Τελευταία νέα
Δήμας: Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης η αναβάθμιση του Αεροδρομίου Πάρου Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Λάκη Χαλκιά: Συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο αντίο [εικόνες] Ηράκλειο Κρήτης: Έκρηξη σε φούρνο στη Θέρισσο – Συνελήφθη ο 71χρονος ιδιοκτήτης Κυψέλη: Απολογείται ο 26χρονος για τη δολοφονία της Βρετανίδας – Αρνείται ότι τη σκότωσε, εμπλέκει και τρίτο πρόσωπο Νέα πυρά Αυγερινού κατά κόμματος Καρυστιανού: «Κάποιοι άλλοι ονειρεύονται βουλευτικά έδρανα και συνωμοσίες» Φωτιά σε τοξική χωματερή στην Κεφαλονιά Η Ρωσία λέει ότι κατέρριψε 605 ουκρανικά drones τη νύχτα – Μικρές ζημιές σε αποθήκη της Wildberries Άρτα: Έκρηξη και φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Γραμμενίτσα – Στο σκοτάδι πολλές περιοχές Τι θα πληρώναμε με τα 1,15 δισ. που χρωστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Ο πληθωρισμός της προπαγάνδας Τεχνολογικές επαναστάσεις, από τη γραφή στην Τ.Ν. Του Σωτήρος στην Ελλάδα, του ολέθρου στη Χιροσίμα
Efsyn.gr

Press Point: Οταν μιλάμε για Μητσοτάκη, μιλάμε για μεγάλου βεληνεκούς πολιτικό

Μου κέντρισαν το ενδιαφέρον διάφορα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «Δημοκρατία» και είπα να σας παρουσιάσω μερικά σήμερα. Και πώς να μη σε τραβήξουν τίτλοι όπως 1) «Τι περιμένατε από μια κυβέρνηση που έχει αρχηγό τον Μητσοτάκη;», 2) «Κυριάκο μάς πήρανε χαμπάρι!» και 3) «Να μην ξεχάσετε να τον ξαναψηφίσετε!». Δείτε λοιπόν μερικά παρασκήνια από μια πραγματικά αντιπολιτευόμενη εφημερίδα.
● Εντάξει, μπορεί επί των ημερών Μητσοτάκη να έχει καεί η Ελλάδα χειρότερα απ’ όσο κάηκε επί επιδρομής Ιμπραήμ, αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει δουλειά σοβαρή και για το περιβάλλον και για την κοινωνία. Πρώτα απ’ όλα απαγόρευσε τα πλαστικά καλαμάκια. Λίγο το ’χετε; Κινδυνεύαμε από αυτά περισσότερο απ’ όσο το να ζούμε σε πόλεις χωρίς πράσινο, που είναι μέσα στη βρόμα και περιβάλλονται από φαλακρά, καρβουνιασμένα βουνά. Οταν μιλάμε για Μητσοτάκη, μιλάμε για μεγάλου βεληνεκούς πολιτικό. Να τον ξαναψηφίσετε!
● Προκλητικός, αμετανόητος και φυσικά… εκτός τόπου και χρόνου. Ο Αδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως είναι τόσο κολλημένος με την προβολή, που ακόμα και αυτές τις ώρες επιχειρεί να μετατραπεί σε πρώτο θέμα. Ο… πράκτορας υπουργός δεν συγκινείται ούτε από τους νεκρούς πυροσβέστες, ούτε από τα καμένα σπίτια, ούτε από τα δάκρυα των ανθρώπων, ούτε φυσικά από τα δάση που έγιναν για ακόμα ένα καλοκαίρι στάχτη. Αναζητά δημοσιότητα και θέλει να γίνει το θέμα των ημερών δείχνοντας πως έχει χάσει κάθε ίχνος ενσυναίσθησης που μπορεί να είχε (αν, αλήθεια, είχε ποτέ).
● Μια κυβέρνηση reality show που για χάρη των εντυπώσεων εξευτελίζει τους θεσμούς και εξοργίζει την κοινωνία. Ενώ τα κυβερνητικά στελέχη και, φυσικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός λάμπουν διά της απουσίας τους από τα πύρινα μέτωπα, στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ρέστα για χάρη των εντυπώσεων και της επικοινωνίας. Η αγωνία της κυβέρνησης να δείξει πως βρίσκεται στα μέτωπα με όλες της τις δυνάμεις ήταν τέτοια, που έφερε στο Κέντρο Επιχειρήσεων ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φυσικά, ο Κωνσταντίνος Τασούλας δεν έχασε την ευκαιρία να αμαυρώσει ακόμη μια φορά την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δίνοντας το «παρών» στο προσβλητικό σόου και προσφέροντας απλόχερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό που αναζητούσε, δηλαδή ένα στοπ-καρέ που να δείχνει πως όλο το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή στη μάχη της πυρόσβεσης. Κανείς φυσικά δεν εξήγησε τι έκανε εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέρα από το να φωτογραφηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την τυπική ιδιότητα του ΠτΔ, αλλά λειτουργώντας στην ουσία ως κομπάρσος κομματάρχης του καθεστώτος του Μαξίμου. Οπως κανείς δεν εξήγησε τι έκανε εκεί και ο Ακης Σκέρτσος. Και, αλήθεια, ο κύριος Σκέρτσος που έσπευσε να πάει στο Συντονιστικό προφανώς για να έχει φωτογραφίες για το κυριακάτικο μήνυμά του… γιατί δεν πηγαίνει μια φορά μέχρι τα μέτωπα για να δει στην πράξη τα αποτελέσματα της πολιτικής του; Δυστυχώς η κυβέρνηση μοιάζει με reality show που κυνηγά εντυπώσεις, αφού έχει χάσει την ουσία.
● Περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ κόστισε στον ελληνικό λαό ο σχεδιασμός του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Δηλαδή, τι περιμένατε από μια κυβέρνηση που έχει αρχηγό τον Μητσοτάκη, ο οποίος είναι αρχηγός σε ένα κόμμα που έχει logo τον αναμμένο πυρσό;
● Το χιούμορ ξεχειλίζει από φιλοκυβερνητική εφημερίδα, που σχολιάζει: «Καίγεται η Ισπανία, φταίει ο Μητσοτάκης».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...