Η PTPA αντέδρασε άμεσα μετά την απόφαση της ATP να προσφέρει στους παίκτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Challenger της Φουτζάιρα των ΗΑΕ, τη δυνατότητα αποχώρησης με ναυλωμένη πτήση κόστους 5.000 ευρώ ανά άτομο.
Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών εξέφρασε έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι το τουρνουά συνεχίστηκε ενώ υπήρχαν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή.
«Η Professional Tennis Players Association ανησυχεί βαθιά για την απόφαση να συνεχιστεί η διεξαγωγή αγώνων στη Φουτζάιρα παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Δεν πρέπει να πληρώνουν οι παίκτες»
Η PTPA τόνισε ότι οι αθλητές κλήθηκαν να αγωνιστούν σε δύσκολες και αβέβαιες συνθήκες και υποστήριξε πως δεν είναι σωστό να επωμίζονται οι ίδιοι το οικονομικό βάρος για την αποχώρησή τους από την περιοχή.
«Οι παίκτες κλήθηκαν να αγωνιστούν υπό δύσκολες και αβέβαιες συνθήκες. Τώρα, μετά την ακύρωση του τουρνουά, η ATP προσφέρει τη δυνατότητα να φύγουν με charter πτήση κόστους 5.000 ευρώ ανά άτομο, το οποίο θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι», τονίζεται.
Η Ένωση των παικτών υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους έκτακτα έξοδα δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν τους αθλητές.
«Πιστεύουμε ότι είναι ακατάλληλο οι παίκτες να επωμίζονται επιπλέον οικονομικά βάρη που προκύπτουν από καταστάσεις εκτός του ελέγχου τους».
Η πρόταση της PTPA
Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης σαφές ότι η ασφάλεια των παικτών πρέπει να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα.
Για τον λόγο αυτό, η PTPA δήλωσε ότι προτίθεται να καλύψει μέχρι 2.500 ευρώ για κάθε παίκτη ώστε να μπορέσουν να αποχωρήσουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Παράλληλα, κάλεσε την ATP να αναλάβει το υπόλοιπο ποσό.
«Καλούμε την ATP να συμμετάσχει και να καλύψει τα υπόλοιπα 2.500 ευρώ ανά παίκτη, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα βάζει τους αθλητές σε πρώτη προτεραιότητα».
Η παρέμβαση της PTPA έρχεται μετά την έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν αρκετοί παίκτες του Challenger circuit, καθώς τα οικονομικά δεδομένα σε αυτό το επίπεδο του επαγγελματικού τένις καθιστούν ένα τέτοιο κόστος ιδιαίτερα βαρύ.
PTPA Statement on Player Travel Costs Amid Middle East Conflict: pic.twitter.com/tvM4XAuG6Y
— Professional Tennis Players Association (@ptpaplayers) March 3, 2026
The post PTPA κατά ATP για το κόστος αποχώρησης από τη Φουτζάιρα appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
