Τελευταία νέα
Φαραντούρης: Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η μικροπολιτική σκοπιμότητα υπερισχύει της αλήθειας» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική εναντίον του Παραίτηση Τζαβέλλα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών Νέος γύρος αντιπαράθεσης Κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: “Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης”- “Οι μάσκες έπεσαν” ΠΑΣΟΚ: Ζητά Προανακριτική επιτροπή για Λιβανό-Αραμπατζή Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα Προανακριτικής για Λιβανό και Αραμπατζή ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικές πηγές: Οι μάσκες έπεσαν «Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει» ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή Νέα Δημοκρατία: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την τοξική ρητορική του Πολάκης σε Παπασταύρου-Τσάφο: «Είστε πράκτορες Γερμανών και Αμερικάνων» Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας: Ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Newsauto.gr

F1 GP Κίνας: Παρθενική νίκη για Αντονέλι (+video)

Η Ιταλία έχει και πάλι νικητή! Ο Κίμι Αντονέλι κυριάρχησε στην Κίνα και έγινε ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει GP από τον Φιζικέλα στην Μαλαισία του 2006. Πρώτο podium του Χάμιλτον με την Ferrari

Ήταν 20 χρόνια πριν όταν ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα κέρδιζε με την Renault στον -κατά σύμπτωση- και τότε δεύτερο αγώνα εκείνης της σεζόν, στην Σεπάνγκ. Σήμερα ο Αντονέλι μιμήθηκε τον συμπατριώτη του και πάλι σε μία πίστα της Άπω Ανατολής.

Ο 19χρονος Κίμι έλεγξε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του πανάξια, μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ. Οι Ferrari τερμάτισαν στο 3-4 με τον Χάμιλτον να κερδίζει τον Λεκλέρ στην εσωτερική μονομαχία των κόκκινων μονοθέσιων. Πέμπτος ο Μπέρμαν, ενώ καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τους τρεις περσινούς διεκδικητές του τίτλου.

Πριν από την εκκίνηση είχαμε τις πρώτες δραματικές εξελίξεις με τις McLaren να μην παίρνουν τις θέσεις τους στο grid λόγω αδιευκρίνιστου τεχνικού προβλήματος. Το ίδιο συνέβη και με την Williams του Άλμπον. Οι κορυφαίοι συνδυασμοί επέλεξαν την μέση γόμα για το πρώτο τους stint.

Εκκίνηση

Οι Ferrari ξεκίνησαν και πάλι καλύτερα από τις Mercedes και μετά την τρίτη στροφή οι Χάμιλτον-Λεκλέρ ήταν στο 1-3 έχοντας προσπεράσει τους Αντονέλι και Ράσελ αντίστοιχα. Πολύ κακή ήταν η εκκίνηση του Φερστάπεν για ακόμη μία φορά με τον Ολλανδό να πέφτει από την 8η στην 13η θέση, ενώ οι δύο Cadillac είχαν επαφή στην στροφή 3 με υπαιτιότητα του Πέρεζ.

Hamilton into the lead off the line… Here’s how the Grand Prix start unfolded in China! #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/8PCggan9tV— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Καλύτερα είχε ξεκινήσει ο Χατζάρ ο οποίος επιτέθηκε αμέσως στον Μπέρμαν. Αλλά στην στροφή που προηγείται της πίσω ευθείας ο Γάλλος έκανε λάθος και έπεσε στην ουρά της κατάταξης. Οι Alpine είχαν περάσει στο 5-6 με τον Γκασλί μπροστά.

This Lap 1 spin from Isack Hadjar!! #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/0BFgqzLzdV— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Σύντομα οι Mercedes θα προσπερνούσαν τις Ferrari (με χαρακτηριστική ευκολία) και θα περνούσαν στο 1-2. Ο Αντονέλι πρώτος και ο Ράσελ δεύτερος. Οι Χάμιλτον και Λεκλέρ ακολουθούσαν ενώ ο Φερστάπεν προσπαθούσε να κερδίσει τις χαμένες θέσεις από την εκκίνηση. Ωστόσο βρήκε ιδιαίτερα δύσκολο το να προσπεράσει τις Racing Bulls (!) οι οποίες είχαν την δική τους εσωτερική μάχη εντός δεκάδας.

Αυτοκίνητο ασφαλείας

Στον 10ο γύρο ο Στρολ πάρκαρε την AMR26 του στην έξοδο διαφυγής της στροφής 1. Αμέσως η διεύθυνση αγώνα έβγαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας και οι περισσότεροι οδηγοί μπήκαν για πέρασμα στην σκληρή γόμα. Μεγάλοι χαμένοι οι Φερστάπεν και Λόσον που είχαν σταματήσει έναν γύρο νωρίτερα.

LAP 10/56 SAFETY CAR Lance Stroll has come to a stop at Turn 1 in his Aston Martin #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/9qRDUg8J5L— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Πριν την επανεκκίνηση η σειρά ήταν Αντονέλι, Κολαπίντο, Οκόν (δεν είχαν σταματήσει), Ράσελ, Χάμιλτον, Λίντμπλαντ και Λεκλέρ. Στην επανεκκίνηση ο Χάμιλτον προσπέρασε γρήγορα τον Ράσελ και λίγο αργότερα θα έπραττε το ίδιο και με τους Κολαπίντο-Οκόν. Ο Ράσελ δεν είχε καθόλου πρόσφυση με την σκληρή γόμα και δεν μπόρεσε να απαντήσει.

LAP 18/56Hamilton “I need more power”The Ferrari driver is hunting Antonelli for the lead! #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/5vw6T3kHaX— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Μέχρι τον 16ο γύρο οι Ferrari είχαν βρεθεί πίσω από τον Αντονέλι που ήταν ακόμη πρώτος. Πιο πίσω οι Haas έδιναν σκληρή μάχη μεταξύ τους αλλά και με τον Κολαπίντο για την πέμπτη θέση. Η άλλη Alpine του Γκασλί πάλευε με τον Φερστάπεν.

LAP 19/56Its Alpine Haas Colapinto is defending from Ocon for P5, with Bearman moving past Gasly, and then fighting his Haas team mate! #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/wpcNj8hKvp— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Ο Μαξ θα περνούσε τελικά τον παλιό του teammate για την 8η θέση ενώ λίγο αργότερα θα περνούσε και τους Οκόν-Κολαπίντο ανεβαίνοντας 7ος. Ο Κολαπίντο είχε χάσει νωρίτερα την 5η θέση από τον Μπέρμαν.

Η Mercedes ξανά στο 1-2

Με την συμπλήρωση 20 γύρων ο Ράσελ είχε ήδη overtake mode έναντι του Λεκλέρ και τον πίεζε για την 4η θέση. Η σκληρή γόμα είχε αρχίσει να λειτουργεί στην Mercedes και οι Ferrari έχαναν έδαφος και έναντι του Αντονέλι ο οποίος έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα στο σημείο εκείνο.

LAP 25/56It’s CLOSE between the Ferraris as Leclerc makes the move on Hamilton into P2, and Hamilton tries to fight back! #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/Z176X9FUc9— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Στον 24ο γύρο ο Λεκλέρ προσπέρασε τον Χάμιλτον στην μεγάλη πίσω ευθεία ανεβαίνοντας 2ος. Οι δύο Ferrari θα συνέχιζαν να ανταλλάζουν θέσει μέχρι και τον 28ο γύρο ώσπου ο Ράσελ προσπέρασε τον Χάμιλτον για την 3η θέση. Ένα γύρο μετά θα προσπερνούσε και τον Λεκλέρ αλλά μέχρι τότε ο Αντονέλι είχε ανοίξει διαφορά 8 δευτερολέπτων από την 2η θέση.

LAP 29/56Russell Leclerc! The crowd are going wild with this battle for P2, with the Mercedes moving up #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/DEzubayMgn— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Ενώ είχαμε περάσει το μέσο του αγώνα η σειρά ήταν: Αντονέλι, Ράσελ, Λεκλέρ, Χάμιλτον, Μπέρμαν, Φερστάπεν, Γκασλί, Κολαπίντο, Χούλκενμπεργκ και Λόσον. Το ερώτημα που έμενε να απαντηθεί ήταν το εάν ο αγώνας θα έβγαινε χωρίς δεύτερη στάση στα pits για τους πρωτοπόρους. Η σκληρή γόμα έδειχνε ότι μπορούσε να βγάλει την απόσταση και αυτό συνέφερε τον Αντονέλι που κρατούσε άνετα διαφορά ασφαλείας από τον Ράσελ.

LAP 40/56The Ferrari battle is back on! Leclerc moves back up to P3, but Hamilton re-passes into Turn 1 #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/VVZJRo7Aag— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Στον 36ο γύρο ο Λεκλέρ έκανε λάθος στο φρενάρισμα για το hairpin της πίσω ευθείας και αυτό επέτρεψε στον Χάμιλτον να περάσει ξανά τρίτος. Ο Λεκλέρ θα περνούσε τον ομόσταβλό του τρεις γύρους μετά στην πίσω ευθεία με τον Βρετανό να απαντά στην στροφή 1 του επόμενου γύρου. Στο σημείο αυτό η Ferrari θα έδινε οδηγία να διατηρήσουν οι οδηγοί τις θέσεις τους.

LAP 46/56Verstappen is slowing and he’s told to retire the car in the pit lane! #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/f7Da1TDgOG— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Ενόσω οι Ferrari μάχονταν μεταξύ τους οι Mercedes χάνονταν στον ορίζοντα. Ο Αντονέλι, μάλιστα, σημείωνε συνεχείς ταχύτερους γύρους. Στον 46ο γύρο ο Φερστάπεν θα αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα (μάλλον με την PU) και θα εγκατέλειπε από την 6η θέση.

KIMI ANTONELLI WINS FOR THE FIRST TIME!! WHAT A DRIVE! #F1 #ChineseGP pic.twitter.com/7qIcxU9pss— Formula 1 (@F1) March 15, 2026

Ο Αντονέλι θα είχε την στιγμή του τέσσερις γύρους πριν το τέλος, με ένα λάθος στην στροφή 14. Ωστόσο ο Ιταλός -δεύτερος νεαρότερος νικητής στην ιστορία- το έσωσε και πήρε άνετα πρώτος την καρό σημαία μπροστά από τον Ράσελ. Οι Χάμιλτον (πρώτο podium με την Ferrari), Λεκλέρ και Μπέρμαν συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑBYD: Εξετάζει την είσοδό της στην F1F1 GP Κίνας: 1-2 της Mercedes στις ελεύθερες δοκιμέςF1 GP Κίνας: Ο Ράσελ κερδίζει και το Sprint

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...