαφθορά με 22%, η λειτουργία των θεσμών με 9%, η εγκληματικότητα με 6%, το μεταναστευτικό με 4% και η παιδεία με το στεγαστικό στο 2%.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...