Τελευταία νέα
Νίκος Καραχάλιος: «Η χώρα χρειάζεται πολιτική ουσίας» – Ο Μητσοτάκης είναι «μπριλ κριμ στα μαλλιά και ατομικό παιχνίδι» Το αντισυμβατικό κυκλαδίτικο νησί που μαγεύει τους Γάλλους ταξιδιώτες «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το «ΑΕΝΑΟΝ» – Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση Σκέρτσος: “Τεράστια ανευθυνότητα” η στάση της αντιπολίτευσης για την ταχύτερη μείωση του δημόσιου χρέους Ο Ταχιάος απαντά στην καταγγελία ηθοποιού για «παραλίγο τραγωδία» στην πτήση Ηράκλειο – Αθήνα «Το πρόσημο της πολιτικής» είναι το πρώτο από τα τρία βίντεο Σελήνη: Νέος κρατήρας από πρόσκρουση πυραύλου της SpaceX – Το πριν και το μετά μέσα από εικόνες της NASA ΕΛ.Α.Σ.: Η δημιουργία της μέσα από μια τριλογία κινηματογραφικών αφηγήσεων Ακρίτα για τη ματαίωση της «Αρκουδότρυπας»: Κάποτε έκαιγαν βιβλία, τώρα ακυρώνουν προβολές Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ σε Κομισιόν: «Η Ευρώπη να πάρει θέση για τη Μονή Αγ. Αικατερίνης στο Σινά» Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε ο λύκος που είχε επιτεθεί σε 4χρονο παιδί ΣΥΡΙΖΑ: H Ελλάδα προτελευταία στην Ε.Ε. στις δαπάνες για την Παιδεία – Οι ανάγκες των σχολείων και των πανεπιστημίων μεγαλώνουν, όμως η χρηματοδότηση παραμένει ανεπαρκής
Efsyn.gr

Reuters: Εκτός ΕΕ η Binance, επειδή η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα απορρίψει το αίτημά της – Τι απαντά η εταιρεία

Το πρακτορείο Reuters −επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος− ανέφερε ότι η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Binance πρόκειται να χάσει την άδεια να προσφέρει υπηρεσίες σε πελάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αίτηση της Binance (που αποτελεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον πλανήτη) για άδεια πρόκειται να απορριφθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων έχουν προθεσμία μέχρι τα τέλη Ιουνίου για να λάβουν άδεια που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να λειτουργούν σε ολόκληρη την Ε.Ε., με βάση των νέων κανόνων που ονομάζονται MiCA.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος της Binance δήλωσε στο Reuters ότι επιδιώκει την έκδοση άδειας MiCA και έχει συνεργαστεί εποικοδομητικά με τις ρυθμιστικές αρχές τους τελευταίους 18 μήνες. Εκτιμά ότι η Binance ότι έχει εκπληρώσει τις σχετικές προϋποθέσεις για να λάβει άδεια MiCA, τονίζοντας μάλιστα ότι «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει δώσει καμία επίσημη ένδειξη για το αντίθετο».
Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα, η Binance τοποθετήθηκε επισήμως, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ολοκλήρωσε την εξέταση της αίτησης και θεώρησε ότι αυτή συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Κανονισμού MiCA για τις αγορές κρυπτοστοιχείων». Τόνισε επίσης ότι η Binance «παραμένει προσηλωμένη στην Ευρώπη» και «πρόθυμη και έτοιμη να λειτουργήσει υπό ένα καθεστώς που θα είναι πραγματικά εναρμονισμένο με τον Κανονισμό MiCA. Η εστίασή μας πλέον είναι να βρούμε τον κατάλληλο δρόμο, ώστε να λειτουργήσουμε εντός αυτού του πλαισίου».
⇒ Ακολουθεί η ανακοίνωση της Binance:
Πρόθεση της Binance ήταν να δημιουργήσει 100 υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, εισφέροντας τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία.
Η Binance έχει υποβάλει μια πλήρη και συμβατή με το ρυθμιστικό πλαίσιο αίτηση, η οποία υποβλήθηκε σε ενδελεχή έλεγχο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατά τους τελευταίους 11 μήνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, συνεργαστήκαμε στενά με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που από την πλευρά της συμφώνησε ότι η αίτηση που καταθέσαμε ήταν σε συμμόρφωση με το ρυθμιστικό πλαίσιο.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ολοκλήρωσε την εξέταση της αίτησης και θεώρησε ότι αυτή συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Κανονισμού MiCA για τις αγορές κρυπτοστοιχείων. Επίσης, κατά την αντίληψη μας, η αίτηση εξετάστηκε και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority – ESMA). Επιπλέον, κατανοούμε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημέρωσε την ESMA για την άποψή της ότι η αίτηση ήταν συμβατή με το ρυθμιστικό πλαίσιο και ότι σκόπευε να προχωρήσει στην αδειοδότηση μας και να την εγκρίνει σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.
Προτεραιότητά μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε αναστάτωση και να κρατήσουμε τους χρήστες μας ενήμερους. Μόλις γίνουν διαθέσιμες πρόσθετες πληροφορίες, θα παράσχουμε περαιτέρω λεπτομέρειες απευθείας στους πελάτες μας, σε σχέση με τα επόμενα βήματα και τις διαθέσιμες επιλογές, μεταξύ άλλων. Πρόθεσή μας είναι να υποστηρίξουμε μια ομαλή διαδικασία και να περιορίσουμε στο ελάχιστο την όποια αναστάτωση για τους χρήστες μας. Θα παράσχουμε περαιτέρω ενημέρωση στους πελάτες μας πριν τις 30 Ιουνίου 2026.
Οι συνέπειες αυτών των εξελίξεων υπερβαίνουν την Binance. Αγγίζουν ευρύτερα θέματα που ζημιώνουν τη ρευστότητα της ευρωπαϊκής αγοράς, την ανταγωνιστικότητα και τη φορολογική βάση της.
Η Binance παραμένει προσηλωμένη στην Ευρώπη. Επίσης, παραμένει πρόθυμη και έτοιμη να λειτουργήσει υπό ένα καθεστώς που θα είναι πραγματικά εναρμονισμένο με τον Κανονισμό MiCA. Η εστίασή μας πλέον είναι να βρούμε τον κατάλληλο δρόμο, ώστε να λειτουργήσουμε εντός αυτού του πλαισίου.
Η Ευρώπη πρέπει πλέον να αποφασίσει εάν ο Κανονισμός MiCA θα εφαρμοστεί σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...