Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από τα χρηματικά έπαθλα του Roland Garros συνεχίζει να μεγαλώνει, με την PTPA να παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ των παικτών και να κάνει λόγο για βαθύτερα δομικά προβλήματα στο επαγγελματικό τένις.
Η Professional Tennis Players Association υποστήριξε πως η υπόθεση των prize money στο Παρίσι αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα του γιατί το άθλημα χρειάζεται ριζικές αλλαγές στη διοίκησή του και προειδοποίησε ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις οι παίκτες θα συνεχίσουν να βρίσκονται συνεχώς στην ίδια σύγκρουση με τους διοργανωτές.
Απειλές για boycott στο Roland Garros
Οι κορυφαίοι παίκτες και παίκτριες εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το συνολικό prize money του Roland Garros (61.7 εκατ. ευρώ) παραμένει χαμηλότερο από τα υπόλοιπα Grand Slams, παρά την αύξηση 9.5% για το 2026.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, έχει πέσει στο τραπέζι ακόμα και το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ, αν δεν υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική κατανομή προς τους αθλητές.
Η Αρίνα Σαμπαλένκα υποστήριξε δημόσια ότι οι παίκτες είναι αυτοί που «δημιουργούν το show» και αξίζουν μεγαλύτερο ποσοστό από τα έσοδα των Grand Slams.
Η θέση της PTPA
Η PTPA, που ιδρύθηκε το 2020 από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Βάσεκ Πόσπισιλ, τόνισε πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα prize money αλλά συνολικά τη δομή του επαγγελματικού τένις.
«Το τένις μένει πίσω σε σχέση με άλλα μεγάλα αθλήματα λόγω της δομής του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ένωσης παικτών.
Παράλληλα, στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χαμηλότερα ranked παίκτες, οι οποίοι συχνά δυσκολεύονται να καλύψουν έξοδα μετακινήσεων, προπονητών και ιατρικής υποστήριξης μέσα σε ένα καλεντάρι 11 μηνών.
Στο επίκεντρο και η αγωγή κατά ATP, WTA και Grand Slams
Η νέα ένταση επαναφέρει στο προσκήνιο και τη νομική μάχη της PTPA απέναντι στους διοικητικούς φορείς του αθλήματος.
Η ένωση έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά ATP, WTA και Grand Slams, υποστηρίζοντας ότι οι παίκτες δεν έχουν ουσιαστική εκπροσώπηση στις αποφάσεις και ότι απαιτείται νέο μοντέλο διακυβέρνησης στο άθλημα.
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει έντονα τις επόμενες εβδομάδες ενόψει της έναρξης του Roland Garros στις 24 Μαΐου.
The post PTPA για Roland Garros: «Το πρόβλημα είναι βαθύτερο από τα prize money» appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
