Τελευταία νέα
Ανδρουλάκης από Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτη η εθνική κυριαρχία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο Ρόδος: Συνελήφθη 58χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 14,3 κιλά κάνναβης BMW: Απέσυρε προσφορά μίσθωσης αυτοκινήτου στο κοινοβούλιο της Σαξονίας-Άνχαλτ μετά τη νίκη στελέχους της AfD Μητσοτάκης: Θα μιλήσει το Σάββατο σε εκδήλωση του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων Δίκη για Τέμπη: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις αποκάλυψαν τις αιτίες του εγκλήματος – «Όλη η αλυσίδα του σιδηροδρόμου ήταν σάπια» Ν. Ανδρουλάκης από Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτη η εθνική κυριαρχία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο Υποσχέσεις Μητσοτάκη για νέες «ασπιρίνες» κατά της ακρίβειας – Υπερασπίστηκε τη συνεργασία με το γενοκτόνο κράτος του Ισραήλ – Πυρά από ΠΑΣΟΚ, ΕΛ.Α.Σ. και ΚΚΕ Γεραπετρίτης για Γκιλφόιλ: Δεν υπάρχει λόγος να κληθεί στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη Κ. Κυρανάκης: Σήμερα είμαστε ισχυρή χώρα που κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον – Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει Υδροστρόβιλος σάρωσε τη Σικελία – Τραυματίστηκαν άνθρωποι, ξεριζώθηκαν δέντρα και στέγες [εικόνες – βίντεο] Προ των πυλών νέα κακοκαιρία: Φεύγει το «μίνι καλοκαίρι» – Έρχεται κρύο, βροχές και καταιγίδες
Libre.gr

KKE για τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο: ”Η κοστολογημένη πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων της βολικής αντιπολίτευσης ξεγυμνώνεται πλήρως”

Ανακοίνωση σχετικά με τη φωτιά στους δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ασκώντας κριτική τόσο στην κυβερνητική πολιτική όσο και στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Το πέπλο τοξικού καπνού δημιουργεί μια αποπνικτική κατάσταση σε μια πόλη με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους και αναδεικνύει με τραγικό τρόπο τους κινδύνους που εγκυμονεί η απουσία ολοκληρωμένης πυροπροστασίας εγκαταστάσεων με εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά ιδιαίτερα όταν αυτές βρίσκονται δίπλα στον αστικό ιστό. Η “κοστολογημένη” πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων της βολικής αντιπολίτευσης ξεγυμνώνεται πλήρως», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ανάρτηση Καρυστιανού: “Το Ωραιόκαστρο μας στη Θεσσαλονίκη κατακάηκε”

Παράλληλα όπως τονίζεται ότι τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία «αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την κρισιμότητα των προειδοποιήσεων και προτάσεων του ΚΚΕ για την ανάγκη ολοκληρωμένης πρόληψης, ενίσχυσης της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας με μέσα και προσωπικό, με ειδικά μέτρα για τους περιαστικούς οικισμούς και τις περιοχές γειτνίασης βιομηχανίας και κατοικίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στους δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, καθώς και τα πολλά μέτωπα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την κρισιμότητα των προειδοποιήσεων και προτάσεων του ΚΚΕ για την ανάγκη ολοκληρωμένης πρόληψης, ενίσχυσης της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας με μέσα και προσωπικό, με ειδικά μέτρα για τους περιαστικούς οικισμούς και τις περιοχές γειτνίασης βιομηχανίας και κατοικίας. Το πέπλο τοξικού καπνού δημιουργεί μια αποπνικτική κατάσταση σε μια πόλη με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους και αναδεικνύει με τραγικό τρόπο τους κινδύνους που εγκυμονεί η απουσία ολοκληρωμένης πυροπροστασίας εγκαταστάσεων με εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά ιδιαίτερα όταν αυτές βρίσκονται δίπλα στον αστικό ιστό. Η “κοστολογημένη” πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων της βολικής αντιπολίτευσης ξεγυμνώνεται πλήρως.

Φωτιά Ωραιόκαστρο: Κάηκαν σπίτια, επιχειρήσεις, εργοστάσια-Χωρίς ενεργή εστία το δασικό μέτωπο-Συνελήφθη 76χρονος

Στη χθεσινή δύσκολη νύχτα κατάσβεσης, όπου κλιμάκιο του ΚΚΕ ήταν από την πρώτη στιγμή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές έδωσαν με αυτοθυσία και ηρωισμό τη μάχη, παρά τις δεδομένες ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα.

Τώρα απαιτείται η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού και των αρμόδιων για την πλήρη κατάσβεση, στήριξη του πληθυσμού, άμεση αποκατάσταση δικτύων.

Εκφράζουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση των πυροσβεστών που νοσηλεύονται».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...