Τελευταία νέα
Έκθεση Κομισιόν: “Μομφή” στην Άγκυρα για τουρκολυβικό, παραβιάσεις, καλώδιο Η AI «πνίγει» την Google: Πώς ο κολοσσός που όριζε τους κανόνες του παιχνιδιού, τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις Πάνω από 400.000 στρέμματα έγιναν στάχτη φέτος – Το 80% των καμένων από μόλις 12 πυρκαγιές Κλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης-Τσίπρα: Τα “γραμμάτια”, ο Κοντονής και τα… “γαβγίσματα” ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική επίθεση στην Πάτρα: Η υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας εκ μέρους της κυβέρνησης την ενδυναμώνει Σύσκεψη υπό τον Κ. Χατζηδάκη για το αεροδρόμιο Χίου Νίστρουπ: Ζητά να εξασφαλιστεί πρώτα η πρόκριση του Παναθηναϊκού στους 24 του Conference και μετά το κάτι παραπάνω Η κυβέρνηση απαντά μέσω πηγών στην ΕΛΑΣ: «Λένε στους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι “απαγορεύεται να ομιλούν”» Ευρωπαϊκό τριήμερο κινητοποιήσεων στις 20, 21 και 22 Νοεμβρίου κατά της ακρίβειας – Στο κοινό κάλεσμα και ελληνικές οργανώσεις Θ. Πλεύρης: Δύο δομές μεταναστών στην Κρήτη, σε Χανιά και Ηράκλειο Πιερρακάκης κατά ΕΛΑΣ και ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος: «Στα παράθυρα αρκεί ένα σύνθημα, στη Βουλή χρειάζονται θέσεις» Δ. Μάντζος για ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Πρώτη ηχηρή αρνητική αξιολόγηση των μέχρι σήμερα πεπραγμένων της διοίκησης Τραμπ
Efsyn.gr

Deal ΔΕΗ και Amazon Web Services για το data center στη Δυτική Μακεδονία

Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο καθορίζει το πλαίσιο και τους βασικούς όρους για την ανάπτυξη Data Center στον Άγιο Δημήτριο, στη Δυτική Μακεδονία, υπέγραψαν η ΔΕΗ και η Amazon Web Services.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση το πλαίσιο που προβλέπεται από το MoU:
1. Η AWS μισθώνει το Data Center, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, βάσει μακροχρόνιας μίσθωσης διάρκειας 15 ετών (υπό τους συνήθεις όρους).
2. Η ΔΕΗ παρέχει την έκταση, τα κτίρια και τις υποστηρικτικές ενεργειακές υποδομές, ενώ η AWS εγκαθιστά και λειτουργεί τις υποδομές πληροφορικής (ΙΤ).
3. Στην αρχική φάση, το Data Center διαθέτει ισχύ τροφοδοσίας 300 MW. Η ΔΕΗ και η AWS σκοπεύουν να διερευνήσουν την περαιτέρω επέκτασή του (έως 1 GW), υπό την επιφύλαξη αμοιβαίας συμφωνίας, των συνθηκών της αγοράς, και της σύναψης περαιτέρω οριστικών συμφωνιών.
4. Η AWS αγοράζει και η ΔΕΗ παρέχει ενέργεια στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμβάσεων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPAs) από ανανεώσιμες πηγές (υπό τους συνήθεις όρους), σύμφωνα με τον στόχο της Amazon για μηδενικές καθαρές εκπομπές άνθρακα στο σύνολο των δραστηριοτήτων της έως το 2040.
Παράλληλα, οι δύο εταιρείες προτίθενται να εξετάσουν το ενδεχόμενο πολυετούς συνεργασίας στους τομείς των τεχνολογιών cloud και τεχνητής νοημοσύνης (AI), με σκοπό την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΔΕΗ.
Όπως επισημαίνεται, το MoU είναι δεσμευτικό. Το Project και όλοι οι εμπορικοί όροι (συμπεριλαμβανομένων των όρων που περιγράφονται ανωτέρω) τελούν υπό την επιφύλαξη της διαπραγμάτευσης και υπογραφής των οριστικών συμφωνιών, καθώς και της πλήρωσης συνήθων προϋποθέσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση ελέγχου δέουσας επιμέλειας (due diligence), η εξασφάλιση της απαιτούμενης σύνδεσης με το δίκτυο και η λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...