Τελευταία νέα
Πρεμιέρα με το δεξί για Άρσεναλ και Τζόλη στην Premier League Λευκός Οίκος: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει προσωρινά στον Τραμπ να συνεχίσει τις εργασίες για την αίθουσα χορού Πρωτιά για τον «ιπτάμενο» Τεντόγλου και στη Λοζάνη [βίντεο] Τραγωδία στην Αχαΐα: Πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο με θύμα τη 46χρονη που βρέθηκε απανθρακωμένη [εικόνες – βίντεο] Στα άκρα Ερντογάν και Νετανιάχου: Πώς απαντά η Άγκυρα στην επίθεση από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Πετρούνια για το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό: «Μπράβο Λευτέρη» Axios: Το «σοκ της Κίνας» πιέζει τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες – Υπό εξέταση το σενάριο επιβολής ευρύτερων δασμών Αν το Ιράν ” πέσει” θα ακολουθήσουν Ρωσία και Κίνα !- Η άγρια τυραννία των ΗΠΑ θα σκεπάσει τότε τον πλανήτη Καύσωνας: Εντυπωσιακό timelapse βίντεο από τη NASA καταγράφει το καλοκαίρι που «γονάτισε» την Ευρώπη Βρετανία: Η Μέγκαν σε νέες επαγγελματικές περιπέτειες – Σε ποια σειρά του Netflix διεκδικεί ρόλο  Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 28 Αυγούστου Ντροπή στην ΕΡΤ για τη στάση της για τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά
Efsyn.gr

Axios: Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι κλιμακώνει δυσανάλογα την κατάσταση – «Είσαι εντελώς τρελός»

Έντονη και φορτισμένη τηλεφωνική συνομιλία φέρεται να είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αντικείμενο την κλιμάκωση της έντασης στον Lebanon και τα ισραηλινά σχέδια για επιθέσεις στη Βηρυτό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία της Δευτέρας, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους και μια τρίτη πηγή που επικαλείται το Axios, περιλάμβανε υψηλούς τόνους και έντονες εκφράσεις, με τον Τραμπ να εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι κλιμακώνει δυσανάλογα την κατάσταση, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ δέχεται επιθέσεις από τη Χεζμπολάχ. Παράλληλα, φέρεται να προειδοποίησε ότι μια επίθεση στη Βηρυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση του Ισραήλ.
«Θα ήσουν στη φυλακή αν δεν ήμουν εγώ, σου σώζω το τομάρι»
Οι ίδιες διαρροές αναφέρουν ότι ο Τραμπ προχώρησε σε ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, λέγοντας: «Είσαι εντελώς τρελός. Θα ήσουν στη φυλακή αν δεν ήμουν εγώ. Σου σώζω το τομάρι. Σε μισούν όλοι τώρα. Όλοι μισούν το Ισραήλ εξαιτίας αυτού.»
Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, φέρεται να ρώτησε σε έντονο ύφος: «Τι στο διάολο κάνεις;»
Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Τραμπ θεωρούσε αναγκαία την άμυνα του Ισραήλ απέναντι στη Χεζμπολάχ, ωστόσο εκτιμούσε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση είχε ξεπεράσει τα όρια.
Μετά τη συνομιλία, ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν προχωρά πλέον σχέδιο πλήγματος σε στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, ενώ ο Νετανιάχου επιμένει πως οι επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο θα συνεχιστούν.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...