Τελευταία νέα
Marfin: Στο φως βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής εμπρηστικής επίθεσης του 2010 Έκθεση- κόλαφος της ΕΕΔΑ για την Ελλάδα: Τουλάχιστον 359 παράνομες επιστροφές μεταναστών σε δύο χρόνια Σδούκου: Το αντιπολιτευτικό αφήγημα των σκανδάλων καταρρέει Βανς κατά ισραηλινής κυβέρνησης: Θέλουν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για τη συμφωνία με Ιράν Ο Καναδάς στις φλόγες: Πάνω από 800 πύρινα μέτωπα – Απόκοσμες εικόνες με τοξικό νέφος να πνίγει τις πόλεις [βίντεο] Θεοδωρικάκος: “Απέτυχε η επιχείρηση ηθικής απαξίωσης της παράταξής μας – Όλα τα στελέχη μας είναι αθώα” Ήρθε στην Αθήνα ο Γιαμπουσέλε – Θερμή υποδοχή από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού [εικόνες – βίντεο] Φρ. Μπελέρης για Χριστιανούς της Συρίας:Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να τους εγκαταλείπει Επιθέσεις Πολάκη στους βουλευτές Μαμουλάκη και Παναγιωτόπουλο ΥΠΑ: Αύξηση 5% στην κίνηση των αεροδρομίων το α’ εξάμηνο 2026 – Ποιοι είναι «οι πρωταθλητές» Σύσκεψη υπό τον Ν. Ταχιάο για τις ζημιές σε κτίρια της Κυψέλης – Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ θα ελέγξουν τα κτίρια Βόρεια Ελλάδα: Κινούμενη άμμος με φόντο το εγχείρημα Καρυστιανού
Moneypress.gr

CrediaBank: Στο 24% η συμμετοχή της Thrivest μετά το placement

Στο 24% διαμορφώνεται η συμμετοχή της Thrivest στο μετοχικό κεφάλαιο της  CrediaBank, αφότου μεταβίβασε 333.333.333 μετοχές της τράπεζας, που αντιστοιχούν σε 16,7% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της CrediaBank, η  τράπεζα δεν θα εισπράξει τίμημα από την τοποθέτηση.
Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικασίας Accelerated Book Building (ABB), η οποία ξεκίνησε μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς την 14η Ιουλίου 2026. Η UBS Europe SE, Morgan Stanley Europe SE, Euroxx και Pantelakis Securities ενήργησαν ως Διεθνείς Συντονιστές και Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών.
H Morgan Stanley Europe SE και η UBS Europe SE παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους να επικαλεστούν την έναντί τους υποχρέωση της Thrivest περί μη μεταβίβασης μετοχών (lock-up), η οποία αφορούσε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας νωρίτερα φέτος, με έναρξη την 1 Απριλίου 2026 και λήξη 180 ημέρες μετά. Η τράπεζα ενημερώθηκε επίσης ότι η Thrivest έχει δεσμευθεί να μην διαθέσει πρόσθετες μετοχές της Τράπεζας για 90 ημέρες (lock-up), υπό την αίρεση συνήθων εξαιρέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συναλλαγή ξεκίνησε μετά από έντονο ενδιαφέρον (reverse enquiries) από διεθνείς μακροπρόθεσμους (long-only) επενδυτές. Η βολιδοσκόπηση της αγοράς (wall-crossing), αναφέρουν πηγές, αποκάλυψε ζήτηση που υπερέβαινε κατά πολύ το μέγεθος της έκδοσης, συμπεριλαμβανομένων ενδείξεων από βασικούς (anchor) επενδυτές υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης (blue-chip).
Το βιβλίο προσφορών καλύφθηκε μέσα σε 20 λεπτά από την ανακοίνωση και έκλεισε με υπερκάλυψη πολλαπλάσια του ζητούμενου ποσού, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η διεθνής ζήτηση υψηλής ποιότητας από μακροπρόθεσμους επενδυτές (long-only) επέτρεψε την αύξηση του μεγέθους της συναλλαγής κατά 20%, από 250εκατ. σε 300 εκατ. ευρώ
Το 70% της κατανομής διατέθηκε σε μακροπρόθεσμους επενδυτές (long-only), γεγονός που προωθεί την εικόνα της τράπεζας στο εξωτερικό. Η συναλλαγή αυξάνει περαιτέρω την ελεύθερη διασπορά (free float) της CrediaBank από 30% σε περίπου 47% του μετοχικού κεφαλαίου, σημειώνουν αρμόδιες πηγές και η μετοχή της τράπεζας γίνεται πιο ελκυστική σε μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Αυξάνεται η εμπορευσιμότητα και ακολούθως μειώνεται η ευαισθησία της μετοχής σε αγορές/πωλήσεις. Διευκολύνεται η ένταξη σε χρηματιστηριακούς δείκτες και αυξάνεται η στάθμιση εντός των δεικτών, συμπαρασύροντας εισροές επενδυτικών κεφαλαίων (passive fund inflows).
Η Thrivest, ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος με ποσοστό που ανέρχεται σε 24%, παραμένει δεσμευμένη στην επένδυσή της στην CrediaBank, ενώ ανέλαβε υποχρέωση μη πώλησης μετοχών (lock up) για περίοδο 90 ημερών. Παράλληλα, η ολοκλήρωση της τοποθέτησης εξάλειψε την αβεβαιότητα για την πορεία της μετοχής (overhang).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...