Τελευταία νέα
Φαραντούρης: Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η μικροπολιτική σκοπιμότητα υπερισχύει της αλήθειας» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική εναντίον του Παραίτηση Τζαβέλλα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών Νέος γύρος αντιπαράθεσης Κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: “Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης”- “Οι μάσκες έπεσαν” ΠΑΣΟΚ: Ζητά Προανακριτική επιτροπή για Λιβανό-Αραμπατζή Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα Προανακριτικής για Λιβανό και Αραμπατζή ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικές πηγές: Οι μάσκες έπεσαν «Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει» ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή Νέα Δημοκρατία: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την τοξική ρητορική του Πολάκης σε Παπασταύρου-Τσάφο: «Είστε πράκτορες Γερμανών και Αμερικάνων» Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας: Ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Newsauto.gr

F1 GP Κίνας: Ο Αντονέλι παίρνει την πρώτη του pole! (+video)

Ο Κίμι Αντονέλι εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του Ράσελ στο Q3 και έγινε ο νεαρότερος οδηγός στην ιστορία που κατακτά την pole σε αγώνα F1. Οι Ράσελ, Χάμιλτον και Λεκλέρ ξεκινούν πίσω του αύριο.

Ο Ράσελ μπορεί να ήταν και πάλι κυρίαρχος από την αρχή της διαδικασίας. Ωστόσο αντιμετώπισε πρόβλημα με την W17 στις αρχές του Q3 και δεν μπόρεσε να κάνει δύο γύρους όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Ο teammate του στην Mercedes, όμως, Κίμι Αντονέλι κράτησε την pole στο στρατόπεδο της ομάδας του. Ο νεαρός Ιταλός έγινε ο νεαρότερος οδηγός στην ιστορία που κατακτά pole σε GP, σπάζοντας το ρεκόρ του Φέτελ από την Μόντσα του 2008. Επιπλέον έγινε και ο πρώτος Ιταλός που κατακτά την pole έπειτα από τον Φιζικέλα στο Βέλγιο του 2009.

Ο Ράσελ παρά το ότι βγήκε την τελευταία στιγμή για μία και μοναδική προσπάθεια, κατάφερε να κερδίσει τις Ferrari οι οποίες σημείωσαν σχεδόν πανομοιότυπους χρόνους. Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος του Λεκλέρ, ενώ πίσω από τις SF-26 πήραν κατάταξη οι Πιάστρι και Νόρις.

Q1: Πρώτος ο Λεκλέρ

Πολλοί οδηγοί βγήκαν με χρησιμοποιημένη μαλακή ή μέση γόμα στην αρχή της περιόδου ώστε να διαφυλάξουν σετ ελαστικών για την συνέχεια. Όταν μπήκαν τα φρέσκα soft, η Mercedes ήταν -και πάλι- ταχύτερη με τους Ράσελ και Αντονέλι άνετα στο 1-2.

Quite a slide for Lewis Hamilton in the Ferrari #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/l5iYYocyy1— Formula 1 (@F1) March 14, 2026

Ο Λεκλέρ πέρασε μπροστά με λίγα λεπτά να απομένουν έχοντας κάνει τον δικό του γύρο ενώ η πίστα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση. Το Q1 θα τελείωνε με τον Μονεγάσκο στην πρώτη θέση. Βέβαια οι Mercedes χρειάστηκαν μόνο μία προσπάθεια για να περάσουν στο 2-3, πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά την ανωτερότητά τους.

ELIMINATED IN Q1 Sainz AlbonAlonsoBottasStrollPerez#F1 #ChineseGP pic.twitter.com/6HX9axgWIX— Formula 1 (@F1) March 14, 2026

Δεν υπήρξε κάποια έκπληξη κατά τα λοιπά. Όπως και στις κατατακτήριες του Sprint οι Williams, Aston Martin και Cadillac έμειναν εκτός συνέχειας.

Q2: Γκασλί και Μπέρμαν περνούν

Στο ξεκίνημα του Q2 οι κορυφαίοι συνδυασμοί βγήκαν με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα. Ο Ράσελ ήταν και πάλι ταχύτερος όλων με τις Ferrari να ακολουθούν. Η Red Bulls έδειχνε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με χθες. Ωστόσο δεν ήταν καν στο επίπεδο των McLaren.

Bearman is currently up in P6 after the first Q2 runs An impressive weekend so far from the Haas driver!#F1 #ChineseGP pic.twitter.com/FrMqN9UwwX— Formula 1 (@F1) March 14, 2026

Ταχύτερος όλων ήταν ο Αντονέλι με δεύτερη προσπάθεια. Με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα! Οι Mercedes, Ferrari και McLaren θα είχαν δύο σετ μαλακής γόμας για το Q3.

ELIMINATED IN Q2 HulkenbergColapintoOconLawsonLindbladBortoleto#F1 #ChineseGP pic.twitter.com/UcUflt6NeO— Formula 1 (@F1) March 14, 2026

Η μεγάλη μάχη, όμως, για την πρόκριση στο Q3 έγινε μεταξύ των Alpine, Audi και Racing Bulls. Τελικά οι Γκασλί και Μπέρμαν κατάφεραν να περάσουν στην τελευταία περίοδο και οι Χούλκενμπεργκ, Κολαπίντο, Λόσον, Λίντμπλαντ και Μπορτολέτο (είχε τετ-α-κε στην τελευταία του προσπάθεια) έμειναν εκτός συνέχειας.

Q3: Ο Αντονέλι παίρνει την pole

Η σχετικά ήρεμη -μέχρι εκείνη τη στιγμή- διαδικασία των κατατακτήριων πήρε… φωτιά στο ξεκίνημα του Q3, όταν ο Ράσελ σταμάτησε στην έξοδο της στροφής 3 με μηχανικό πρόβλημα! Ο Βρετανός κατάφερε να επιστρέψει στα pits αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι η W17 με τον αριθμό 63 αντιμετώπιζε κάποιου είδους πρόβλημα και ο νικητής του Sprint δεν μπορούσε να αλλάξει ταχύτητες.

George Russell STOPS on track… He gets going soon after but George reports that he can’t shift gears! #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/k9RNuGXojR— Formula 1 (@F1) March 14, 2026

Η ατυχία του Ράσελ άνοιξε διάπλατα την πόρτα της pole για τον Κίμι Αντονέλι. Ο νεαρός από την Μπολόνια σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στον πρώτο γύρο προσπαθειών. Πίσω του οι Πιάστρι, Νόρις, Λεκλέρ και Χάμιλτον.

Antonelli currently holds the top spot in Q3, with Russell in the garage! Piastri is two tenths away from the provisional pole-sitter #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/3uYcDJrW06— Formula 1 (@F1) March 14, 2026

Ο Ράσελ θα προλάβαινε να σημειώσει χρόνο στα τελευταία λεπτά, αλλά με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Βρετανός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αντονέλι. Ακόμη κι έτσι η δεύτερη θέση του ήταν εντυπωσιακή. Ο Χάμιλτον κέρδισε οριακά τον Λεκλέρ ενώ ακολούθησαν οι Πιάστρι και Νόρις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑBYD: Εξετάζει την είσοδό της στην F1F1 GP Κίνας: 1-2 της Mercedes στις ελεύθερες δοκιμέςF1 GP Κίνας: Ο Ράσελ κερδίζει και το Sprint

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...