Τελευταία νέα
Μέση Ανατολή: Κίνδυνος νέας ελληνικής εμπλοκής – Στο τραπέζι η μεταφορά Patriot σε Κρήτη και Διδυμότειχο Η έκπληξη από την επιστροφή Χάρι – Μέγκαν στη Βρετανία και οι «δύο αντίπαλες αυλές» Ο Μπεν-Γκβιρ εγκαινιάζει κέντρα εκτέλεσης Παλαιστίνιων με κρεμάλες και κερκίδες για κοινό – «Γράφουμε ιστορία» Κέντρικ Ναν: Το πρώτο μήνυμα μετά το χειρουργείο – «Η μηχανή χρειάστηκε ένα update» Αιφνιδιαστική συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Πολάκης έλειπε για… ροφούς Χατζηβασιλείου:”Όλα τα χρόνια δεν αφήνουμε αναπάντητη καμία απειλή από την Τουρκία” Έρχεται ζέστη διαρκείας: Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες – Η πρόγνωση Καλλιάνου Τζέικοπ Νίστρουπ: «Δεν έχω όνειρα, έχω στόχους» Νέο μάθημα σε Γυμνάσια και Λύκεια από τον Σεπτέμβριο – Πώς θα διδάσκεται Και επίσημα στην ΕΛ.Α.Σ. ο Συμεών Κεδίκογλου Κασσελάκης προς Κέντρο: «Οι πόρτες είναι ανοιχτές» – Μένει να βρεθεί ποιος θα μπει… Χαλκιδική: Κάηκε το σύμπαν, αλλά μετράνε τα ακίνητα που σώθηκαν
Moneypress.gr

Eurobank: Ξένοι επενδυτές το 91% για το senior preferred ομόλογο 700 εκατ. ευρώ

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την τιμολόγηση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), σταθερού επιτοκίου, ύψους 700 εκατ. ευρώ με λήξη το 2032 (οι «Ομολογίες»).
Οι Ομολογίες λήγουν στις 25 Μαΐου 2032, με δυνατότητα ανάκλησης στο άρτιο στις 25 Μαΐου 2031 και ετήσιο τοκομερίδιο 3,875%. Ο διακανονισμός της έκδοσης προγραμματίζεται για τις 25 Μαΐου 2026, ενώ οι Ομολογίες θα εισαχθούν στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.
Το επίπεδο ενδιαφέροντος για τη συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να ανέλθει σχεδόν στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, με υπερκάλυψη περίπου 3,9 φορές, παρέχοντας την δυνατότητα στην Eurobank να αντλήσει 700 εκατομμύρια ευρώ και να μειώσει το πιστωτικό περιθώριο του ομολόγου σε 97μ.β. από 125μ.β. που ήταν η αρχική ενδεικτική προσφορά. Η διαδικασία βιβλίου προσφορών προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση από ξένους επενδυτές με σημαντική γεωγραφική διασπορά, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 90 διαφορετικούς επενδυτές.
Κατά την κατανομή της νέας έκδοσης, οι ξένοι επενδυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 91% του βιβλίου της έκδοσης, με συμμετοχή κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία (32%), συνολικά τις χώρες Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία (21%), συνολικά τις χώρες Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο (13%) και τη Γαλλία (12%). Όσον αφορά στον τύπο των επενδυτών, το 58% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers), 18% σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (Private Banks), 13% σε Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία  και 9% σε Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Hedge Funds).
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα στηρίξουν τη στρατηγική του Ομίλου Eurobank για τη διασφάλιση της συνεχούς συμμόρφωσης με τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL) και θα διατεθούν για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...